Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Ultima romantica

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
ILLUMINATI
SOCIETATEA SECRETA
BEST BOOKS
CARTILE ANULUI 2018
Aboneaza-te la newsletter
O lume secreta. Mari spioane din secolul al XX-lea
O lume secreta. Mari spioane din secolul al XX-lea
Editura: Corint
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 207
Autor(i): Vladimir Fedorovski
Editura: Corint
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

O lume secreta, o carte scrisa de Vladimir Fedorovski

Frumoasa baroana Budberg a pus la cale cel mai mare complot împotriva Kremlinului rosu înainte de a deveni agent dublu.

Elisabeta Zarubina a furat secretele bombei atomice americane în beneficiul URSS.

Celebra actrita de cinema Olga Cehova a devenit cea mai buna prietena a ...
Pret: 25,00 lei
buc.
CARTI » Istorie » O lume secreta. Mari spioane din secolul al XX-lea

O lume secreta. Mari spioane din secolul al XX-lea

O lume secreta, o carte scrisa de Vladimir Fedorovski

Frumoasa baroana Budberg a pus la cale cel mai mare complot împotriva Kremlinului rosu înainte de a deveni agent dublu.

Elisabeta Zarubina a furat secretele bombei atomice americane în beneficiul URSS.

Celebra actrita de cinema Olga Cehova a devenit cea mai buna prietena a Evei Braun, dezvaluindu-i lui Stalin secretele nazistilor.

Margarita Konenkova, o spioana desavârsita, l-a sedus pe Albert Einstein la ordinul Moscovei, iar formidabila retea de „rândunele” a KGB-ului penetreaza si astazi cele mai înalte sfere ale politicii occidentale.

Din carte:

— La 15 august 1962, exact la ora la care sora mea s-a stins din viata, acest portret al ei, pe care-l agatasem deasupra noptierei, s-a desprins fara niciun motiv aparent.

Am vazut în asta un semn rau, astfel încât scrisoarea care îmi aducea vestea mortii ei nu m-a surprins prea mult, mi-a explicat batrâna mea prietena.

Vorbind, a întins o mâna tremurânda înspre o acuarela semnata de Volosin3, care înfatisa o tânara blonda, împodobita cu un kokosnik4 pe care îl îndragea atât de mult.

Când lady G. si-a încheiat povestea, am avut pentru prima oara impresia ca e lipsita de vlaga, aproape fara suflu, ca dupa o cursa lunga.

Ma încercau remuscarile pentru ca am obligat-o sa-mi dezvaluie cele mai ascunse meandre ale memoriei. Dar ea a gasit vorbele potrivite pentru a-mi potoli scrupulele:

— Copiii si nepotii mei au auzit adesea frânturi din aceasta istorie zbuciumata. Ba chiar de atâtea ori, încât nici nu ma mai asculta când le vorbesc. Probabil ca aveam nevoie ca un strain de familia noastra, asa ca dumneavoastra, sa îmi ofere o ureche atenta si amabila.

Interlocutoarea mea si sotul ei, amiralul, au stiut toata viata pentru ce lupta. În acei ani teribili, amenintati de umbra sângeroasa a nazismului si de teama de a-l vedea pe Hitler atingându-s i scopurile, chiar si cei fericiti aveau o poveste tainica de spus.

Cuplul si-a pus toate resursele la dispozitia lui Winston Churchill, înca de la numirea acestuia ca premier, în mai 1940.

Winston era un obisnuit al resedintei Gifford, fieful lor din Scotia, a carui amfitrioana incontestabila era lady G. Acolo se tineau frecvent reuniuni secrete. Se organizau întâlniri discrete. Salonul galben, sera cea mare si biblioteca au fost teatrul multor discutii pasionate, al multor decizii vitale pentru viitorul Europei.

Tânara gazda se pricepea ca nimeni altcineva sa dirijeze conversatiile, deturnându-le cu abilitate cursul, sau sa puna pe tapet alte subiecte de interes.

Nimeni nu stia de unde mostenise aceasta stiinta a discutiei, aceasta arta a dezbaterii de idei, care facea din seratele ei momente scânteind de spirit si de farmec.

Resedinta lor din Londra, care scapase ca prin urechile acului de distrugere în teribila noapte de 15 septembrie 19405, ramânea un centru de neocolit al vietii mondene londoneze.

Legaturile lui lady G. cu Franta au constituit, de altminteri, o punte de legatura si o cale de libera trecere a membrilor fortelor franceze libere spre capitala britanica. Colonelul Passy6, sef al BCRA, biroul de informatii al Frantei libere, înfiintat de generalul de Gaulle, era un obisnuit al casei Gifford.

El le-a prezentat personalitati sclipitoare, precum baroneasa Budberg, Raymond Aron7 sau Maurice Schumann8, cu care lady G. se bucura nespus sa vorbeasca în franceza. Alti obisnuiti ai casei erau aviatorul Romain Gary, pe a carui mama o cunoscuse la Nisa, si Lesley, sotia acestuia.

Lesley nutrea o adevarata pasiune pentru Rusia, care o înduiosa pe lady G., caci îi amintea de îndepartata ei sora mai mica, despre care nu avea prea multe vesti pe atunci.

Amiralul Gifford ocupa functii importante la amiralitate. El a fost cel care a sugerat sa fie solicitata sotia lui în ziua în care departamentul care se ocupa de Rusia din cadrul MI-6 si-a pierdut cel mai bun traducator în bombardament.

Cuplul rezista eroic, solidar, sub bombardamentele care zguduiau noapte de noapte Londra. Locul lor era acolo, lânga combatanti...

O lume secreta. Mari spioane din secolul al XX-lea, o carte scrisa de Vladimir Fedorovski

Ce parere ai despre cartea "O lume secreta. Mari spioane din secolul al XX-lea" ?

Cine a cumparat O lume secreta. Mari spioane din secolul al XX-lea, a mai cumparat si:
Marile taine ale omenirii
Florin Gheorghita
Dosar Stalin. Genialissimul genialissim
Marius Stan, Vladimir Tismaneanu
Stapanii hranei. Calatorie in industria alimentara care distruge planeta
Stefano Liberti
Rommel, o reevaluare
Ian F.W. Beckett
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE