Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ACTIVITATI
DISTRACTIVE
PUTEREA RELATIILOR
PAGINA DE PSIHOLOGIE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Noua povesti muzicale
-15
Noua povesti muzicale
Editura: FCV
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 253
Autor(i): Tiberiu Soare
Editura: FCV
Colectia:

Noua povesti muzicale de Tiberiu Soare sau despre cum poate fi muzica povestita

Într-o epoca a vitezei, a informatiei si a vizualitatii, mai petrecem oare timp în compania muzicii clasice? Noua povesti muzicale propune o calatorie în istoria muzicii.

Dirijorul se transforma într-un virtuos povestitor, care armonizeaza admirabil detalii din viata marilor ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Noua povesti muzicale

Noua povesti muzicale

Noua povesti muzicale de Tiberiu Soare sau despre cum poate fi muzica povestita

Într-o epoca a vitezei, a informatiei si a vizualitatii, mai petrecem oare timp în compania muzicii clasice? Noua povesti muzicale propune o calatorie în istoria muzicii.

Dirijorul se transforma într-un virtuos povestitor, care armonizeaza admirabil detalii din viata marilor muzicieni, particularitati ale curentelor, genurilor si stilurilor muzicale, interferentele dintre arta dramatica si muzica, invitând auditorul, si în egala masura cititorul, sa asculte muzica pornind de la cele noua povesti muzicale, menite sa stimuleze interesul pentru viata compozitorilor si detaliile legate de lucrarile acestora.

Noua povesti muzicale provoaca cititorul la un exercitiu de imaginatie. Fiecare capitol are farmecul epocii pe care o evoca.

„Barocul în muzica: Dantela si otel” pune în lumina Barocul muzical, o miscare cu un imens succes de-a lungul secolelor.

A doua poveste propusa este despre inconfundabilul si mereu actualul Wolfgang Amadeus Mozart, îndragostit deopotriva de muzica si cuvinte.

În „Ludwig Van Beethoven: Sublima revolutie” este evocata figura complexa si provocatoare a unuia dintre compozitorii ale carui lucrari constituie esenta studiului muzical al profesionistilor.

De la tumultul spatiului muzical german, firul povestilor merge mai departe, în îndepartata Rusie, ale carei traditii, peisaje si cultura au influentat decisiv expresivitatea muzicala. Mussorgski, Borodin, Ceaikovski, Prokofiev, Glazunov, Rahmaninov sau Sostakovici sunt câtiva dintre compozitorii ale caror lucrari continua sa uimeasca publicul din întreaga lume.

A cincea poveste poarta cititorul catre spatiul elegant al muzicii franceze. Înfiintarea, în anul 1795, a Conservatorului de la Paris, institutie de cultura finantata de stat, constituie o initiativa noua în epoca.

Urmeaza povestea lui Richard Wagner, geniul de la Bayreuth, o personalitate puternica si controversata, a carui muzica de atmosfera avea sa-i inspire pe multi dintre compozitorii de muzica de film ai secolului al XX-lea.

O atentie deosebita îi este acordata lui Gustav Mahler, care, asemenea lui Berlioz, introduce în partiturile sale elemente legate de propria biografie, cele noua simfonii marcând fiecare, un moment important din viata sa.

Un loc aparte îl are George Enescu, autorul remarcând umanismul acestuia, autenticitatea si stilistica fiecarei piese compusa de el.

Ultima poveste, din seria celor noua, este un dialog cu compozitorul Dan Dediu, în care este problematizat fenomenul muzicii contemporane si în egala masura, relatia dintre interpret, compozitor si dirijor.

Odata intrat în cele noua povesti, cititorul descopera spiritul dirijorului-povestitor dedicat muzicii, ca forma de comunicare artistica.

Tiberiu Soare analizeaza si povesteste cu umor detalii care au schimbat scena muzicala de-a lungul secolelor, reusind sa transmita ceea ce este esential pentru întelegerea în profunzime a fenomenelor muzicale.
Carti scrise de acelasi autor:
Tiberiu Soare - Pentru ce mergem la opera (apare in curand - solicita acest produs)
Tiberiu Soare - Noua povesti muzicale (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Noua povesti muzicale" ?

Cine a cumparat Noua povesti muzicale, a mai cumparat si:
Lexiconul plantelor de apartament
Autor
Managementul Operatiunilor. Editia 5
Nigel Slack, Robert Johnston, Stuart Chambers
Inscenarea lui Roger Murgatroyd
Gilbert Adair
Limba italiana. Corespondenta comerciala
Oana Salisteanu
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE