Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Alimentatia si longevitatea intr-o noua abordare holistica

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
COLECTIA SAPIENS
AVENTURA SI CUNOASTERE
ARTA STAPANIRII
HARTILOR MENTALE
ISTORIA POVESTITA
COPIILOR
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Mostenitorii securitatii
-7
Mostenitorii securitatii
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 280
Autor(i): Marius Oprea
Editura: Polirom
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Comunismul românesc, de la crima la sinucidere!

Marius Oprea alcatuieste o istorie a transformarilor Securitatii de la totalitarism la democratie, pentru a descoperi ce se afla dincolo de amintirea traumatizanta sau de mit si pentru a cuantifica reziduurile fostei politii politice comuniste, asa cum au fost acestea mostenite de lumea în ...
Pret: 39,00 lei
Pret: 36,27 lei
buc.
CARTI » Istorie » Mostenitorii securitatii

Mostenitorii securitatii

Comunismul românesc, de la crima la sinucidere!

Marius Oprea alcatuieste o istorie a transformarilor Securitatii de la totalitarism la democratie, pentru a descoperi ce se afla dincolo de amintirea traumatizanta sau de mit si pentru a cuantifica reziduurile fostei politii politice comuniste, asa cum au fost acestea mostenite de lumea în care traim.

„Eroii cartii nu sînt doar securistii pe care am avut nefericirea sa-i cunosc direct, ci si activistii fostului partid comunist, ofiterii fostului DSS si informatorii lor, toti cei care reprezinta astazi nu numai «securitatea mea», ci «a noastra, a tuturor».

Ei, mostenitorii sistemului comunist si ai politiei politice, ei, zeii de lut ai unui trecut întunecat si ai acestui prezent confuz, sînt personajele acestei carti.”

(Marius Oprea)

Atunci cînd statuile ard. Comunismul românesc, de la crima la sinucidere • Absurdistan. Secretele regimului • Securistii lui Ceausescu • Securitatea la 1989 • Noii stapîni • Securitatea la lucru. Pentru linistea noastra • Sindromul Berevoiesti • Privatizarea Securitatii • A cincea putere

Ce i-a deosebit pe securisti de restul oamenilor? Cum au ajuns ei sa-i bata, sa-i aresteze si chiar sa-i ucida pe cei cîtiva care aveau curajul sa spuna ca regele e gol si sa-i umileasca pe cei care îndrazneau sa asculte într-o tacere resemnata adevaruri elementare?

Formulînd raspunsuri la asemenea întrebari si plecînd de la propria experienta a contactului cu Securitatea în 1988, Marius Oprea alcatuieste o istorie a transformarilor acesteia de la totalitarism la democratie, cu scopul de a descoperi ceea ce se afla dincolo de amintirea traumatizanta sau de mit.

Volumul ofera informatii despre ce s-a ales de mostenirea si mai ales de mostenitorii fostei politii politice comuniste, într-o încercare de a-i cuantifica reziduurile în lumea în care traim.

„Eroii cartii nu sînt doar securistii pe care am avut nefericirea sa-i cunosc direct, ci si activistii fostului partid comunist, ofiterii fostului DSS si informatorii lor, toti cei care reprezinta atazi nu numai «securitatea mea», ci «a noastra, a tuturor».

Ei, mostenitorii sistemului comunist si ai politiei politice, ei, zeii de lut ai unui trecut întunecat si ai acestui prezent confuz, sînt personajele acestei carti.” (Marius Oprea)

Ce parere ai despre cartea "Mostenitorii securitatii" ?

Cine a cumparat Mostenitorii securitatii, a mai cumparat si:
Cartea egipteana a mortilor. Papirusul Ani
Papirusul Ani
Prostitutia intre cuceritori si platitori
Adrian Majuru
Ceausescu la Targoviste. 22-25 decembrie 1989
Viorel Domenico
Serviciul Secret al SUA
Ronald Kessler
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE