Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Fantanile tacerii

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
BOOKilipir
ULTIMELE EXEMPLARE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Mihail Sebastian. Opere vol. 3 si 4. Publicistica, 2 volume
Mihail Sebastian. Opere vol. 3 si 4. Publicistica, 2 volume
Editura: Fundatia Nationala
Numar de volume: 2 volume, editie de lux
Numar de pagini: 1658
Autor(i): Mihail Sebastian
Editura: Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta
Colectia: Pleiade

Doar cu opera sa de prozator si de dramaturg, Mihail Sebastian ar fi devenit, dupa schimbarea de paradigma instituita de cele doua-trei generatii de scriitori si de critici postmoderni, un autor cazut în de­suetudine.

Pe drept sau pe nedrept – asta este o alta discutie, si ea ar merita purtata ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Mihail Sebastian. Opere vol. 3 si 4. Publicistica, 2 volume

Mihail Sebastian. Opere vol. 3 si 4. Publicistica, 2 volume

Doar cu opera sa de prozator si de dramaturg, Mihail Sebastian ar fi devenit, dupa schimbarea de paradigma instituita de cele doua-trei generatii de scriitori si de critici postmoderni, un autor cazut în de­suetudine.

Pe drept sau pe nedrept – asta este o alta discutie, si ea ar merita purtata cît de curînd. În orice caz, marea lui sansa s-a dovedit a fi fost publicarea, în 1996, a Jurnalului.

Dezvaluind, pe de o parte, lucruri surprinzatoare despre o epoca agitata si despre o lume literara în interiorul careia relatiile dintre scriitori reflecta, în mic, tensiunile ori chiar seismele din plan politic, dar si, pe de alta parte, amanunte semnificative privitoare la identitatea profunda a diaristului, lectura Jurnalului a pus într-o noua lumina opera autenticistului Sebastian – daca nu în întregul ei, macar pe anumite segmente privilegiate, cum ar fi proza „autofictionala“ din De doua mii de ani si Cum am devenit huligan.

Totodata, Sebastian ramîne în atentie – ca subiect al unor dezbateri ce ating deseori accente polemice – si datorita activitatii sale de publicist. Activitate asidua, asupra cuprinderii si întinderii careia insista, de ceva vreme, cercetatori mai vechi si mai noi, de la Cornelia stefanescu, Dorina Grasoiu si Geo serban la Marta Petreu si Mihai Iovanel, spre a da numai cîteva exemple.

Peste 2.500 de texte, acoperind domenii, subiecte si registre variate, cronici literare sau de spectacol, eseuri, studii, luari de pozitie în chestiuni ideologice, articole de analiza politica, toate acestea configureaza opera unui publicist redutabil atît prin anvergura intelectuala, cît si prin puterea de munca. A unui publicist „angajat“ pe diferite fronturi (estetice ori politice) si, date fiind autenticitatea si pasionalitatea angajamentului sau, în masura sa contrarieze si sa suscite controverse – la vremea respectiva, dar si azi, la aproape sapte decenii de la disparitia sa.

Oricît de frapante ar fi însa unele dintre adeziunile si asertiunile sale, nu-i poate fi contestata, cred, acestui intelectual buna-credinta cu care intra în lupta, pentru o cauza (de multe ori pentru o idee) sau alta.

Ce parere ai despre cartea "Mihail Sebastian. Opere vol. 3 si 4. Publicistica, 2 volume" ?

Cine a cumparat Mihail Sebastian. Opere vol. 3 si 4. Publicistica, 2 volume, a mai cumparat si:
Invat sa citesc. Nivelul 1. Doctorita Plusica
Invat sa citesc
Galaxia Gutenberg. Scrieri esentiale
Marshall McLuhan
Totemul lupului. Vol. II
Jiang Rong
Atlas geografic mondial
Viorela Anastasiu, Ovidiu Ionita, Dan Dumitru
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE