Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Chiar inainte de fericire

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
COLECTIA SAPIENS
AVENTURA SI CUNOASTERE
ARTA STAPANIRII
HARTILOR MENTALE
Aboneaza-te la newsletter
Metode euristice simple pentru decizii inteligente
-10
Metode euristice simple pentru decizii inteligente
Editura: Publica
Data aparitiei: 2010
Numar de pagini: 616
Autor(i): Gerd Gigerenzer, Peter M. Todd, Grupul de cercetare ABC
Editura: Publica
Colectia: Co-Lectia de stiinta
Disponibilitate: In stoc

La scrierea acestei carti au participat cercetatori din domenii diferite care de regula nu interactioneaza: psihologie, matematica, informatica, economie si biologie evolutionista.

Iar rezultatul acestei colaborari, pe cât de paradoxale, pe atât de necesare, respecta promisiunea din titlu: înainte de a le propune cititorilor un set de metode euristice, autorii ...

Pret: 57,00 lei
Pret: 51,30 lei
buc.
CARTI » Business, economie, finante » Metode euristice simple pentru decizii inteligente

Metode euristice simple pentru decizii inteligente

La scrierea acestei carti au participat cercetatori din domenii diferite care de regula nu interactioneaza: psihologie, matematica, informatica, economie si biologie evolutionista.

Iar rezultatul acestei colaborari, pe cât de paradoxale, pe atât de necesare, respecta promisiunea din titlu: înainte de a le propune cititorilor un set de metode euristice, autorii au apelat ei însisi la metode de analiza care, pornind de la adevaruri general recunoscute, ajung la adevaruri noi.

Legile probabilistice descriu si prescriu rationamente, judecati si decizii clare.

Numai ca, în momentul în care acest tipar decizional se loveste de rigorile realitatii, devine evident ca elaboratul model de calcul probabilistic li se adreseaza mai degraba unor fiinte supranaturale, si cam deloc oamenilor de rând.

În Metode euristice simple pentru decizii inteligente, autorii propun o deplasare dinspre calcul riguros catre probabilitate, punând în centru adaptarea la context.

Asta pentru simplul motiv ca deciziile pe care le avem de luat în viata de zi cu zi nu au cum sa fie descrise doar în functie de coordonatele cantitative si matematice ale calculului probabilistic.

"Cum sa tinem pasul cu complexitatea lumii reale, în care, într-un timp foarte scurt, avem de procesat un numar coplesitor de informatii care se contrazic?

Aceasta carte importanta impune un nou demers de cautare a raspunsurilor. În ea, Gigerenzer, Todd si Grupul de Cercetare ABC arata ca metodele euristice simple sunt instrumente puternice care functioneaza surprinzator de bine. Procesul decizional va arata cu totul altfel de acum încolo."

(Donald A. Norman, University of California, San Diego)

"Cartea aceasta este o contributie majora la teoria ratiunii limitate. Ea demonstreaza ca eficienta surprinzatoare a procedurilor simple si rapide se datoreaza adaptarii lor la  structura mediului în care sunt folosite."

(Reinhard Selten, laureat al Premiului Nobel pentru Economie)

"Cercetarea a început sa ia în serios si sa studieze empiric cum se raporteaza cu adevarat oamenii reali la complexitatea lumii în care traiesc. Metode euristice simple reflecta într-un mod fascinant aceasta revolutie din stiintele cognitive, facând un pas înainte în echilibrarea felului în care întelegem ratiunea."

(Herbert A. Simon, laureat al Premiului Nobel pentru Economie)

Ce parere ai despre cartea "Metode euristice simple pentru decizii inteligente" ?

Cine a cumparat Metode euristice simple pentru decizii inteligente, a mai cumparat si:
Zece materiale minune si povestile lor incredibile
Mark Miodownik
Scurtaturi inteligente
Shane Snow
Afaceri cladite sa dureze
Jim Collins
Cartea de povesti a unui economist
George Akerlof
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE