Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Cum sa scapi de burta in 10 zile

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI IN
LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII SI PACHETE
CARTILE CENTRULUI PENTRU
SANATATE DEEPAK CHOPRA
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Medicina legala. Prosecturala
Medicina legala. Prosecturala
Editura: Cartea Medicala
Data aparitiei: 2010
Numar de pagini: 400
Autor(i): Dan Dermengiu
Editura: Cartea Medicala
Colectia:

"Medicina legala/Prosecturala” este o carte-eveniment de 800 de pagini, sub inaltul patronaj al Academiei Romane si sub auspiciile Academiei de Stiinte Medicale. Poate concura de departe la cartea stiintifica a anului (probabil ca va fi si premiata)! A fost elaborata cu sarg si pasiune profesionala de celebrii legisti romani prof. ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Medicina legala. Prosecturala

Medicina legala. Prosecturala

"Medicina legala/Prosecturala” este o carte-eveniment de 800 de pagini, sub inaltul patronaj al Academiei Romane si sub auspiciile Academiei de Stiinte Medicale. Poate concura de departe la cartea stiintifica a anului (probabil ca va fi si premiata)! A fost elaborata cu sarg si pasiune profesionala de celebrii legisti romani prof. dr. Dan Dermengiu si dr. Gheorghe Alexandrescu, doi”grei” ai INML.

Tratat, manual sau compendiu procedural?

Cum poate fi definita mai bine acesta carte-eveniment , acest volum care nu trebuie sa lipseasca, incepand de azi, nici de pe birourile de lucru ale legistilor, criminalistilor si judiciaristilor, nici din bibliotecile viitorilor oameni ai legii, acum pe bancile facultatilor?

”Tratat”?”Manual”?”Cod” (mai mult sau mai putin secret dar cu siguranta despre secrete - secretele mortii si ale mortilor din Romania si de pretutindeni)?

O noua”BIBLIE” a medicinii legale (dupa monumentalele carti/tratate scrise de Vladimir Belis si de Mina Minovici?

Iata ce ce spune, cu o docta modestie, unul dintre autori, dr  Gheorghe Alexandrescu (  seful departamentului de Prosectura medico-legala din INML):”Nu poate fi numita o BIBLIE a medicinii legale romanesti pentru ca nu inlocuieste tratatele, ci le completeaza sub aspectul practic este mai degraba un compendiu procedural”.

Poate ca profesionistii sunt de acord cu dr. Alexandrescu, dar cei care, desi nu lucreaza in domeniu sunt  pasionati de acesta” stiinta”  (a frontierelor, a marginilor si nemarginilor...VIETII), citind din scoarta in scoarta CARTEA, pot avea senzatia ca patrund intr-un templu (de cuvinte) in care pot intelege, fara a rosti, NUMELE SECRET al...MORTII!


...800 de pagini de medicina legala pura...

,,Volumul sistematizeaza, pe parcursul celor 800 de pagini, principalele tehnici de necropsie, tehnicile speciale si particularitatile unor autopsii, inclusiv in constatarile medico-legale asupra cadavrelor depesate (n.r. - transate), fragmentate sau piese scheletice, armonizand metodologia si standardele cercetarii cu prevederile ghidului Interpol si ale normelor UE (...)

Ultimele doua capitole dezvolta criteologia redactarii raportului de expertiza medico-legala necropsica, armonizarea descrierilor cu normele UE si ghidul Interpol, elemente de semiologie morfopatologica, metodologia redarii unor cazuri speciale, inclusiv persoanele decedate in institutiile medico-sanitare. (...)

Problematica abordata se doreste un veritabil compendiu legislativ, procedural si metodologic al investigatiei medicale si criminalistice a cadavrului, fiind util medicilor de diferite specialitati, dar si serviciilor de anatomie patologica si administratiei spitalelor, organelor de cercetare judiciara si, nu in ultimul rand, celor care lucreaza in administratia locala, inclusiv in administratia cimitirelor si crematoriilor umane, precum si celor care activeaza in domeniul tanatopraxiei si al serviciilor funerare”, spun autorii.

 
Ce puteti afla concret din carte?

Sunt multe capitole (tot atatea teme”de manual”) foarte interesante in carte.  Ce este”cazul medico-legal” si ce este”cazul anatomopatologic”, prin ce difera aceste doua cazuri in care medicii lucreaza nu cu viata, ci cu moartea, care sunt elementele de identificare a cadavrelor (inclusiv celebra metoda„riscutia”, de reconstituire a fizionomiei dupa craniu - metoda folosita cu succes in cazul Rimaru, dar si in altele, mai mult sau mai putin celebre), care sunt semnele precoce ale mortii - definitia mortii, diagnostic si etape de certificare a decesului, cum se aplica necropsia medico-legala in exhumari!...

Sunt numai cateva dintre marile teme pe care noi le trecem in revista, dar cartea le expune si dezbate cu lux de amanunte. Cautati-o si cititi-o. Veti intelege mult mai multe si despre viata, si despre moarte si, poate, cate ceva si despre nemurire.


,,Nu poate fi numita o BIBLIE a medicinii legale romanesti pentru ca nu inlocuieste tratatele, ci le completeaza sub aspectul practic este mai degraba un compendiu procedural”, dr. Gheorghe Alexandrescu, seful departamentului de Prosectura medico-legala din INML

Cuprins:

Capitolul I - Aspecte legislative, procedurale si implicatiile interinstitutionale ale activitatii prosecturale
Prof. dr. Dan Dermengiu, dr. Gheorghe Alexandrescu, dr. Radu Streulea

Capitolul II - Constatarea si certificarea decesului - Aspecte procedurale si metodologice
Conf. dr. George Cristian Curca

Capitolul III - Cercetarea medico-legala la fata locului
Dr. Abdo Salem, Dr. Gheorghe Alexandrescu

Capitolul IV - Medicina legala in dezastre cu numar mare de victime
Dr. Dana Sirbu

Capitolul V - Tehnica necropsiei medico-legale
Dr. Gheorghe Alexandrescu, Dr. Anca Madalina Tudor

Capitolul VI - Expertiza antropologica in indentificarea medico-legala.
Dr. Mariana Rosu

Capitolul VII - Probleme de tanatopraxie
Prof. dr. Dan Dermengiu, dr. Gheorghe Alexandrescu

Capitolul VIII - Raportul de expertiza medico-legala-necropsie si elemente de semiologie morfopatologica. Addenda
Dr. Gheorghe Alexandrescu

Capitolul IX. Anexe tipizate

Autori: Prof. dr. Dan Dermengiu, Dr. Gheorghe Alexandrescu
Coautori: Conf. univ. dr. George Cristian Curca, Dr. Mariana Rosu, Dr. Abdo Salem, Dr. Georgeta Dana Sirbu
Au colaborat: Dr. Radu Streulea, Dr. Anca Madalina Tudor
Anul aparitiei: 2012
Nr.pagini: 795
Carti scrise de acelasi autor:
Dan Dermengiu - Medicina legala. Prosecturala (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Medicina legala. Prosecturala" ?

Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Puterea umbrei. Generalul Aurel Rogojan fata in fata cu Dan Andronic
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE