Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Fantanile tacerii

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Masca Mortii Rosii. Schite, nuvele, povestiri
Masca Mortii Rosii. Schite, nuvele, povestiri
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2012
Numar de pagini: 776
Autor(i): Edgar Allan Poe
Editura: Polirom

Masca Mortii Rosii: schite, nuvele, povestiri (1831-1842) formeaza, alaturi de Misterul lui Marie Roget. Schite, nuvele, povestiri (Polirom, 2008), tabloul complet al nuvelisticii lui Edgar Allan Poe, unul dintre cei mai provocatori scriitori ai secolului XIX, cu o influenta considerabila asupra literaturii americane si europene, parinte al prozei politiste si ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Masca Mortii Rosii. Schite, nuvele, povestiri

Masca Mortii Rosii. Schite, nuvele, povestiri

Masca Mortii Rosii: schite, nuvele, povestiri (1831-1842) formeaza, alaturi de Misterul lui Marie Roget. Schite, nuvele, povestiri (Polirom, 2008), tabloul complet al nuvelisticii lui Edgar Allan Poe, unul dintre cei mai provocatori scriitori ai secolului XIX, cu o influenta considerabila asupra literaturii americane si europene, parinte al prozei politiste si precursor al prozei SF si horror.

Acest nou volum din editia de opere Edgar Allan Poe a Editurii Polirom cuprinde schitele, nuvelele si povestirile aparute intre anii 1831 si 1842. Pentru traducerea prozelor si alcatuirea aparatului critic (note, comentarii) ingrijitorul si traducatorul editiei, Liviu Cotrau, s-a slujit de volumul II din Collected Works of Edgar Allan Poe. Tales and Sketches, 1831?1842.
 
?Edgar Poe e subjugat, asemenea cuceritorilor si filosofilor, de dorinta irepresibila a unitatii; la el spiritualul se combina cu fizicul. S-ar putea spune ca Poe cauta sa aplice literaturii procesele filosofiei, iar filosofiei metodele algebrei. In aceasta constanta ascensiune catre infinit, uneori iti poti pierde respiratia.

In acest gen de literatura aerul e la fel de rarefiat ca intr-un laborator. Aici vei vedea mereu glorificarea vointei care se apleaca asupra inductiei si analizei. S-ar parea ca Poe vrea sa uzurpe rolul profetilor si sa-si adjudece monopolul explicatiei rationale.

Astfel, peisajele servind ca fundal febrilelor lui compozitii capata paloarea unor fantome. Poe, care arareori pare sa fi impartasit pasiunile altor oameni, schiteaza arbori si nori care sint aidoma arborilor si norilor dintr-un vis, sau, si mai bine, care se aseamana cu personajele lui stranii, la fel de adinc patrunse de un tremur supranatural si convulsiv.? (Charles Baudelaire)
 
?Poe isi alege, de regula, cea mai neobisnuita realitate, isi plaseaza eroul in cea mai inedita situatie, fizica sau psihologica, iar apoi descrie starea launtrica a acestui personaj cu o rara acuitate si cu un remarcabil realism. Mai mult, exista o trasatura in intregime a lui Poe, una care il deosebeste de oricare alt scriitor, anume vigoarea imaginatiei sale. Nu vreau sa spun ca fantezia lui ar intrece-o pe aceea a altor poeti, ci pur si simplu ca imaginatia lui e inzestrata cu o calitate pe care n-am intilnit-o la nici unul intr-o asemenea proportie: e vorba de forta detaliilor?

Edgar Poe prezinta, in cel mai mic amanunt, intreg tabloul inchipuit, ori evenimentele, cu o plasticitate uluitoare, incit ajungi sa crezi in realitatea sau posibilitatea unui fapt care, in fond, nu s-a intimplat niciodata, si nici nu s-ar putea intimpla.? (F.M. Dostoievski)

Cuprins:

Manuscris gasit intr-o sticla ? Crimele din Rue Morgue ? Berenice ? Ligeia ? Prabusirea Casei Usher ? William Wilson ? Masca Mortii Rosii ? Hruba si pendulul

Carti scrise de acelasi autor:
Edgar Allan Poe - Povestea lui Arthur Gordon Pym (apare in curand - solicita acest produs)
Edgar Allan Poe - Calatorii imaginare (apare in curand - solicita acest produs)
Edgar Allan Poe - Misterul lui Marie Roget (apare in curand - solicita acest produs)
Edgar Allan Poe - Masca Mortii Rosii. Schite, nuvele, povestiri (apare in curand - solicita acest produs)
Edgar Allan Poe - Carabusul de aur si alte povestiri (apare in curand - solicita acest produs)
Edgar Allan Poe - Pisica neagra si alte povestiri de groaza

Ce parere ai despre cartea "Masca Mortii Rosii. Schite, nuvele, povestiri" ?

Cine a cumparat Masca Mortii Rosii. Schite, nuvele, povestiri, a mai cumparat si:
Puncte de presiune. Despre viitoarea criza din Europa
George Friedman
860 de zile pe Amazon. O calatorie incredibila
Ed Stafford
Minighid de crestere a capitalului
Pat Dorsey
Toate bufnitele
Filip Florian
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE