Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Gaseste puterea sa mergi mai departe

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Manual de tehnica a masajului si kinetoterapia complementara, 3 volume
-10
Manual de tehnica a masajului si kinetoterapia complementara, 3 volume
Editura: Universitara
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 1458
Autor(i): Anghel Diaconu
Editura: Universitara
Disponibilitate: In stoc

Manualul de tehnica a masajului terapeutic si kinetoterapia complementara? - prima aparitie in domeniu, este o monografie ampla a artei masajului terapeutic, prezentata atat teoretic, cat si ilustrat, in care sunt descrise toate detaliile despre tehnica de efectuare a fiecarei manevre a masajului terapeutic si modul de prelucrare a tesuturilor ...
Pret: 275,00 lei
Pret: 247,50 lei
buc.
CARTI » Medicina si Farmacie » Manual de tehnica a masajului si kinetoterapia complementara, 3 volume

Manual de tehnica a masajului si kinetoterapia complementara, 3 volume

Manualul de tehnica a masajului terapeutic si kinetoterapia complementara? - prima aparitie in domeniu, este o monografie ampla a artei masajului terapeutic, prezentata atat teoretic, cat si ilustrat, in care sunt descrise toate detaliile despre tehnica de efectuare a fiecarei manevre a masajului terapeutic si modul de prelucrare a tesuturilor de pe fiecare zona si regiune a corpului.

Supranumit parintele masajului terapeutic suedez, Pehr Henrik Ling a descoperit beneficiile acestei terapii pornind de la tratarea propriilor afectiuni ale aparatului locomotor, denumind manevrele masajului, dar nelasand urmasilor niciun document despre tehnica de efectuare a acestora.

Pana la aparitia acestei monografii, niciun specialist in domeniu nu a descris tehnica efectuarii manevrelor masajului.

Masajul a fost creat pentru alinarea durerii, pentru echilibrarea tonusului musculaturii si pentru deblocarea sau intarirea articulatiilor afectate. Masajul in prezent face parte din tetrada de aur a recuperarii, el neputand fi asociat niciodata cu alte procedee care au in vedere o alta categorie de beneficiari.

Avand in vedere toate aceste considerente si pregatirea mea de terapeut specialist in balneofiziokinetoterapie si masaj, insusita sub coordonarea celui care ne-a dezvaluit tainele acestei nobile profesii, dr. T. Agarbiceanu, am fost determinat sa concep aceasta monografie a artei masajului.

Aceasta lucrare a fost aprobata de Ministerul Educatiei Nationale (cu Ordinul nr. 5455/18.10.2010) ca manual pentru studiul la toate nivelele (tehnicieni, asistenti, studenti).

Notiunile prezentate in aceasta lucrare sunt rodul activitatii mele de peste 45 de ani, perfectionate printr-un proces de continua pregatire, atat ca terapeut in Laboratorul de Cercetare si Recuperare a Capacitatii de Munca, cat si ca profesor (timp in care am pregatit numeroase generatii de specialisti).

Manualul de tehnica a masajului terapeutic si kinetoterapia complementara? - prima aparitie in domeniu, este o monografie ampla a artei masajului terapeutic, prezentata atat teoretic, cat si ilustrat, in care sunt descrise toate detaliile despre tehnica de efectuare a fiecarei manevre a masajului terapeutic si modul de prelucrare a tesuturilor de pe fiecare zona si regiune a corpului. Lucrarea umple golul existent in literatura medicala de specialitate, fapt confirmat si de numeroasele distinctii primite de la unitatile de varf din domeniu, cat si de evaluarea numerosilor specialisti de seama.

Manualul este abecedarul acestei profesii si este recomandat tuturor profesorilor instructori, cat si celor care doresc sa invete si sa practice nobila profesie de terapeut in beneficiul semenilor nostri aflati in suferinta.

Anghel Diaconu

?Manualul de tehnica a masajului terapeutic este o aparitie editoriala necesara, are caracter de monografie si calitatile unei ample prezentari, respectand toate secventele ce se impun unui manual detaliat pentru a oferi informatiile necesare formarii profesionale pe sectiunea de masaj terapeutic pentru balneofizioterapeut si fiziokinetoterapeut.?

Prof. Dr. Adriana Sarah Nica, Universitatea de Medicina si Farmacie ?Carol Davila?

?In literatura medicala din tara noastra si din numeroase alte tari nu au fost publicate, pana in prezent, monografii dedicate manevrelor si tehnicilor de executare a masajului terapeutic. Aceasta lucrare, ?Manualul de tehnica a masajului terapeutic?, are meritul de a inlatura golul existent in domeniu.

Autorul lucrarii, Anghel Diaconu, specialist in balneo-fizioterapie si masaj, avand o indelungata experienta in domeniu, a obtinut rezultate remarcabile in ameliorarea starii de sanatate a unui mare numar de pacienti.?

Prof. Dr. Stefan SUTEANU, Presedinte de onoare al Societatii Romane de Reumatologie

?Cartea isi propune o abordare complexa si amanuntita a tehnicilor de masaj, ca metoda de tratament asociata kinetoterapiei si fizioterapiei. Aceasta monografie vine in sprijinul celor care se specializeaza in acest domeniu, prin furnizarea cunostintelor teoretice si practice necesare.?

Conf. Dr. Delia Cinteza, Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie

?Parcurgand monografia am constatat bogatia de informatii cu aplicabilitate practica, utile maseurilor si fizioterapeutilor cu pregatire diferita (elevi si studenti). Maseurul trebuie sa fie un bun cunoscator al tainelor acestei adevarate arte de comunicare nonverbala cu omul suferind, de transmitere a unor mesaje din exterior menite sa-i rearmonizeze functionalitatea somato-psihica.

Conf. Dr. Gilda Mologhianu, Universitatea de Medicina si Farmacie ?Carol Davila? si INRMFB

Ce parere ai despre cartea "Manual de tehnica a masajului si kinetoterapia complementara, 3 volume" ?

Cine a cumparat Manual de tehnica a masajului si kinetoterapia complementara, 3 volume, a mai cumparat si:
Harrison. Gastroenterologie si hepatologie
Dan L. Longo
Cartea somnului
Joseph Emet
Manualul Merck editia 18
Merck
Fiziologie medicala
Walter F. Boron, Emile L. Boulpaep, Leon G. Zagrean
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE