Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Mantia de stele. Ghid astrologic de ghicit
Mantia de stele. Ghid astrologic de ghicit
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2008
Numar de pagini: 200
Autor(i): Milorad Pavic
Editura: Humanitas

Destinele a doisprezece indragostiti se intalnesc peste veacuri in visele unei tinere, iar cele douasprezece semne zodiacale se unesc in sase povesti de iubire.

In ghidul astrologic de ghicit al lui Pavic, cititorul este provocat sa descopere trecerile dintr-un vis in altul, semnele ce se repeta, ca sa afle singur ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Mantia de stele. Ghid astrologic de ghicit

Mantia de stele. Ghid astrologic de ghicit

Destinele a doisprezece indragostiti se intalnesc peste veacuri in visele unei tinere, iar cele douasprezece semne zodiacale se unesc in sase povesti de iubire.

In ghidul astrologic de ghicit al lui Pavic, cititorul este provocat sa descopere trecerile dintr-un vis in altul, semnele ce se repeta, ca sa afle singur cea de-a saptea poveste, cea mai veche, ale carei farame sunt presarate in toate cele sase iubiri: povestea casatoriei misterioase a imparatului german Henric II si a Cunigundei de Luxemburg.

Povestea incepe la Paris, unde o tanara se trezeste intr-o dimineata intr-un asternut strain, vorbind o limba ciudata, pe malul unui mare fluviu, in alta zodie decat a Racului, indragostita de altcineva, purtand si el semnul altei zodii decat a iubitului ei, Leu.

Asa se deschide odiseea ei metempsihotica in diferite existente si timpuri, drumul ei intre hotarele a sase vise, care parcurg inepuizabilele reincarnari ale iubirii. ?Autobiografia corala" a eroinei se compune din sase istorii de dragoste, in care sufletele-pereche isi urmeaza calea hotarata de astre.

Indragostitii din prima poveste, din secolul XXI, se intalnesc intr-un parc parizian, iar cei din a doua istorie traiesc pe malul Dunarii in secolul al XV-lea: Filipa Avranezovic, femeia Scorpion ce poate sa ucida cu o sarutare inveninata, si un chipes Varsator. Visatoarea se trezeste barbat Capricorn in cea de-a treia istorie, indragostit de o frumoasa cu ochii verzi ca fierea din zodia Berbecului. A patra istorie dezvaluie din corespondenta purtata de Teodora, cea nascuta in zodia Pestilor, cu profesorul ei experienta stranie a timpului si o legatura misterioasa cu un Sagetator orb, potrivnicul ei din secolul al XVIII-lea. In a cincea poveste, Arhondula Nehama este Fecioara vorbind greaca si ivrit, iar intre hotarul dintre viata si moarte isi intalneste ursitul Geaman. In cea de-a sasea istorie, plina de vraji, disperare si primejdii, Minotaurul uita de sine si de dragostea ce il leaga de o Balanta.

Recomandari:

"Pavic este o Seherezada a secolului XX." (Publishers Weekly)

"La fel ca Borges, Garc?a M?rquez, Calvino sau Perec, Pavic stie sa presare volutele textuale cu miniaturi splendide si anecdote uluitoare." (Washington Post Book World)

"Pavic este un artist inteligent, ironic, subtil si atat de abil, incat pana si scepticii se vor transforma in fanatici ai lecturii." (Le Point)

"Pentru Pavic, cartile sunt vise, iar cititorii ? vanatori de vise." (New York Times Book Review)

 

Carti scrise de acelasi autor:
Milorad Pavic - Mantia de stele. Ghid astrologic de ghicit (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Mantia de stele. Ghid astrologic de ghicit" ?

Cine a cumparat Mantia de stele. Ghid astrologic de ghicit, a mai cumparat si:
Leon Africanul
Amin Maalouf
Ironia istoriei americane
Reinhold Niebuhr
Irvin Yalom. Cele mai frumoase romane despre viata si moarte, 4 volume
Irvin Yalom
Angajarea raspunderii penale a persoanei juridice. Jurisprudenta rezumata si comentata
Andra-Roxana Ilie
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE