Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Vrabia Rosie

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
EDITII DE
COLECTIE
LOVE IS FUN
PUTEREA RELATIILOR
EXPERT IN VIN
IN VINO VERITAS
Aboneaza-te la newsletter
Manager contra curentului
-7
Manager contra curentului
Editura: All
Data aparitiei: 2005
Numar de pagini: 240
Autor(i): Marcus Buckingham
Editura: Alfa All
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Manager contra curentului. Ce fac managerii, altfel decat ceilalti
Un milion de angajati si 80.000 de manageri din 400 de companii au fost supusi unui studiu. Rezultatul acelui studiu este exact aceasta carte.

Cei mai mari manageri din lume par sa aiba prea putine lucruri în comun. Ei sunt diferiti ca sex, ...
Pret: 40,00 lei
Pret: 37,20 lei
buc.
CARTI » Afaceri Economie » Manager contra curentului

Manager contra curentului

Manager contra curentului. Ce fac managerii, altfel decat ceilalti
Un milion de angajati si 80.000 de manageri din 400 de companii au fost supusi unui studiu. Rezultatul acelui studiu este exact aceasta carte.

Cei mai mari manageri din lume par sa aiba prea putine lucruri în comun. Ei sunt diferiti ca sex, vârsta si rasa. Folosesc stiluri mult diferite si urmaresc teluri distincte. si totusi, în ciuda diferentelor dintre ei, marii manageri au o trasatura comuna: nu se feresc sa încalce toate regulile considerate sacre de managementul traditional. Ei nu cred ca, beneficiind de o pregatire corespunzatoare, un om poate realiza orice îsi propune. Nu încearca sa-i ajute pe oameni sa-si depaseasca slabiciunile. Nu iau în seama deloc regula de aur. Dimpotriva, chiar au angajati favoriti.

Marii manageri sunt revolutionari, desi putini ar folosi acest cuvânt când vorbesc despre ei însisi. Cartea introduce cititorul în gândirea acestor manageri pentru a explica de ce au rasturnat întelepciunea traditionala, relevând noile adevaruri pe care le au pus în loc.

Cartea nu încurajeaza managerii sa-si înlocuiasca stilul managerial obisnuit cu o versiune standardizata a ceea ce au facut ei – asa cum veti vedea, marii manageri nu opereaza cu un „stil standardizat”. Mai degraba, scopul este de a-i ajuta sa-si foloseasca propriul stil în avantajul lor, tinând seama de viziunea revolutionara a marilor manageri de pretutindeni.

Marcus Buckingham si Curt Coffman de la Gallup Organization prezinta rezultatele remarcabile ale celor doua studii masive pe care Gallup le-a realizat în ultimii 25 de ani asupra unor mari manageri aflati într-o larga diversitate de situatii. Primul studiu s a concentrat asupra angajatilor, încercând sa gaseasca raspuns la întrebarea: Ce asteptari au cei mai talentati angajati, de la locul lor de munca? Gallup a intervievat peste un milion de angajati dintr o mare varietate de companii, domenii de activitate si tari. Acestia au fost întrebati despre toate aspectele vietii lor profesionale, apoi raspunsurile lor au fost analizate cu atentie pentru a descoperi cele mai importante nevoi ale celor mai eficienti angajati.

Studiul Gallup a scos la iveala multe idei noi, cea mai importanta fiind aceea ca angajatii talentati au nevoie de manageri de exceptie. Un angajat talentat poate veni într o companie datorita liderilor ei carismatici, a beneficiilor generoase si a programelor de calificare de înalt nivel, dar cât timp va ramâne el acolo si cât de productiv va fi în tot acest timp sunt aspecte determinate de relatia sa cu seful sau direct.

Aceasta descoperire simpla a condus la cel de al doilea studiu. Cum reusesc cei mai mari manageri ai lumii sa gaseasca, sa motiveze si sa pastreze angajatii talentati? Pentru a raspunde la aceasta întrebare, cercetatorii Gallup au mers la sursa – companii mari si mici, întreprinderi private, firme si institutii apartinând sectorului de stat – si au intervievat multi dintre managerii lor, de la cei mai buni la cei mediocri. Cum si au dat seama de valoarea lor? Au cerut fiecarei companii sa ofere indicatorii sai de performanta. Indicatori precum vânzari, profit, nivelul de satisfactie al clientilor, fluctuatia personalului, opinii ale angajatilor au fost folositi pentru a identifica cei mai buni manageri dintre toti. În ultimii 25 de ani, Gallup Organization a condus, înregistrat si transcris interviuri de câte o ora si jumatate, cu peste optzeci de mii de manageri.

Ideile lor sunt simple si directe, dar ele nu sunt neaparat si usor de aplicat. Întelepciunea conventionala este folosita pentru ca e mai convenabila. E mai usor sa crezi ca fiecare angajat poseda un potential nelimitat. E mai usor sa ti imaginezi ca modul cel mai potrivit de a ajuta un angajat este de a i identifica slabiciunile. E mai usor sa spui „tratez pe altii cum mi-ar placea mie sa fiu tratat”. E mai usor sa tratezi în mod egal pe toata lumea si sa eviti, astfel, acuzatiile de favoritism. Întelepciunea conventionala e comoda si seducator de usoara.

Întelepciunea revolutionara a marilor manageri nu este asa. Drumul lor e mult mai dificil. Cere disciplina, concentrare, încredere si, probabil, cel mai important, disponibilitatea de a individualiza. În aceasta carte marii manageri nu prezinta noi teorii sau formule prefabricate. Tot ce pot ei sa ofere sunt intuitiile asupra naturii talentului si asupra secretelor lor de a transforma talentul în performanta durabila. Adevarata provocare sta în modul în care veti insera aceste intuitii în propriul dvs. stil, cu fiecare angajat în parte, zi de zi.

Pe restrânsa piata a muncii de astazi, companiile se întrec în a gasi si pastra cei mai buni angajati, rasplatindu-i cu bani, beneficii, promovari si stagii de instruire. Dar aceste eforturi bine intentionate omit adesea esentialul. Cheia atragerii si pastrarii angajatilor talentati este managerul aflat în contact direct cu acestia. Oricât de generos ar fi salariul si oricât de celebru stagiul de pregatire, o companie care duce lipsa de mari manageri la acest nivel va avea de suferit. Buckingham si Coffman explica modul în care cei mai buni manageri aleg un angajat mai degraba în functie de talent, decât în functie de pricepere sau experienta; felul în care acesti manageri definesc asteptarile de la un angajat – stabilind mai degraba rezultatele de atins, decât pasii de urmat; modul în care îsi motiveaza oamenii – stimulând punctele forte unice ale fiecaruia, în loc de a încerca sa le amelioreze slabiciunile si, în sfârsit, felul în care marii manageri ajuta oamenii sa se dezvolte – gasindu-i fiecaruia rolul potrivit, nu treapta urmatoare pe scara ierarhica. si, poate cel mai important lucru este faptul ca, din acest studiu – care initial a generat mii de întrebari diferite pentru a sonda opinia angajatilor – au rezultat douasprezece întrebari simple care reusesc sa distinga departamentele cele mai puternice ale unei companii de restul departamentelor. Cartea de fata este prima care prezinta acest instrument de masurare fundamental si care demonstreaza legatura între opiniile angajatilor si productivitate, profit, satisfactia clientilor si rata profitului.

Vei gasi în Manager contra curentului lectii vitale despre performanta si cariera pentru manageri de orice nivel si, mai presus de toate, cartea arata cum sa le aplicati propriei dvs. situatii.

Despre autori

Marcus Buckingham a fost liderul international pentru practici de management al punctelor forte (Strengths Management) al The Gallup Organization. În ultimii 15 ani, a ajutat clientii sa gaseasca cei mai talentati angajati si sa se concentreze pe dezvoltarea acestora. Este co-autorul cartilor Gallup despre mari manageri, First, Break All the Rules (Simon and Schuster, May 1999) - în româneste Manager contra curentului (ALLFA, martie 2004) si Now, Discover Your Strengths (Free Press, January 2001) - în româneste Descopera-ti punctele forte cu testul Clifton StrengthsFinder (ALLFA, octombrie 2005).

Curt Coffman a fost liderul international al The Gallup Organization pentru practicile Q12 de consultanta privind locul de munca si este co-autor al celei mai vândute carti Gallup despre mari manageri - First, Break All the Rules (Simon and Schuster, 1999) - în româneste Manager contra curentului (ALLFA, martie 2004). Coffman ofera consultanta pentru dezvoltarea unor cai de masurare si management al acelor conditii de munca si acelor perceptii ale angajatilor care au legatura cu rezultatele afacerii. Misiunea sa este sa ajute companiile sa înteleaga caracteristicile de baza ale unui mediu de munca pozitiv, productiv si orientat spre clienti. Este co-autorul cartii Follow This Path: How the World’s Greatest Organizations Drive Growth by Unleashing Human Potential (Warner Books, 2002).

Ce parere ai despre cartea "Manager contra curentului" ?

Cine a cumparat Manager contra curentului, a mai cumparat si:
Calea spre succes
Napoleon Hill
Compania. Scurta istorie a unei idei revolutionare
John Micklethwait, Adrian Wooldridge
Iluzia utilizatorului
Tor Norretranders
Girlboss
Sophia Amorusso
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE