Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Misterul din Bucegi, pachet 7 volume

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SERIA NEAGRĂ de
ROMANE POLIȚISTE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Managementul timpului
Managementul timpului
Editura: All
Data aparitiei: 2005
Numar de pagini: 240
Autor(i): Stephen Covey
Editura: Alfa All
Colectia: Franklin Covey

Managementul traditional al eficientei avanseaza teoria ca a munci mai din greu, mai inteligent si mai repede constituie modalitati de control al propriei vieti si ca acest lucru este garantia implinirii si a linistii interioare.

Stephen Covey abordeaza subiectul din alta perspectiva. El aplica principiile enuntate in volumul Eficienta in ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Managementul timpului

Managementul timpului

Managementul traditional al eficientei avanseaza teoria ca a munci mai din greu, mai inteligent si mai repede constituie modalitati de control al propriei vieti si ca acest lucru este garantia implinirii si a linistii interioare.

Stephen Covey abordeaza subiectul din alta perspectiva. El aplica principiile enuntate in volumul Eficienta in 7 trepte la viata de zi cu zi, luand in considerare problemele vietii cotidiene si felul cum trebuie imbinate responsabilitatile profesionale cu cele casnice.

Stephen Covey scrie: ?n aceasta carte, prezentam o abordare cu totul diferita a time managementului. O abordare bazata pe principii, care depaseste traditionalele retete ce te sfatuiesc sa fii mai rapid, mai puternic, mai destept s.a.m.d. ?n loc sa-ti ofere ?nca un ceas, aceasta abordare ?ti asigura mai degraba o busola, pentru ca e mult mai important sa stii ?ncotro te ?ndrepti decat sa stii cat de repede mergi.

In Partea ?ntai, Ceasul si busola, vom analiza discrepanta pe care multi dintre noi o simt ?ntre felul ?n care ne petrecem timpul si ceea ce ni se pare cu adevarat important. Vom descrie cele trei "generatii" de time management traditional, care reprezinta ilustrarea actuala a eficientei si controlului, si vom discuta de ce aceasta abordare traditionala de tipul "exclusiv ceasul" sporeste ?n mod fundamental prapastia ?n loc s-o ?nchida. Vom studia necesitatea unui nou tip de gandire, pentru cea de-a patra generatie. Te vom ?ncuraja sa examinezi felul ?n care ?ti petreci actualmente timpul, pentru a determina daca faci doar ce este "urgent" sau ceea ce este cu adevarat "important" ?n viata ta, si vom analiza consecintele "dependentei fata de urgenta". ?n cele din urmaa, vom arunca o privire asupra "prioritatilor".- necesitatile si abilitatile noastre fundamentale de a trai, a iubi, a lasa ceva ?n urma - si a modalitatii de a le acorda ?ntaietate folosindu-ne de busola interioara, pentru a ne ?ndrepta viata catre "nordul autentic", care ?i asigura calitatea reala.

In Partea a doua, Prioritar e sa pastrezi prioritatea prioritatilor, vom introduce procesul organizatoric de Sector II - un proces saptamanal de jumatate de ora, menit sa subordoneze ceasul busolei si sa te ?nvete sa-ti muti interesul de la "urgenta" la "importanta". Vom trece mai ?ntai ?n revista ?ntreg procesul pentru a-i evidentia beneficiile imediate, dupa care vom zabovi asupra fiecarei etape a procesului, punand ?n lumina bogatia pe care o poate asigura, ?n timp, vietii tale.

Vom studia astfel:
- cum sa-ti descoperi menirea si sa creezi o viziune stimulativa asupra vietii, care sa ofere sens si scop si sa devina, esential, ADN-ul vietii tale.
- cum sa creezi echilibru si sinergie ?ntre diversele roluri din viata ta.
- cum sa stabilesti si sa duci la ?ndeplinire scopurile bazate pe principii, care sa aduca roadele unei vieti de calitate.
- cum sa mentii o atitudine care sa te determine sa pui pe primul loc ceea ce conteaza cu adevarat.
- cum sa actionezi cu integritate ?n momentul alegerii - sa ai ?ntelepciunea si ratiunea de a discerne daca "stabilirea prioritatilor" ?nseamna a-ti respecta planurile sau a face unele schimbari... si sa fii capabil sa duci la ?ndeplinire ceea ce ai hotarat, cu ?ncredere si pace launtrica.
- cum sa-ti transformi saptamanile ?ntr-o spirala ascendenta de ?nvatatura si de traire.

Partea a treia, Sinergia interdependentei, o vom consacra problemelor si potentialului realitatii interdependente ?n care ne petrecem optzeci la suta din timp - un domeniu esentialmente ignorat sau tratat neadecvat de time managementul traditional. Vom studia diferenta dintre interactiunile tranzactionale si transformationale cu cei din jur. ?n loc de a-i privi pe ceilalti ca niste resurse de la care putem obtine mai mult, vom ?nvata cum sa cream o puternica sinergie bazata pe ?mpartasirea unei viziuni si pe ?ntelegerea mutuala. Vom discuta despre resperisabilitate - pivotul decisiv la care trebuie lucrat - si vom prezenta o viziune asupra lucrurilor pe care le poti face pentru a-ti educa aceasta responsabilizare personala si organizationala si a deveni un catalizator de schimbare pentru familia si colegii tai, pentru alte persoane cu care intri ?n contact.

In Partea a patra, Forta si pacea unei vieti bazate pe principii, vom lua cateva exemple din viata de zi cu zi, demonstrand felul ?n care abordarea celei de-a patra generatii ?ti va transforma radical calitatea vietii si felul ?n care actionezi. In final, ne vom concentra asupra conceptului de pace interioara si a modului ?n care putem evita principalele obstacole ?n calea unei vieti ?mplinite si fericite.

Recomandare:

Covey este consilierul cel mai apreciat in materie de business american, de la Dale Carnegie incoace"
(USA Today)

Cuprins:
Introducere

Partea I CEASUL SI BUSOLA
1. C?ti oameni ?si doresc pe patul de moarte sa fi petrecut mai mult timp la biroua
2. Dependenta de urgenta
3. A trai, a iubi, a ?nvata, a lasa o mostenire

Partea a Il-a PRIORITAR E SA PASTREZI PRIORITATEA PRIORITATILOR
4. Organizarea de Sector II: Procesul stabilirii prioritatilor
5. Pasiunea viziunii
6. Echilibrul rolurilor
7. Forta obiectivelor
8. Perspectiva saptam?nii
9. Integritate ?n momentul deciziei
10. Sa ?nvatam din ceea ce traim

Partea a IlI-a SINERGIA INTERDEPENDENTEI
11. Realitatea interdependentei
12. Sa ne stabilim ?mpreuna prioritatile
13. Stimularea din interior catre exterior

Partea IV FORTA SI PACEA UNEI VIETI BAZATE PE PRINCIPII
14. De la time management la conducerea personala
15. Pacea roadelor

Ce parere ai despre cartea "Managementul timpului" ?

Cine a cumparat Managementul timpului, a mai cumparat si:
Amprenta lui Galileo
Peter Atkins
Cavalerul templier
Jan Guillou
Tratat de avicultura, vol. 1
Ioan Vacaru Opris
Copilul constient
Susan Kaiser Greenland
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE