Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Fantanile tacerii

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Managementul in sistemul de sanatate privat
Managementul in sistemul de sanatate privat
Editura: Universitara
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 240
Autor(i): Alexandru Vladimir Ciurea, Horia Ples
Editura: Universitara
Disponibilitate: In stoc

Publicatiile in domeniul managementul sanatatii sunt oportunitati valoroase de documentare.

Medicina inseamna diagnostic, tratament, dar si management, administratie, comunicare, imagine publica, etc.

Autorii lucrarii de fata si-au propus prezentarea unor elemente de management aplicat in sanatate in acord cu principii moderne de practica medicala. De data aceasta, echipa de autori ...
Pret: 33,00 lei
buc.
CARTI » Medicina si Farmacie » Managementul in sistemul de sanatate privat

Managementul in sistemul de sanatate privat

Publicatiile in domeniul managementul sanatatii sunt oportunitati valoroase de documentare.

Medicina inseamna diagnostic, tratament, dar si management, administratie, comunicare, imagine publica, etc.

Autorii lucrarii de fata si-au propus prezentarea unor elemente de management aplicat in sanatate in acord cu principii moderne de practica medicala. De data aceasta, echipa de autori nu a vizat a efectua o analiza a deficientelor sistemului de sanatate si a remediilor la aceste deficiente.

In aceasta carte nu vom citi ce nu trebuie facut, vom citi ce se face sau ce se poate face in activitatea de management a unitatilor de sanatate, avand ca model practicile din sistemul privat.

Lucrarea este o sinteza de eseuri incarcate de realismul si experienta clinica a autorilor, nu este o compilatie de idei preluate din diverse tratate.

Cartea este structurata in trei parti, fiind structurata de la general la specific, cuprinzand dezbateri care vizeaza aspecte si fenomene existente la nivelul sistemului de sanatate, analize specifice la nivelul unitatilor de sanatate private (partea I), abordarea interactiunii, inter-relatiei medic-pacient/ medic-client in serviciile private de sanatate (partea II), managementul conducerii in substructurile unitatilor, clinici, sectii, cabinete (partea III).

Din analiza evolutiilor ultimilor ani, reiese elocvent ca furnizorii de servicii de sanatate in sistem privat au reusit sa prezinte pietei un model promitator de bune practici, model care poate fi adoptat si in multe unitati de stat.

Daca in materie de practica medicala serviciile private de sanatate imprumuta sau invata de la cele de stat, prin recrutarea de mari specialisti, in materie de management situatia s-ar putea sa fie in sens invers, unitatile de stat au ce invata de la cele private.

Se poate vorbi de o retea privata de sanatate pe care in acord cu autorii acestui volum o putem recunoaste ca adevarat sistem de sanatate ? sistemul privat de sanatate din Romania ? o realitate fericita a zilelor noastre care solicita pentru medici acelasi efort si dedicatie oriunde s-ar afla ei.

Serviciile private de sanatate constituie o alternativa bine venita. Organizarea lor presupune un management performant, adoptarea unor principii de management valide, renuntarea la mentalitati si practici invechite, recunoasterea valorii medicului, a valorii serviciilor de sanatate in societate si mai ales recunoasterea drepturilor pacientului si indeplinirea nevoilor lui la cote maxime.

Ne bucuram ca in Romania au aparut unitati private care s-au impus pe piata, de exemplu Spitalul Sanador, Centrul Neuromed, MedLife, Medsana, Monza, Regina Maria si altele. Initiativa privata a fost sustinuta de stat prin decontarea unor servicii de la unitatile private insa la un moment dat a aparut riscul ca acest mecanism sa fie sistat pentru unitatile private.

Este de dorit ca societatea sa sprijine initiativa privata in domeniul sanatatii pentru ca ea reprezinta o varianta absoluta necesara pentru populatia autohtona.

Populatia are dreptul la aceasta alternativa, are dreptul la conditii de tratament, la o comunicare medicala consistenta, la tratarea cu demnitate si la solutionarea cat se poate de avansata a problemei de sanatate.

Clinicile private au calitatea deosebita de a oferi confort pacientilor si in plus au o calitate incontestabila in a aprecia serviciile medicilor reputati avand o politica de recrutare orientata catre colaborarea sau angajarea celor mai importante personalitati medicale. Aceste branduri aduc nu doar clienti, ci sunt o dovada a recunoasterii corecte a valorii personalitatii profesionale, ceea ce in unele clinici de stat se uita uneori.

Nu trebuie sa ramanem cu impresia ca managementul in medicina de stat este foarte mult in urma, insa are cativa pasi de recuperat in anumite privinte, nu in toate. Avem in tara clinici de stat foarte bune, foarte competitive. In Europa exista unitati de stat celebre, precum AKH din Viena, Grosshadern din M?nchen, care au un management exemplar.

Si la noi in tara s-au remarcat centrele de stat. De exemplu, au cunoscut modernizari deosebite Spitalul Sfantul Luca din Bucuresti, Spitalul Nicolae Oblu din Iasi, Spitalul din Moinesti si altele.

La Spitalul Bagdasar-Arseni din capitala s-a infiintat in anul 2005, Centrul de Excelenta in Neurochirurgie (cu initiativa si conducerea Prof. Dr. A. Ciurea, director al spitalului in acea perioada).

In aria privata sunt centre devenite repere internationale, de exemplu, INI Center Hannover, clinicile est-europene Acibadem si Anadolu, care au deschis unitati si in Romania, etc. Notam, de asemenea, serviciile SMURD care au devenit o entitate cunoscuta fiecarui roman.

Autorii considera ca viitorul medicinei intr-o societate libera este al celei private, fara a minimiza capacitatile medicinii de stat.

Spitalul privat isi gaseste perfect incadrarea reprezentand o alternativa pentru anumite segmente de populatie care doresc un anumit standard al serviciilor medicale.

Sa nu uitam ca asigurarile de sanatate sunt din ce in ce mai ridicate si tocmai aparitia spitalelor private in Romania rezolva aceste solicitari existente peste tot in piata de capital.

Ce parere ai despre cartea "Managementul in sistemul de sanatate privat" ?

Cine a cumparat Managementul in sistemul de sanatate privat, a mai cumparat si:
Management in unitatile medico-sanitare
Eugen Avram, Vasile G. Ciubotaru
Greturile si varsaturile induse de chimioterapie
Rudolph M. Navari, Bernardo L. Rapoport
Cum sa nu mori. Alimentele care previn si inverseaza boala
Michael Greger
The Four. ADN-ul ascuns al Amazon, Apple, Facebook si Google
Scott Galloway
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE