Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
De ce esueaza companiile. 10 greseli si 100 de solutii

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP VANZARI
ARTA REGALA
ISTORIE MASONICA
ALAN COHEN
CURS DE MIRACOLE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Termeni si Conditii
Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri
Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri
Editura: Niculescu
Anul de aparitie: 2014
Numar de pagini: 272
Autor(i): Ion Popa, Marinela Popa
Editura: Niculescu
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Lucrarea de fata se adreseaza tuturor elevilor de liceu care se pregatesc în vederea sustinerii examenului de bacalaureat la disciplina limba si literatura româna. în prima parte a acestui auxiliar, sunt precizate modalitatile în care trebuie abordate textele literare studiate, în functie de cerintele subiectului (tema si viziunea despre lume, ...
Pret: 20,00 lei
buc.
CARTI » Ghiduri si Auxiliare scolare » Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri

Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri

Lucrarea de fata se adreseaza tuturor elevilor de liceu care se pregatesc în vederea sustinerii examenului de bacalaureat la disciplina limba si literatura româna. în prima parte a acestui auxiliar, sunt precizate modalitatile în care trebuie abordate textele literare studiate, în functie de cerintele subiectului (tema si viziunea despre lume, particularitatile de constructie a unui personaj, relatia dintre doua personaje).

Cea de-a doua parte a lucrarii contine notiunile de teorie literara necesare rezolvarii eseurilor de la subiectul al treilea, dar si a unora dintre cerintele de la primul subiect: genurile si speciile literare, structura textelor liric, epic si dramatic, imaginarul poetic – tipuri de imagini si figuri de stil –, notiunile de versificatie etc.

A treia parte cuprinde, mai întâi, trei eseuri referitoare la trei etape importante din evolutia literaturii române: curentul national popular (pasoptismul) si „Dacia literara”, junimismul si Societatea literara „Junimea”, modernismul, gruparea si revista „Sburatorul”. La acestea se adauga eseurile pe baza textelor literare ale scriitorilor canonici prevazuti în programa pentru bacalaureat, la textele epice si dramatice figurând toate cele trei tipuri de eseuri: tema si viziunea scriitorului despre lume, particularitatile constructiei unui personaj si relatiile dintre doua personaje.

Aceasta lucrare asigura o pregatire eficienta a candidatilor la examenul de bacalaureat datorita structurarii continuturilor si accesibilitatii ei.

ÎN CONFORMITATE CU PROGRAMA APROBATa DE MINISTERUL EDUCAtIEI NAtIONALE

Ce parere ai despre cartea "Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri" ?

Cine a cumparat Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri, a mai cumparat si:
Dictionar de expresii, locutiuni si sintagme ale limbii romane
Catalina Maranduc
Dictionarul Literaturii Romane Volumul 1-2
Academia Romana
Matematica. Manual pentru clasa a II-a Alexandrina Dumitru
Alexandrina Dumitru, Viorel-George Dumitru
Arta si stiinta predarii. Un cadru cuprinzator pentru o instruire eficienta
Robert J. Marzano
Relatii clienti
Abonare
Putere si sange. O aventura indiana
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE