Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
12 reguli de viata Jordan Peterson

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 20
VANZARI
STAPANII INDUSTRIEI
CARE DISTRUGE PLANETA
FAMILIA BORGIA
SANGE SI SPLENDOARE
Aboneaza-te la newsletter
Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri
Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri
Editura: Niculescu
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 272
Autor(i): Ion Popa, Marinela Popa
Editura: Niculescu
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Lucrarea de fata se adreseaza tuturor elevilor de liceu care se pregatesc în vederea sustinerii examenului de bacalaureat la disciplina limba si literatura româna. în prima parte a acestui auxiliar, sunt precizate modalitatile în care trebuie abordate textele literare studiate, în functie de cerintele subiectului (tema si viziunea despre lume, ...
Pret: 20,00 lei
buc.
CARTI » Ghiduri si Auxiliare scolare » Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri

Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri

Lucrarea de fata se adreseaza tuturor elevilor de liceu care se pregatesc în vederea sustinerii examenului de bacalaureat la disciplina limba si literatura româna. în prima parte a acestui auxiliar, sunt precizate modalitatile în care trebuie abordate textele literare studiate, în functie de cerintele subiectului (tema si viziunea despre lume, particularitatile de constructie a unui personaj, relatia dintre doua personaje).

Cea de-a doua parte a lucrarii contine notiunile de teorie literara necesare rezolvarii eseurilor de la subiectul al treilea, dar si a unora dintre cerintele de la primul subiect: genurile si speciile literare, structura textelor liric, epic si dramatic, imaginarul poetic – tipuri de imagini si figuri de stil –, notiunile de versificatie etc.

A treia parte cuprinde, mai întâi, trei eseuri referitoare la trei etape importante din evolutia literaturii române: curentul national popular (pasoptismul) si „Dacia literara”, junimismul si Societatea literara „Junimea”, modernismul, gruparea si revista „Sburatorul”. La acestea se adauga eseurile pe baza textelor literare ale scriitorilor canonici prevazuti în programa pentru bacalaureat, la textele epice si dramatice figurând toate cele trei tipuri de eseuri: tema si viziunea scriitorului despre lume, particularitatile constructiei unui personaj si relatiile dintre doua personaje.

Aceasta lucrare asigura o pregatire eficienta a candidatilor la examenul de bacalaureat datorita structurarii continuturilor si accesibilitatii ei.

ÎN CONFORMITATE CU PROGRAMA APROBATa DE MINISTERUL EDUCAtIEI NAtIONALE

Ce parere ai despre cartea "Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri" ?

Cine a cumparat Literatura romana bacalaureat. Pregatire intensiva. Indrumari, concepte operationale, eseuri, a mai cumparat si:
Limba si literatura romana. Manual pentru clasa a XI-a. Dobra si Halaszi
Sofia Dobra
Atlas de istorie a lumii
Institutul D Agostini
Limba latina. Manual pentru clasa a X-a
Monica Duna
Chimie pentru clasa a X-a. Culegere de teste, exercitii si probleme, probleme practice
Luminita Doicin, Luminita Vladescu
Abonare
Relatii clienti
Termeni si Conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE