Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP VANZĂRI
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
EDIȚII DE COLECȚIE
CELE MAI FRUMOASE CĂRȚI
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Linistea este cheia
-20
Linistea este cheia
Editura: Act si Politon
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini:
Autor(i): Ryan Holiday
Editura: Act si Politon
Disponibilitate: In stoc

Liniștea este cheia este genul de lectură care te face bine la propriu, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Asta pentru că este o carte despre cum să trăiești frumos, care se adresează în egală măsură celor care se simt copleșiți de zgomotul de fundal al lumii moderne, ...
Pret: 47,00 lei
Pret: 37,60 lei
buc.
CARTI » Dezvoltare Personala » Linistea este cheia

Linistea este cheia

Liniștea este cheia este genul de lectură care te face bine la propriu, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Asta pentru că este o carte despre cum să trăiești frumos, care se adresează în egală măsură celor care se simt copleșiți de zgomotul de fundal al lumii moderne, dar și celor care încearcă să se regăsească într-un mediu plin de distrageri.

În acest sens, talentatul Ryan Holiday vorbește în cartea de față despre ceea ce budiștii numesc „upekkha”, musulmanii „aslama”, evreii „hishtavut”, grecii „euthymia” și „hesychia”, epicurienii „ataraxia”, iar creștinii „aequanimitas”, sau… despre ceea ce noi, pe românește numim liniștea sufletească și cum să o dobândești.

Motivul pentru care cu toții ar trebui să ne preocupăm mai mult să dobândim liniștea sufletească, este de părere Ryan Holiday, este faptul că ea reprezintă cheia pentru a fi un părinte mai bun, un artist mai bun, un investitor mai bun, un sportiv mai bun, un om de știință mai bun și un om mai bun.

Sursa de inpirație pentru această carte au constituit-o marile curente filosofice și religii ale lumii precum budismul, stoicismul, epicurismul, creștinismul sau hinduismul, întrucât toate au venerat pacea interioară, considerând-o binele suprem și secretul pentru a atinge înalta performanță și pentru a avea o viață fericită.

Nu întâmplător, întreaga carte este presărată cu citate și cuvinte pline de înțelepciune ale lui Marcus Aurelius, unul din filosofii stoici preferați ai lui Ryan Holiday.

Ryan Holiday este unul dintre cei mai importanți gânditori și scriitori actuali care a popularizat filosofia antică în rândul noii generații de lideri din sport, politică și tehnologie.

Este un strateg și un speaker foarte căutat și autorul mai multor bestselleruri, printre care: Obstacolul este calea, Inamicul este egoul și Stoic zi de zi.

Lumea în care trăim e atât de zgomotoasă...

Pare aproape incredibil faptul că mai reușim să avem gânduri coerente printre atâtea claxoane de mașini, sirene de ambulanțe, radiouri gălăgioase, alarme de telefoane mobile, notificări ale rețelelor sociale, drujbe, avioane, și alte astfel de surse de zgomot.

În plus, mediul descris de Ryan Holiday în cartea de față ne este familiar tuturor:

„Birourile gem de hârtii, iar mesajele din inbox-uri sunt nesfârșite. Putem fi întotdeauna contactați, ceea ce înseamnă că discuțiile în contradictoriu și informațiile de ultimă oră sunt mereu la un pas de noi.

Știrile ne bombardează cu tot felul de crize de pe fiecare ecran pe care îl avem – și avem multe. Rutina muncii ne epuizează și pare că nu se mai oprește. Mâncăm în exces, dar suntem subnutriți.

Suprastimulați, suprasolicitați și singuri.”

Prin urmare, întrebarea pe care ne-o adresează autorul este:

„Cine are puterea să se oprească? Cine are timp să se gândească? Există cineva care să nu fie afectat de vacarmul și disfuncționalitățile vremurilor noastre?”

Acesta ar trebui să fie un subiect de meditație pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult cu cât, după cum spunea Blaise Pascal în 1654, „Toate problemele umanității provin din incapacitatea omului de a sta liniștit, de unul singur, într-o încăpere.“

Așadar, scopul acestei cărți este: „să ne arate cum să descoperim și să ne inspirăm din liniștea pe care deja o avem.

Cartea de față este o tentativă de a răspunde la o întrebare presantă a vremurilor noastre: Dacă momentele de liniște sunt cele mai bune și dacă atât de mulți oameni înțelepți și virtuoși le-au ridicat în slăvi, cum se face că sunt atât de rare?”

Pentru a te ajuta să îți regăsești liniștea sufletească autorul îți va furniza poveștile și strategiile unor oameni care au găsit modalități de a-și regăsi pacea interioară în ciuda mediului în care au fost nevoiți să trăiască și care a fost la fel de gălăgios ca cel în care ne ducem noi astăzi traiul.

Inspiră-te așadar din poveștile pe care le vei regăsi în această carte, referitoare la: John F. Kennedy, Winston Churchill, Fred Rogers, Anna Frank, regina Victoria, Socrate, Napoleon, Leonardo da Vinci sau Marc Aureliu, pentru a-ți regăsi pacea interioară și folosește strategiile oferite de Ryan Holiday pentru a-ți pune ordine în gânduri, a-ți gestiona emoțiile și a-ți cunoaște trupul.

Asta pentru că, este de părere Ryan Holiday, regăsirea liniștii sufletești depinde de trei domenii esențiale: mintea, spiritul și trupul.

Ce parere ai despre cartea "Linistea este cheia" ?

Cine a cumparat Linistea este cheia, a mai cumparat si:
Schimba-ti afacerea prin NLP
Lindsey Agness
Creeaza un StoryBrand
Donald Miller
Configurati pentru iubire
Stan Tatkin
Nu te-ai nascut sa suferi
Blake Bauer
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Calea vindecarii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE