Globalizarea a reunit intr-un unic sat global, de la tarani brazilieni si afaceristi indonezieni pina la tehnocrati din Silicon Valley, bazandu-se pe integrarea capitalului, a tehnologiei si a informatiilor.
Doar cei care ii inteleg mecanismele reusesc sa investeasca banii eficient sau sa aiba o perspectiva corecta asupra a ceea ce se petrece in prezent pe plan local sau international. Imbinind anecdota cu rigoarea analitica, volumul e o prezentare cuprinzatoare a globalizarii si a transformarilor prin care trec lumea afacerilor si economia mondiala. Friedman pune in lumina tensiunile dintre globalizare, acumularea de capital sau implicatiile noii economii electronice (Lexus) si fortele ancestrale ale culturii, geografiei, traditiei si comunitatii (maslinul), argumentind necesitatea unui echilibru intre cele doua tendinte.
?Un volum remarcabil, care reuseste sa defineasca mai bine ca oricare altul caracterul real al noii ordini mondiale.? (Francis Fukuyama, The New Statesman)
?O analiza plina de spirit si imaginatie a noii ordini pe care o presupune globalizarea economica? Nu doar clara, ci si interesanta, nu doar interesanta, ci si necesara.? (The New York Times)
?Friedman scrie intr-un limbaj direct, care face usor de inteles fenomenul complex al globalizarii.?(USA Today)
Volumul ofera o privire de ansamblu asupra globalizarii si a transformarilor prin care trec lumea afacerilor si economia mondiala si pledeaza, cum era de asteptat, pentru un echilibru intre tendinta spre modernizare si dorinta de conservare a vechilor valori (Business Magazin)