Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Geniul pasarilor

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20
POVESTI DE PAPADIE
PAGINA DE PSIHOLOGIE
REGELE, COMUNISTII
SI COROANA
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Termeni si Conditii
Legea societatilor. Editia 5
Legea societatilor. Editia 5
Editura: C.H. Beck
Anul de aparitie: 2009
Numar de pagini: 900
Autor(i): David Sorin, Piperea Gheorghe, Stanciu D. Carpenaru
Editura: C.H. Beck
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Despre lucrare: Legea societatilor. Editia 5

Conceputa exclusiv pentru practicienii dreptului, aceasta lucrare si-a dovedit valoarea si utilitatea începând cu prima editie publicata în anul 2001. Aflat la a 5-a editie, acest instrument de lucru reprezinta o lucrare de referinta si o adevarata sursa de informatii practice!

Datorita conceptiei care a stat ...
Pret: 250,00 lei
buc.
CARTI » Drept » Legea societatilor. Editia 5

Legea societatilor. Editia 5

Despre lucrare: Legea societatilor. Editia 5

Conceputa exclusiv pentru practicienii dreptului, aceasta lucrare si-a dovedit valoarea si utilitatea începând cu prima editie publicata în anul 2001. Aflat la a 5-a editie, acest instrument de lucru reprezinta o lucrare de referinta si o adevarata sursa de informatii practice!

Datorita conceptiei care a stat la baza elaborarii ei, lucrarea s-a bucurat de o foarte buna apreciere în rândul specialistilor. Cu deosebire, practicienii dreptului au asimilat aceasta lucrare ca un instrument indispensabil pentru gasirea rapida a unor idei care sa le motiveze solutiilor în complicatele probleme juridice ale activitatii.

Necesitatea unei noi editii

Adoptarea noului Cod civil, care a intrat în vigoare în 2011, a determinat consacrarea sistemului unitar (monist) de reglementare a raporturilor de drept privat, având drept consecinta „civilizarea” aporturilor juridice comerciale, adica transformarea raporturilor juridice comerciale în raporturi civile guvernate de Codul civil si, totodata, încetarea existentei dreptului comercial.

Noul Cod civil si mai cu seama noul Cod de procedura civila au adus modificari substantiale si în privinta terminologiei folosite de legiuitor. Astfel, titlul legii si implicit al lucrarii a fost modificat în „Legea societatilor”.

Editia 5 a lucrarii reprezinta o radiografie „la zi”, sub aspect legal, deopotriva si jurisprudential, a regimului juridic al societatilor reglementate de Legea nr. 31/1990, în conditiile noului Cod civil.

Lansarea lucrarii

În data de 9 mai 2014, cu ocazia celei de-a X-a editii a Conferintei Dreptul Afacerilor, va avea loc, în jurul orei 13:00 lansarea lucrarii în prezenta autorilor si a invitatilor acestora. Pentru mai multe detalii despre eveniment, puteti accesa pagina Conferintei AICI

Din cuprins

- textul „la zi” al Legii societatilor

- analiza dispozitiilor Legii nr. 31/1990, cu luarea în consideratie a dispozitiilor noului Cod civil, în special, dispozitiile privind contractul de societate si cele privind regimul persoanei juridice

- modificarile aduse Legii nr. 31/1990, prin O.U.G. nr. 43/2010, O.U.G. nr. 54/2010 si O.U.G. nr. 90/2010, Legea nr. 202/2010, O.U.G. nr. 37/2011, Legea nr. 71/2011, O.U.G. nr. 2/2012, Legea nr. 76/2012, O.U.G. nr. 47/2012 si Legea nr. 187/2012

- noi informatii doctrinare si jurisprudentiale din lucrarile si culegerile de practica judiciara publicate în domeniu

- terminologia impusa de reglementarile legale în vigoare

Puncte forte

- analize ample din punct de vedere teoretic si practic
- solutii originale si temeinic argumentate
- bogatia informatiilor doctrinare si jurisprudentiale
- abordarea tematicii dupa modele de succes din literatura juridica germana
- stil redactional precis prin recursul permanent la realitatea practica
- referinte bibliografice relevante pentru fiecare articol în parte
- index alfabetic bogat si relevant pentru tematica societatilor
- format academic (165x235 mm), cartonat

Despre autori

Specialisti recunoscuti în domeniu, cu o reputatie la nivel national, atât în mediul academic, cât si în cel al practicienilor dreptului, fiind cadre didactice de prestigiu la Facultatea de Drept a Universitati din Bucuresti, dar – în acelasi timp – si avocati de renume, cu o experienta bogata în practica.

Ce parere ai despre cartea "Legea societatilor. Editia 5" ?

Relatii clienti
Abonare
Putere si sange. O aventura indiana
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE