Arta iubirii este o povestire erotica incendiara si in acelasi timp o poveste clasica despre o iubire interzisa În China anilor treizeci, Julian Bell, nepotul Virginiei Woolf si rasfatatul Grupului Bloomsbury, o întâlneste pe misterioasa scriitoare Lin Cheng, considerata o Katherine Mansfield a Orientului.
În timp ce armata japoneza face raiduri sângeroase într-o tara slabita de razboiul civil, Julian încearca sa patrunda tainele culturii chineze, sperând ca aceasta experienta sa-i aduca si cunoasterea de sine.
Lin îl initiaza în vechea Arta daoista a iubirii, prin care senzualitatea devine treapta în evolutia spirituala.
Ciocnirile între civilizatii, între yin si yang, între traditie si modernitate creeaza un câmp de tensiune în care povestea lor de dragoste rezista tocmai prin fragilitate.
Julian simte însa chemarea revolutiei, visându-se un om de actiune, pe când Lin contempla gândul sinuciderii, ca evadare dintr-o casnicie stearpa si o lume care nu se poate hotarî între vechi si nou.
"O poveste clasica despre o iubire interzisa.“
(The Observer)
„Un Amantul doamnei Chatterley chinezesc.“
(The Washington Post)
„Un roman scris cu simplitate rafinata – dur, sincer si încarcat de emotie, stilul lui Hong Ying are o gratie aparte.“ (Andrew Motion, Poet Laureate)
„O povestire erotica incendiara, care dezvaluie legaturi neasteptate dintre celebrul si decadentul grup Bloomsbury si Societatea Luna Noua, mai putin cunoscutul sau echivalent oriental.“
(Sunday Telegraph)