Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Alimentatia si longevitatea intr-o noua abordare holistica

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
COLECTIA SAPIENS
AVENTURA SI CUNOASTERE
ARTA STAPANIRII
HARTILOR MENTALE
ISTORIA POVESTITA
COPIILOR
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Jurnalul unei fete greu de multumit
-20
Jurnalul unei fete greu de multumit
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2017
Numar de pagini: 800
Autor(i): Jeni Arcterian
Editura: Humanitas
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Jurnalul unei fete greu de multumit, o carte rara, de felul celor – putine – care definesc o epoca si marcheaza generatii de cititori, apare pentru prima oara în editie integrala, ilustrata cu fotografii inedite.

Restituim publicului cu fidelitate, în integralitatea lor, cele douazeci si opt de caiete cu însemnarile lui ...
Pret: 65,00 lei
Pret: 52,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Jurnalul unei fete greu de multumit

Jurnalul unei fete greu de multumit

Jurnalul unei fete greu de multumit, o carte rara, de felul celor – putine – care definesc o epoca si marcheaza generatii de cititori, apare pentru prima oara în editie integrala, ilustrata cu fotografii inedite.

Restituim publicului cu fidelitate, în integralitatea lor, cele douazeci si opt de caiete cu însemnarile lui Jeni Acterian.

Ele cuprind perioada 1929–1953 si sunt însotite de un aparat critic ce lamureste neclaritatile si întregeste deopotriva imaginea unei lumi apuse si traiectoria unui destin meteoric.

Asemenea Jurnalului lui Mihail Sebastian, singurul comparabil ca importanta, Jurnalul lui Jeni Acterian sta marturie pentru o întreaga generatie: pe Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Emil Cioran, Constantin Noica, Petre tutea, Marieta Sadova, Alice Botez, Alexandru Dragomir, Cella Delavrancea, Emil Botta, Nae Ionescu si multi altii autoarea i-a cunoscut îndeaproape si-i descrie totdeauna lucid si inteligent.

Sub semnul aceleiasi intransigente luciditati, ce nu exclude autoironia, stau lecturile nesfârsite, viata artistica la care participa cu frenezie, evenimentele istorice sau personale, si chiar dragostea si moartea – prezenta obsesiv si premonitoriu.

„Îmi zâmbeam adineauri în oglinda, gândindu-ma ca praful si pulberea se va alege din toata complicatia asta care sunt si care se cheama om.

Eu, asta, cu obsesia neantului si a mortii, eu, asta, sentimental si aiurit, eu, asta, care-mi izbesc fruntea de întrebari, care sunt în stare sa-mi pierd zile întregi enervându-ma în jurul unui Sanduc sau privind-o pe Loi cum îmi da în carti; eu, asta, care fac prajituri si citesc Leibniz, ma zbengui o zi întreaga cu bicicleta si-mi numar melancoliile.

Eu, asta, amestec de superficialitate si adâncime, egal de pasionata si de blazata în superficialitate, ca si în adâncime. Eu… privesc (tot pasionat si blazat) cum se casca Neantul, si praful si pulberea se va alege de mine. Si singura întrebare pe care nu mi-o pun este de ce acord atâta importanta acestui lucru. E si asta o limita.“

Ce parere ai despre cartea "Jurnalul unei fete greu de multumit" ?

Cine a cumparat Jurnalul unei fete greu de multumit, a mai cumparat si:
Oameni de porumb
Miguel Angel Asturias
In cautarea Cornului
Robert Jordan
Jumatatea salbatica
Sally Green
Soarele umbrit
N.K. Jemisin
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE