Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ACTIVITATI
DISTRACTIVE
PUTEREA RELATIILOR
PAGINA DE PSIHOLOGIE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Jurnal rusesc
-7
Jurnal rusesc
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 248
Autor(i): John Steinbeck
Editura: Polirom
Colectia: Premiul Nobel
Disponibilitate: In stoc

"Jurnal rusesc" este descrierea calatoriei de 40 de zile în Uniunea Sovietica, între 31 iulie si mijlocul lui septembrie 1947 - a fost publicat în aprilie 1948, dupa ce mai multe fragmente au aparut în New York Herald Tribune si în Ladies - Home Journal.

"Jurnal rusesc" este cu mult ...

Pret: 27,00 lei
Pret: 25,11 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Jurnal rusesc

Jurnal rusesc

"Jurnal rusesc" este descrierea calatoriei de 40 de zile în Uniunea Sovietica, între 31 iulie si mijlocul lui septembrie 1947 - a fost publicat în aprilie 1948, dupa ce mai multe fragmente au aparut în New York Herald Tribune si în Ladies - Home Journal.

"Jurnal rusesc" este cu mult mai bine scris decât majoritatea. - Sterling North exprima aceeasi parere: Se pune întrebarea: cât de superficiale pot deveni cartile despre Rusia...

Steinbeck, în mod deliberat si constient, desigur, evita contextul istoric, abordarea politica si analiza profunda, dupa cum tine sa le aminteasca mereu cititorilor.

"Jurnal rusesc" este o carte importanta în canonul Steinbeck, mult mai importanta decât s-a scris pâna acum.

Luat asa cum este si nu pentru ceea ce nu reuseste sa faca, textul lui Steinbeck surprinde cu sensibilitate un moment din istoria sovietica, conform intentiei autorului.

Vinietele zugravite cu grija ale lui Steinbeck, ca si fotografiile lui Capa, reprezinta reactia lui emotionala fata de o tara si un popor doborâte de razboi, nutrite cu propaganda, carora li se refuza libertatea de expresie si convinse de adevarul reactiilor lor programate.

Dar, în ultima instanta, rusii sunt oameni, oameni ca toti ceilalti.

descrierea calatoriei de 40 de zile în Uniunea Sovietica, între 31 iulie si mijlocul lui septembrie 1947 - a fost publicat în aprilie 1948, dupa ce mai multe fragmente au aparut în New York Herald Tribune si în Ladies - Home Journal. "Jurnal rusesc" este cu mult mai bine scris decât majoritatea. - Sterling North exprima aceeasi parere: Se pune întrebarea: cât de superficiale pot deveni cartile despre Rusia... Steinbeck, în mod deliberat si constient, desigur, evita contextul istoric, abordarea politica si analiza profunda, dupa cum tine sa le aminteasca mereu cititorilor. "Jurnal rusesc" este o carte importanta în canonul Steinbeck, mult mai importanta decât s-a scris pâna acum. Luat asa cum este si nu pentru ceea ce nu reuseste sa faca, textul lui Steinbeck surprinde cu sensibilitate un moment din istoria sovietica, conform intentiei autorului. Vinietele zugravite cu grija ale lui Steinbeck, ca si fotografiile lui Capa, reprezinta reactia lui emotionala fata de o tara si un popor doborâte de razboi, nutrite cu propaganda, carora li se refuza libertatea de expresie si convinse de adevarul reactiilor lor programate. Dar, în ultima instanta, rusii sunt oameni, oameni ca toti ceilalti.

Comentarii primite de la cititori:

Jurnal rusescCare este parerea ta despre carte?
27-11-2010
Nicolae Rotaru a scris despre cartea Jurnal rusesc:
M-am asteptat sa asist la un antisovietism puternic, dar am gasit un realism impartial si o descriere apolitica, chiar frumoasa, un reportaj amplu si frumos ilustrat, documentat si publicat în plin razboi rece, când Stalin traia. RAO merita toate laudele pentru colectia Steinbeck.
Cine a cumparat Jurnal rusesc, a mai cumparat si:
Ia uite cine s-a intors
Timur Vermes
Zece negri mititei
Agatha Christie
Bufnita vaneaza intotdeauna noaptea
Samuel Bjork
Insula Tokyo
Natsuo Kirino
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE