Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Misterul din Bucegi, pachet 7 volume

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SERIA NEAGRĂ de
ROMANE POLIȚISTE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Jocul cu margele de sticla
-10
Jocul cu margele de sticla
Editura: RAO
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 624
Autor(i): Hermann Hesse
Editura: RAO
Colectia: Premiul Nobel
Disponibilitate: In stoc

Romanul creeazã un univers fascinant. Lumea a renuntat la valorile materiale si a creat, undeva în Germania, o provincie a Castaliei, în care singura realitate o constituie spiritul.

Fiecare locuitor al acestei lumi privilegiate e preocupat de cultivarea stiintelor si artelor, de cercetarea creatiilor spirituale ale lumii.

Muzica, matematica, filosofia sau ...

Pret: 42,00 lei
Pret: 37,80 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Jocul cu margele de sticla

Jocul cu margele de sticla

Romanul creeazã un univers fascinant. Lumea a renuntat la valorile materiale si a creat, undeva în Germania, o provincie a Castaliei, în care singura realitate o constituie spiritul.

Fiecare locuitor al acestei lumi privilegiate e preocupat de cultivarea stiintelor si artelor, de cercetarea creatiilor spirituale ale lumii.

Muzica, matematica, filosofia sau fizica sunt aici mai importante decât aurul, puterea sau plãcerea dupã care aleargã lumea de dincolo de granitele Castaliei.

Iar cea mai importantã creatie a acestei utopii a spiritului o reprezintã jocul cu mãrgele de sticlã, o disciplinã care combinã întreaga creatie spiritualã a omenirii într-un joc gigantic care se bazeazã pe conexiuni, teme si spiritualitate.

Forma romanului este una de biografie. Într-un fel, creatia lui Hesse poate fi numitã si roman al devenirii, deoarece urmãreste destinul lui Josef Knecht din copilãria acestuia pânã în momentul mortii sale.

Biograful Hesse ne dezvãluie, dincolo de actiunile eroului si de interactiunea sa cu lumea deosebitã a Castaliei, tot ceea ce se petrece în sufletul eroului.

Acesta este o fire transcendentã, care nu poate sã accepte realitatea din jur si simte mereu nevoia sã depãseascã conditia în care se aflã. Si fiecare nou pas în viatã, care îi aduce o nouã sigurantã si o nouã mãsurã a propriei sale personalitãti, îi induce în acelasi timp o nouã dorintã de a merge mai departe, de a depãsi noile limite care i-au fost impuse, de a gãsi o sigurantã superioarã.

Si, astfel, elevul modest ajunge elev de elitã, jucãtor cu mãrgele de sticlã, repetitor si apoi chiar magister ludi sub numele de Josephus III, pentru ca, în final, sã treacã dincolo de lumea care i se pãrea prea limitatã a Castaliei spre realitatea lumii noastre, unde avea sã si moarã, trecând în eternitate si în legendã.

Romanul este si o luptã între douã lumi.

Lumea purã a Castaliei, din care este eliminat orice instinct si cãreia îi este strãinã orice violentã, este o lume a spiritului, a gândirii si a meditatiei purificatoare. O lume a jocului fragil si totusi atât de profund cu mãrgele de sticlã.

Ei i se opune lumea exterioarã, lumea în care si noi trãim, lumea dezamãgirii si luptei continue, lumea durerii si a dorintelor exclusiv materiale.

Sub diverse forme, aceste lumi se ciocnesc pe tot parcursul romanului, iar eroul si, prin el, autorul, se întreabã care dintre ele este lumea cea adevãratã, care dintre ele poate sã multumeascã sufletul omului.

Este grãitoare, în acest sens, alegerea finalã a lui Josef Knecht. Si totusi, disputa dintre materie si spirit pare sã rãmânã si în mintea lui Hesse fãrã un rãspuns definitiv.

Complexitatea romanului este mult mai mare. Personajele sunt deosebit de fin creionate, adevãrate idei întruchipate în trupuri de om, iar meditatiile lui Josef Knecht sunt meditatiile oricãrui om de spirit care reflecteazã la lumea pe care o trãieste si la întrebãrile fundamentale ale vietii. Romanul este captivant prin lumea pe care o creioneazã si prin puterea narativã a lui Hesse.

Comentarii primite de la cititori:

Jocul cu margele de sticlaCare este parerea ta despre carte?
1-9-2010
RADU VIORICA a scris despre cartea Jocul cu margele de sticla:
PARERE
VA SUGEREZ SA CITITI NARCIS SI GURA DE AUR MERITA
30-8-2010
Claudia a scris despre cartea Jocul cu margele de sticla:
O zi buna!
Merita efortul. Mie nu mi s-a parut asa de greu de citit.
:)
22-4-2010
Pacurar Cornel a scris despre cartea Jocul cu margele de sticla:
Titlu
E foarte greu de citit.Am intalnit un singur om care spus ca a citit-o.Mie mi-a placut mult,la fel de mult ca si Lupul de stepa
Cine a cumparat Jocul cu margele de sticla, a mai cumparat si:
Sartoris
William Faulkner
Un an bun
Peter Mayle
Randuiala firii
Samuel Butler
Fara mine
Gayle Forman
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE