Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
12 reguli de viata Jordan Peterson

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 20
VANZARI
STAPANII INDUSTRIEI
CARE DISTRUGE PLANETA
FAMILIA BORGIA
SANGE SI SPLENDOARE
Aboneaza-te la newsletter
Istorie furata. Intemeierea Tarii Romanesti. Radu Negru Voda, intre legenda, mit si adevar
Istorie furata. Intemeierea Tarii Romanesti. Radu Negru Voda, intre legenda, mit si adevar
Editura: Librex
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 500
Autor(i): Cornel Birsan, Cristian Mosneanu, Adrian Anghel
Editura: Librex
Colectia: Istoria Pierduta a Dacilor
Disponibilitate: In stoc

Timp de 118 ani de la publicarea lucrarii “ Negru-Voda, un secol si jumatate din inceputurile Statului Terei Românesci (1230-1380)” de catre Bogdan Petriceicu Hasdeu, nici un istoric sau cercetator român sau strain nu a mai facut o abordare exhaustiva a persoanei celui care a fost Radu Negru Voda ...
Pret: 65,00 lei
buc.
CARTI » Istorie » Istorie furata. Intemeierea Tarii Romanesti. Radu Negru Voda, intre legenda, mit si adevar

Istorie furata. Intemeierea Tarii Romanesti. Radu Negru Voda, intre legenda, mit si adevar

Timp de 118 ani de la publicarea lucrarii “ Negru-Voda, un secol si jumatate din inceputurile Statului Terei Românesci (1230-1380)” de catre Bogdan Petriceicu Hasdeu, nici un istoric sau cercetator român sau strain nu a mai facut o abordare exhaustiva a persoanei celui care a fost Radu Negru Voda (1290-1315) si a fenomenului istoric numit “Descalecat si Întemeiere a Tarii Românesti” .

Au existat sute de articole, carti si capitole de carte în care istoricii si scriitorii au încercat sa desluseasca cine a fost Radu Negru Voda si care au fost faptele lui.

“Întâmplarea” nefericita face ca majoritatea istoricilor si cercetatorilor, începând de la Nicolae Iorga si pâna în prezent, urmeaza aceeasi linie, promovând cu convingere ideea ca “Radu Negru Voda a fost un personaj de legenda”, existenta lui fizica fiind pusa sub semnul îndoielii! Aceasta idee fiind promovata la nivel de paradigma, fiind aceptata în majoritatea cazurilor de cei care au conexiuni cu domeniul istoriei.

Cornel Bîrsan, Cristian Mosneanu si Adrian Anghel autorii lucrarii: “Istorie Furata. Întemeierea tarii Românesti. Radu Negru Voda, între legenda, mit si adevar” au reusit dupa trei ani de documentare si cercetare (2013-2016), plecând de la dovezile documentare, studiile facute de istorici români si straini, descoperirile arheologice si traditiile si legendele poporului român sa ajunga la concluzia ca Radu Negru Voda, care a fost Voievodul Fagarasului pâna în anul 1290 , a “Descalecat si Întemeiat Tara Româneasca”, asemeni lui Bogdan Voda, Voievodul Maramuresului care a fost “Descalecatorul si Întemeietorul Moldovei” !

Motivatiile privind cauza si efectul istoric al “descalecatului si întemeierii de tara” le puteti gasi în lucrare, structurate în partile de carte si ulterior în capitolele aferente:

- Partea I-a - Care a fost meritul cronicarilor si istoricilor în „ mitizarea si legendarizarea ” lui Radu Negru Voda ?

- Partea II-a - Dovezi documentare care sustin existenta lui Radu Negru Voda, a Descalecatului la anul 1290 si a procesului de Întemeiere a Tarii Românesti

- Partea III-a - Dovezi arheologice si heraldice care sustin existenta lui Radu Negru Voda, a Descalecatului la anul 1290 si a procesului de Întemeiere a Tarii Românesti

- Partea IV-a - Traditii si legende despre Radu Negru Voda

- Partea V-a - Io Radu Negru Voievod, domn a toata Tara Româneasca, si herteg de Amlas si Fagaras.

Ce parere ai despre cartea "Istorie furata. Intemeierea Tarii Romanesti. Radu Negru Voda, intre legenda, mit si adevar" ?

Cine a cumparat Istorie furata. Intemeierea Tarii Romanesti. Radu Negru Voda, intre legenda, mit si adevar, a mai cumparat si:
Cu Hitler pana la sfarsit. Memoriile ordonantei lui Hitler
Heinz Linge
Comunism inc. Istorii despre o lume care a fost
Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir
Un spion printre prieteni. Kim Philby si marea tradare
Ben Macintyre
Escrocherii de miliarde
Kari Nars
Abonare
Relatii clienti
Termeni si Conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE