Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII, PACHETE
O CALATORIE SPRE
CENTRUL FIINTEI UMANE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Istoria serviciilor secrete romanesti pana la 1944. Volumul 3. Mihai Viteazul si Tarile Romane intre anii 1593-1601
Istoria serviciilor secrete romanesti pana la 1944. Volumul 3. Mihai Viteazul si Tarile Romane intre anii 1593-1601
Editura: PACO
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 439
Autor(i): Marian Ureche
Editura: PACO
Colectia: Istoria serviciilor secrete romanesti
Disponibilitate: In stoc

Urmarind istoria traditiilor romanesti ale activitatilor secrete de informatii, cartea de fata pune in lumina un fapt deosebit de important si anume ca, atat in planul actiunilor militare de anvergura, cat si in cel al deciziilor politice si diplomatice de rasunet, succesul s-a bazat si pe suportul informatiei transmise de ...
Pret: 50,00 lei
buc.
CARTI » Istorie » Istoria serviciilor secrete romanesti pana la 1944. Volumul 3. Mihai Viteazul si Tarile Romane intre anii 1593-1601

Istoria serviciilor secrete romanesti pana la 1944. Volumul 3. Mihai Viteazul si Tarile Romane intre anii 1593-1601

Urmarind istoria traditiilor romanesti ale activitatilor secrete de informatii, cartea de fata pune in lumina un fapt deosebit de important si anume ca, atat in planul actiunilor militare de anvergura, cat si in cel al deciziilor politice si diplomatice de rasunet, succesul s-a bazat si pe suportul informatiei transmise de structuri sau misiuni speciale cu caracter secret.

Recomandare:

În devenirea tarilor Române, pâna la unificarea realizata de Mihai Viteazul, au avut loc aproape 80 de înscaunari în tara Românesca, peste 50 în Moldova si peste 100 în Transilvania.

Putine, chiar rarisime transferuri ale puterii au fost în limitele firescului.

Autorul deschide o perspectiva extraordinara de întelegere si chiar rescriere a trecutului prin aducerea în lumina cunoasterii stiintifice a confruntarilor secrete, angajate cu mijloacele spionajului, contraspionajului, dezinformarii, ale coruptiei, tradarii, conspiratiilor si atentatelor, ca fapte generatoare de evenimente istorice.

Poate exista istoria fara descoperirea adevarurilor ascunse, fara cunoasterea celeilalte fatete a diplomatiei, realizata prin activitatile clandestine ale serviciilor secrete? Pâna în prezent nimic nu a dovedit contrariul, iar perspectiva omenirii nu anunta altceva. Lumea are mai multi spioni decât diplomati, iar evenimentele majore care ne bulverseaza prezentul, la nivel mondial, nu sunt, nici pe departe, opera diplomatilor.

[....]

De la Burebista la Mihai Viteazul, toti domnii pamânteni au folosit spionajul ca arma de aparare, dupa cum si ei, la rândul lor, au fost spionati, pentru a fi împiedicati sa detina o putere suverana si sa fie liberi în marile decizii politice.

[....]

Pe ansamblul lucrarii sunt scoase în evidenta interconditionarile dintre activitatea secreta de informatii si diplomatie. Marile succese diplomatice au fost posibile numai când actiunile de politica externa au fost precedate de o cunoastere secreta cuprinzatoare, cu adâncimea si nuantele proprii fiecarui potential aliat. La rândul ei, activitatea secreta de informatii nu putea ajunge prea departe fara vehiculul diplomatic.

(Cotidianul, Aurel I. Rogojan)

Istoria serviciilor secrete romanesti, o carte scrisa de Marian V. Ureche

Istoria cuprinde multiple ramuri: politica, economie, demografie, armata, arte, diplomatie... Despre felul in care se duceau demersurile confidentiale sau culegerea de informatii dispuneam de trimiteri mai rare, in corelatie cu alte evenimente. Iata ca dispunem in prezent de o istorie a serviciilor secrete romanesti, acum la volumul II. Dispunem astfel de un capitol nou al istoriei proprii cu o directie distincta de cercetare.

Ce parere ai despre cartea "Istoria serviciilor secrete romanesti pana la 1944. Volumul 3. Mihai Viteazul si Tarile Romane intre anii 1593-1601" ?

Cine a cumparat Istoria serviciilor secrete romanesti pana la 1944. Volumul 3. Mihai Viteazul si Tarile Romane intre anii 1593-1601, a mai cumparat si:
Istoria scrisului
Andrew Robinson
Amintiri. Ce am auzit de la altii. Din copilarie. Din prima tinerete
Radu Rosetti
O scurta istorie ilustrata a romanilor, editie de colectie
Neagu Djuvara
In buncar cu Hitler. Ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich
Joachim Fest
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE