Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Evanghelia pe scurt

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Istoria moderna a romanilor 1774 - 1918
Istoria moderna a romanilor 1774 - 1918
Editura: Universitara
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 560
Autor(i): Nicolae Isar
Editura: Universitara
Disponibilitate: In stoc

Profesorul Nicolae Isar a cuprins în paginile lucrarii de fata istoria românilor pe timp de un secol si jumatate.

Este vorba de perioada în care, în cursul unor procese istorice de mare comple­xitate, progresele înregistrate în mersul istoric al poporului român, atât pe planul unei multiforme evolutii, cât si pe ...
Pret: 38,00 lei
buc.
CARTI » Istorie » Istoria moderna a romanilor 1774 - 1918

Istoria moderna a romanilor 1774 - 1918

Profesorul Nicolae Isar a cuprins în paginile lucrarii de fata istoria românilor pe timp de un secol si jumatate.

Este vorba de perioada în care, în cursul unor procese istorice de mare comple­xitate, progresele înregistrate în mersul istoric al poporului român, atât pe planul unei multiforme evolutii, cât si pe cel al vietii statal-institutionale, au fost evidente. Supus diferitelor dominatii straine, având doar doua state ale sale si acelea beneficiind doar de autonomie, uneori si ea relativa, poporul român a ajuns, prin daruire si eforturi proprii, condus de o clasa politica înzestrata si patriotica, la constituirea unei Românii desavârsite în hotare nationale.

În paralel, dezvoltarea progresiva moderna a asigurat prin succesive mutatii - este drept, însa, satul ramânând mai înapoi pe acest plan, într-o nedreapta inferioritate - treptata evolutie sociala, institutionala si mai ales culturala, în asa fel încât România se putea înfatisa în 1918 ca un stat mijlociu al lumii europene.

Tranzitii succesive au fost strabatute cu succes si în perioada interbelica România noua avea sa-si dovedeasca viabilitatea, dar, neîndoielnic acest succes se datora mersului istoric anterior evocat în prezenta lucrare.

Profesorul Isar este înainte de toate, ceea ce a fost o întreaga viata daruita învatamântului, un dascal si cartea sa este scrisa cu limpezime, clar si cu masura.

Ea este adresata cu prioritate studen­tilor, ajutându-i sa înteleaga unele mecanisme ale trecutului prin expunerea didactica a elementelor sale celor mai de seama.

Chiar daca în paginile relativ restrânse ale demersului autorului nu au putut sa fie abordate toate problemele epocii tratate si unele dintre ele sunt prezentate succint, imaginea generala care se degaja din lectura este limpede, edificatore si în mod evident cititorul la capatul lecturii sale a înteles procesele istorice care i s-au înfatisat.

Aceasta Istorie moderna a Românilor, prezentata sistematizat în evolutia ei, urmându-se în general si împartirile recentului tratat Istoria Românilor, caruia, de altfel, i se acorda de autor întreaga atentie si recunoastere, înfatiseaza mersul înainte al românilor, într-o perioada hotarâtoare pentru destinul lor, constituindu-se si într-o lectie. Volumul profesorului Isar contribuie la o limpezire de constiinte, deoarece este în fapt si o pledoarie pentru cunoasterea trecutului, combatându-se astfel teza lipsei de importanta a ceea ce a fost ! Fara temelie, orice constructie este sortita pieirii, or fara a cunoaste ceea ce a fost, nu putem întelege nici ce suntem si nici unde mergem.

Ce parere ai despre cartea "Istoria moderna a romanilor 1774 - 1918" ?

Cine a cumparat Istoria moderna a romanilor 1774 - 1918, a mai cumparat si:
Istoria masoneriei moderne. Filozofia Masoneriei vol. 1
Alex Mihai Stoenescu
Biografiile secrete ale spionilor
Alexandru Popescu
Asasinatul, o istorie a crimei politice
Lindsay Porter
Epoca pasoptista in marturii franceze. Studii
Nicolae Isar
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE