Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Totul despre suplimentele alimentare

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Istoria bisericeasca universala Vol. 1
Istoria bisericeasca universala Vol. 1
Editura: Institutul Biblic
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 732
Autor(i): pr. prof. dr. Ionita Viorel
Editura: Institutul Biblic
Disponibilitate: In stoc

Istoria bisericeasca universala - De la întemeierea Bisericii pâna la anul 1054

În cuprinsul proiectului de aducere la zi si reeditare a manualelor pentru disciplinele de studiu de la Facultatile de Teologie Ortodoxa din cadrul Patriarhiei Române, proiect initiat de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost constituit, în ...
Pret: 55,00 lei
buc.
CARTI » Religie » Istoria bisericeasca universala Vol. 1

Istoria bisericeasca universala Vol. 1

Istoria bisericeasca universala - De la întemeierea Bisericii pâna la anul 1054

În cuprinsul proiectului de aducere la zi si reeditare a manualelor pentru disciplinele de studiu de la Facultatile de Teologie Ortodoxa din cadrul Patriarhiei Române, proiect initiat de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost constituit, în toamna anului 2012, un comitet de elaborare a manualului de Istorie Bisericeasca Universala.

Acest comitet a fost format din subsemnatul, în calitate de coordonator, si din: Pr. prof. univ. dr. Daniel Benga, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul”, Universitatea din Bucuresti; Pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifar, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Sf. Andrei Saguna”, Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu; Pr. prof. univ. dr. Adrian Gabor (1960-2017) de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul”, Universitatea din Bucuresti; Pr. prof. univ. dr. Ioan-Vasile Leb, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa, Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca si Pr. prof. univ. dr. Constantin Patuleanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul”, Universitatea din Bucuresti, în anul 2012, profesor de Istorie Bisericeasca Universala la Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii din Craiova.

Acest comitet a elaborat mai întâi câte o lista de teme pentru fiecare dintre cele doua volume prevazute pentru noul manual de Istorie Bisericeasca Universala, liste conforme cu programele analitice adoptate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru aceasta disciplina.

Dupa împartirea temelor din lista pentru volumul de fata, comitetul de autori a întocmit o serie de criterii metodologice pentru elaborarea materialului, care au fost apoi avizate de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, în luna noiembrie 2012.

Aceste criterii prevedeau, printre altele, ca stilul folosit la elaborarea materialului sa fie „narativ, utilizând terminologia curenta în Biserica noastra, fara neologisme si, mai ales, niciodata polemic”.

Metodologia aplicata, împartirea materialului si periodizarea celor doua milenii de istorie a Bisericii crestine sunt explicate în capitolul introductiv al manualului de fata.

În procesul de elaborare a acestui manual, membrii comitetului au tinut mai întâi sa aduca un omagiu înaintasilor lor, autorii manualului de Istorie Bisericeasca Universala în uz pâna în prezent, respectiv: Pr. prof. univ. dr. Ioan Ramureanu (1910-1988), Pr. prof. univ. dr. Milan Șesan (1910-1981) si Pr. prof. univ. dr. Teodor Bodogae (1911-1994), a caror contributie au completat-o în lumina rezultatelor cercetarii din ultimele decenii. Comitetul de elaborare a noului manual de Istorie Bisericeasca Universala a fost foarte afectat de trecerea la cele vesnice a colegului Pr. prof. univ. dr. Adrian Gabor, în ziua de 2 iunie 2017, care, pâna în vara acelui an, predase coordonatorului proiecte de texte la unele dintre capitolele pe care le alesese.

Textele prezentate de regretatul nostru coleg nu erau însa finalizate, dar am hotarât sa le încorporam, pe cât posibil, în varianta finala a capitolelor în cauza si sa pastram numele sau în lista autorilor acestui volum, ca un omagiu pentru contributia sa în domeniul Istoriei Bisericesti.

Fiecare capitol din acest volum este semnat de autorul sau autorii care le-au elaborat, textele fiind revizuite în final de coordonator, numai din punct de vedere al stilului, astfel ca responsabilitatea finala privind continutul fiecarui capitol ramâne exclusiv în seama autorului/autorilor care semneaza.

În calitate de coordonator al acestui volum, dau slava Milostivului Dumnezeu pentru ajutorul Sau în finalizarea acestui proiect care prezinta lucrarea Bisericii Sale în lume pe parcursul primului mileniu crestin.

În acelasi timp, multumesc respectuos, în numele întregului comitet de autori, Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, pentru încrederea acordata noua. Multumesc si colegilor din acest comitet, pentru tot sprijinul cu care m-au acompaniat pe parcursul, adeseori sinuos, al elaborarii acestui volum. Multumesc si Domnului Asistent dr. Sebastian Nazâru, cel care a întocmit listele de ierarhi si domnitori anexate la sfârsitul acestui volum.

Recomandam acest prim volum al manualului de Istorie Bisericeasca Universala tuturor studentilor, masteranzilor si doctoranzilor în Teologie, precum si tuturor celor interesati de istoria Bisericii lui Hristos pe parcursul primului ei mileniu.

Pr. prof. univ. dr. Viorel Ionita

Ce parere ai despre cartea "Istoria bisericeasca universala Vol. 1" ?

Cine a cumparat Istoria bisericeasca universala Vol. 1, a mai cumparat si:
Teme, personaje, sarbatori crestine si traditionale romanesti. Un ghid pentru credinciosii din secolul XXI
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita
Meditatia si viata cotidiana. Starile constiintei
Geshe Rabten
Procesul lui Iisus si Antichristul
Joseph Lemann, Augustin Lemann
Manual biblic
Pat Alexander, David Alexander
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pachet 12 carti despre lumea in care traim
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE