Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Totul despre suplimentele alimentare

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Istoria Bisericii Ortodoxe Romane
Istoria Bisericii Ortodoxe Romane
Editura: Basilica
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 616
Autor(i): Mircea Pacurariu
Editura: Basilica
Disponibilitate: In stoc

Potrivit Cuvantului inainte semnat de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel lucrarea reprezinta un toti cei care doresc sa-si sporeasca, ori sa-si improspateze cunostintele de istorie a Bisericii neamului.

„Reeditarea volumului Istoria Bisericii Ortodoxe Romane. Compendiu, de Parintele profesor Mircea Pacurariu, reprezinta un eveniment important atat pentru toti studentii in teologie, cat si ...
Pret: 67,00 lei
buc.
CARTI » Religie » Istoria Bisericii Ortodoxe Romane

Istoria Bisericii Ortodoxe Romane

Potrivit Cuvantului inainte semnat de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel lucrarea reprezinta un toti cei care doresc sa-si sporeasca, ori sa-si improspateze cunostintele de istorie a Bisericii neamului.

„Reeditarea volumului Istoria Bisericii Ortodoxe Romane. Compendiu, de Parintele profesor Mircea Pacurariu, reprezinta un eveniment important atat pentru toti studentii in teologie, cat si pentru preotii si credinciosii care doresc sa-si sporeasca, ori sa-si improspateze cunostintele de istorie a Bisericii neamului.

Lucrarea are 615 pagini, care pe langa textul principal mai cuprind un tabel cronologic cu cele mai importante date istorice privind evolutia crestinismului romanesc, o lista de abrevieri, un vast indice onomastic, la care se adauga numeroase imagini, planse si harti.

Cartea este un rezumat al monumentalei lucrari in trei volume a Parintelui Mircea Pacurariu, Istoria Bisericii Ortodoxe Romane, cea mai importanta lucrare de istoriografie bisericeasca romaneasca editata pana in prezent.

Acest Compendiu a aparut pentru prima oara la Chisinau, in anul 1993, si a fost ulterior reeditat la Sibiu, in anul 2007.

De asemenea, pentru valoarea lui academica a fost tradus si in limba germana, in anul 1994, in cadrul colectiei Oikonomia, fiind a doua lucrare de teologie ortodoxa romaneasca accesibila vorbitorilor acestei limbi, dupa ce anterior a fost tradusa Teologia Dogmatica Ortodoxa a Parintelui Dumitru Staniloae.

Rod al unor indelungate eforturi academice ale Parintelui Mircea Pacurariu, personalitate marcanta a Bisericii Ortodoxe Romane, cu o experienta didactica de peste o jumatate de veac si autor a 29 de volume, compendiul incepe printr-o prezentare critica a studiilor de istorie bisericeasca si a evolutiei acestora, pana in prezent.

Materialul propriu-zis este impartit in cinci capitole mari, in functie de principalele perioade istorice din evolutia neamului romanesc si a Bisericii Romane, dupa cum urmeaza: Perioada intai, secolele II-VI, prezinta originea apostolica a crestinismului romanesc si continuitatea sa pe teritoriul tarii dupa retragerea aureliana; Perioada a doua, secolele VII-XIV, eviden­tiaza organizarea vietii bisericesti pana la recunoasterea mitropoliilor si pune accent pe efervescenta vietii bisericesti din teritoriile romane in aceasta perioada; Perioada a treia, secolele XIV-XVIII, cuprinde patru subcapitole dedicate fiecarui secol in parte, vizand desavarsirea organi­zarii canonice a Bisericii in cele trei tari romanesti, cat si dezvoltarea culturala a acesteia, arta bisericeasca si viata monahala; Perioada a patra, anii 1821-1918, subliniaza atat importanta contributiei Bisericii la obtinerea independentei si la reintregirea teritoriala nationala, cat si importanta autocefaliei; Perioada a cincea, din 1918 pana in prezent, aratand rolul Bisericii Ortodoxe Romane in societate, de-a lungul secolului al XX-lea pana in zilele noastre.

Toate prelegerile de istorie bisericeasca romaneasca sunt precedate de o introducere referitoare la contextul istoric general al epocii, autorul concentrandu-se cu precadere asupra afirmarii apostolicitatii si continuitatii crestinismului romanesc, a dezvoltarii vietii bisericesti pe teritoriul national, asupra evolutiei episcopiilor si mitropoliilor, a personalitatii marilor ierarhi ce le-au pastorit, a dezvoltarii vietii si culturii bisericesti, a literaturii teologice dar si asupra vietii preotimii ortodoxe romane de-a lungul veacurilor.

Cu pretuire, felicitam pe distinsul autor pentru aceasta noua editie, binecuvantam publicarea cartii Istoria Bisericii Ortodoxe Romane. Compendiu la Editura BASILICA in cadrul colectiei Cursuri, Manuale si Compendii de Teologie Ortodoxa, avand incredintarea ca aceasta va fi de mare folos pentru cititorii ei”.

Daniel,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Ce parere ai despre cartea "Istoria Bisericii Ortodoxe Romane" ?

Cine a cumparat Istoria Bisericii Ortodoxe Romane, a mai cumparat si:
Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii
C.S. Lewis
Evanghelia dupa Ioan
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita
Evanghelia dupa Toma
Evanghelii si Manuscrise Crestine
Precum in cer asa si pe pamant
Cristina Nichitus Roncea
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pachet 12 carti despre lumea in care traim
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE