Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Intreaba praful
Intreaba praful
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2006
Numar de pagini: 222
Autor(i): John Fante
Editura: Humanitas

?E povestea unei fete pe care am iubit-o mai de mult si care iubea pe altcineva, care o dispretuia. O istorie ciudata cu o mexicana frumoasa care, cumva, nu-si gaseste locul in societatea moderna, da in patima marijuanei, isi pierde mintile si apoi dispare in desertul Mojave, cu un pechinez?
John ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Intreaba praful

Intreaba praful

?E povestea unei fete pe care am iubit-o mai de mult si care iubea pe altcineva, care o dispretuia. O istorie ciudata cu o mexicana frumoasa care, cumva, nu-si gaseste locul in societatea moderna, da in patima marijuanei, isi pierde mintile si apoi dispare in desertul Mojave, cu un pechinez?
John Fante


Doi visatori incurabili se lasa condusi de pasiune si ambitie in Los Angeles-ul anilor `30. Povestea lor de dragoste este din ce in ce mai fierbinte, pe masura ce ei se lupta impotriva orasului si impotriva lor insisi, totul pentru a-si transforma visele in realitate.

Intreaba praful e povestea lui Arturo Bandmi, un tanar scriitor din Los Angeles-ul trepidant al anilor '30 care se indragosteste nebuneste de senzuala si incontanstanta Camilla Lopez, o chelnerita mexicana dependenta de marijuana si de o relatie fara speranta cu un bolnav de tuberculoza. Incercand sa supravietuiasca intr-o lume dominata de prejudecati rasiale si suficienta, tanarul persevereaza pana cand, intr-un final, isi vede publicat primul roman. Insa, din acest moment, soarta ii joaca feste, punand sub semnul intrebarii vocatia si fericirea lui Bandini. Aclamat drept cel mai frumos omagiu literar adus orasului Los Angeles, Un oras exotic, vulgar si stralucitor si plin de prejudecati?
Intreaba praful, roman inspirat chiar din biografia autorului, este un amestec cuceritor de umor si sinceritate dureroasa.

***
Este o carte scrisa ?cu capul si cu ?. (incepe cu p si se termina cu a)?, dupa cum ii scrie Fante mamei sale la un moment dat, si citita pe nerasuflate, cu momente in care iti vine sa dansezi in jurul cartii si momente in care vrei sa-i dai foc.
Arturo Bandini este un barbat tragic, comic, penibil si singur, in cautarea femeii vietii lui. (Dragoste cu buget mic, fara heroina si nimic altceva, toate pentru inima cea neagra a lui Arturo Bandini, de care sa-ti amintesti printr-o vitrina in care inoata pastravi si pui de balta.)
Intreaba praful arata cu degetul spre Arturo Bandini din noi. De aceea nu este o lectura de weekend, care se termina o data ce inchizi cartea. Te face sa-l descoperi pe Bandini in propriile gesturi, ginduri, in modul in care faci fata absentei dragostei, mult timp dupa ce ai uitat ca ai citit John Fante.

****
"Intr-o zi am gasit o carte si am deschis-o. Am ramas in picioare cateva clipe, citind. Randurile curgeau pe pagina cu o fluenta fireasca, fiecare pulsand de energie si urmat de un altul la fel de puternic. Substanta insasi a fiecarui rand imi dadea senzatia ca aici se sculpteaza ceva. Aici era, in fine, un om care nu se temea de emotie. Umorul si durerea se intretaiau cu o simplitate superba, inceputul acestei carti a fost pentru mine un imens si nebunesc miracol. Fante a devenit zeul meu."
Charles Bukowski
Carti scrise de acelasi autor:
John Fante - Intreaba praful (apare in curand - solicita acest produs)
John Fante - Drumul spre Los Angeles (apare in curand - solicita acest produs)

Comentarii primite de la cititori:

Intreaba prafulCare este parerea ta despre carte?
28-1-2011
Cami a scris despre cartea Intreaba praful:
Draguta dar nu extraordinara
Tocmai am terminat-o, se citeste usor, naratiunea curge fluent si nu te plictiseste, cu toate astea nu m-a impresionat cine stie ce... Nota 7.
Cine a cumparat Intreaba praful, a mai cumparat si:
Ce mi-a soptit o vrabiuta
Biz Stone
Intrebarile copilariei. De ce stralucesc stelele. Povestiri istete pentru minti curioase
Christian Dreller, Petra Maria Schmitt
Cele 70 de mari mistere ale lumii antice
Brian Fagan
Originea speciilor
Charles Darwin
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE