Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Economia in vremea coronavirusului

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Intoarcerea la Liniste
Intoarcerea la Liniste
Editura: For You
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 200
Autor(i): Catalin Manea
Editura: For You
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

O noua carte scrisa de Catalin Manea si intitulata Întoarcerea la Liniste.

Catalin va este deja cunoscut, deoarece a scris si cartea Totul din Întreg, publicata de Editura For You, în 2013. În cartea de fata, stilul autorului este si mai profund decât în cartea de debut, apropiindu-se, prin rafinamentul gândirii, ...
Pret: 23,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Intoarcerea la Liniste

Intoarcerea la Liniste

O noua carte scrisa de Catalin Manea si intitulata Întoarcerea la Liniste.

Catalin va este deja cunoscut, deoarece a scris si cartea Totul din Întreg, publicata de Editura For You, în 2013. În cartea de fata, stilul autorului este si mai profund decât în cartea de debut, apropiindu-se, prin rafinamentul gândirii, de filosofia lui Eckart Tolle.

Recomandarea editurii: Întoarcerea la Liniste

Totul exista în Liniste. Dincolo de aparentele sunetelor, dincolo de gânduri, dincolo de tot ceea ce este temporar, exista o adiere fara de forma a Infinitului. O adiere care anunta Prezenta Intrinseca a Linistii. Orice tactica si metoda se dizolva de la Sine, în clipele de conectare constienta la Liniste. Caci în spatele sunetului, se afla Linistea din care provine sunetul; în profunzimea sunetului, se afla Linistea din care s-a dezvoltat sunetul; în inima sunetului, se afla Linistea din care a pornit sunetul.

Sunetul provine din Liniste si se întoarce în Liniste, însa Linistea poate exista si fara sunet, în timp ce sunetul nu poate exista fara Linistea din care provine. Tocmai de aceea, Linistea este transcendenta sunetului, fiind chiar dimensiunea fara dimensiuni, în care se naste sunetul. Linistea nu cere, ci accepta totul. Linistea nu se consuma, nu începe si nu se sfârseste. Cuprinde începutul si sfârsitul, însa ramâne în Acum, pentru ca singura clipa în care exista Linistea, este clipa de Acum. Eternitatea Acestei Clipe. Vesnicul Acum.

Cartea Întoarcerea la Liniste nu se citeste prin concentrarea excesiva asupra cuvintelor, ci, mai degraba, prin odihnirea privirii în spatele cuvintelor. Spatiile dintre litere sunt locuite de Liniste si sustin existenta literelor. Dorinta excesiva de a întelege un joc de cuvinte te poate îndeparta de ceea ce se transmite cu adevarat. Tot ceea ce este necesar de auzit, se va auzi printre rânduri. Poate ca, în acest moment, exista o dorinta de a întelege mai multe, însa pe parcursul calatoriei, aceasta dorinta se va pierde în asternerea blânda a Linistii. Nu este nimic de înteles. Totul vine de la Sine.

Urmeaza Calatoria Vietii. Calatoria de Întoarcere la Liniste.

Prezentare autor

Prin cartile scrise si prin conferintele sustinute, Catalin Manea aprofundeaza aspectele esentiale ale calatoriei de întoarcere la Natura Primordiala a Fiintei. În modul sau de exprimare, Catalin îmbina artisticul cu practicul, folosind, în dese rânduri, jocuri subtile de cuvinte, tocmai pentru a evidentia prezenta Infinitului Mister transcendent cunoasterii conceptuale.

Fragment din carte: Întoarcerea la Liniste

„Observarea si acceptarea realitatii sunt esentiale pentru conectarea spontana la Liniste. Starea de detasare completa fata de continutul realitatii te uneste cu Realitatea în Sine. Sta­rea de neimplicare totala în continutul momentului prezent te uneste cu Momentul Prezent în Sine. Iar Linistea, cu Realitatea în Sine si cu Momentul Prezent în Sine, sunt Una. Iar Tu esti Linistea Realitatii Momentului Prezent.

Dincolo de sunet, nu este o inexistenta, ci o Prezenta Intrinseca a Linistii, în care plutesc toate formele de sunet – toata „creatia“. Este spatiul infinit în care fiecare forma finita dan­seaza. Libertate Totala si Prezenta Absoluta. În conectare cu Linistea din care provii, devii liber de orice convingere si cre­dinta interioara, deoarece te afli în afara razei de actiune a min­tii, caci zgomotul se transforma în Liniste când se scufunda în Oceanul Esentei. Te eliberezi atât de mintea ta, cât si de mintea colectiva. Devii un observator al formelor, fara ca Fii­rea ta sa fie absorbita în dansul formelor. Privesti sunetul, fara a?l judeca, fara a?l analiza, fara a?l modela. Doar îl observi. 19

Din interiorul Oceanului, observi dansul fiecarui val, fara a te lasa sedus de forma valului. De la baza, observi cum plutesc formele si esti constient de faptul ca, dincolo de forma valu­lui, valul este si ramâne apa – unica apa – apa sub respectiva forma. Sunetele vin si pleaca, însa Linistea din care provin ele ramâne. În Eternitate. Neschimbata. Neinfluentata. Nemiscata. Absoluta. Prezenta. Tu esti aceasta Liniste.

Zgomotul este prezent pe meleagul sunetului, zgomotul fiind o forma distorsionata de sunet. Linistea poate vindeca sunetul, deoarece îi ofera spatiul necesar în care sa se reaseze si în care sa îsi capete pozitia initiala. Unda sonora revine la Initial când nu mai este înghesuita de alte interventii sonore ale lumii manifestate. Zgomotul, în profunzimea sa, este sus­tinut de Liniste, pentru ca niciodata, nicio forma de existenta nu poate fi separata cu adevarat de Linistea din care provine. Zgomotul se poate razvrati, se poate împotrivi, însa, într?un final, va reveni la Liniste, va redeveni Liniste.

Natura exista în Liniste. Copacii, florile, pasarile – toate exista în Liniste. Sunetele naturii scot în evidenta Glasul Linis­tii. Natura este adânc înradacinata în Liniste, iar o privire din­colo de forme, va scoate la iveala Adevaratul Chip al Naturii – chipul de dinainte ca formele sale sa existe. Natura exista în acceptare completa, fara control sau pretentii. Natura nu lupta împotriva schimbarilor, deoarece asta ar fi o risipa de efort, pentru ca oricum, schimbarea va exista permanent în lumea formelor. Natura îmbratiseaza total Existenta – exact asa cum este – si tocmai de aceea, natura este un Mesager al Linistii.

Sa te asezi în Profunzimea Realitatii, fara nicio urma de control…

Sa te abandonezi în Eternitatea Momentului Prezent…

Sa devii Una cu Viata în Sine…

Sa te pierzi în Liniste…

Asa sa fie. Asa este.”

Ce parere ai despre cartea "Intoarcerea la Liniste" ?

Cine a cumparat Intoarcerea la Liniste, a mai cumparat si:
Mici lucruri marete
Jodi Picoult
La adapostul noptii vantul ne va purta inapoi acasa
Majok Tulba
Marina
Carlos Ruiz Zafon
Carol
Patricia Highsmith
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE