Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Illuminati. Societatea secreta care a deturnat intreaga lume

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP VANZARI
IANUARIE 2019
CARTILE ANULUI 2018
BESTSELLER LIST
ARTA JAPONEZA
DE A ECONOMISI BANI
Aboneaza-te la newsletter
Insolventa in reglementarea Legii nr. 85 pe 2006. Comentarii, doctrina, jurisprudenta
Insolventa in reglementarea Legii nr. 85 pe 2006. Comentarii, doctrina, jurisprudenta
Editura: Universul Juridic
Data aparitiei: 2012
Numar de pagini: 480
Autor(i): Nicoleta Tandareanu
Editura: Universul Juridic

''Insolventa in reglementarea Legii nr. 85/2006. Comentarii, doctrina, jurisprudenta''

"Asa cum se cunoaste, procedura insolventei constituie instrumentul juridic fundamental al economiei de piata libera, care asigura asanarea activitatii comerciale, atunci când aceasta este afectata de consecintele funeste ale activitatii comerciantilor aflati în dificultati financiare.

În dreptul nostru, prima reglementare legala a acestei ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Insolventa in reglementarea Legii nr. 85 pe 2006. Comentarii, doctrina, jurisprudenta

Insolventa in reglementarea Legii nr. 85 pe 2006. Comentarii, doctrina, jurisprudenta

''Insolventa in reglementarea Legii nr. 85/2006. Comentarii, doctrina, jurisprudenta''

"Asa cum se cunoaste, procedura insolventei constituie instrumentul juridic fundamental al economiei de piata libera, care asigura asanarea activitatii comerciale, atunci când aceasta este afectata de consecintele funeste ale activitatii comerciantilor aflati în dificultati financiare.

În dreptul nostru, prima reglementare legala a acestei institutii juridice, în conceptia moderna, a fost Legea nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii si lichidarii judiciare, rebotezata în anul 1997, Legea privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului.

Aceasta reglementare legala a suferit numeroase modificari si completari, iar în anul 2006 a aparut într-o "haina noua", Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei. (…)

Lucrarea "Insolventa în reglementarea Legii nr. 85/2006" pe care o prezentam are întrucâtva un caracter inedit, în peisajul lucrarilor publicate pâna acum; ea este scrisa de un practician al dreptului si este destinata, cu osebire, practicienilor (judecatori, avocati, practicieni în insolventa etc.), dar si tuturor celor interesati de cunoasterea si aplicarea procedurii insolventei.

Autoarea lucrarii nu este un neofit; ea este un foarte bine cunoscut cercetator al procedurii insolventei (…) (a publicat lucrarile: Procedura reorganizarii judiciare, Teza de doctorat, 2000; Procedura falimentului bancilor, 2001; Legea nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului în formulare: o alta forma de aplicare a legii, 2004; numeroase articole si comentarii de practica judiciara) si, ca magistrat, a beneficiat de experienta de judecator-sindic si judecator de curte de apel.

Noua lucrare a autoarei nu este nici tratat, nici monografie si nici culegere de practica judiciara; ea are, în doze masurate, strictul necesar din caracteristicile acestor specii de lucrari, dar numai cât este necesar pentru cunoasterea temeinica si aplicarea corecta a reglementarii legale. (…)

În legatura cu fiecare dintre marile probleme ale procedurii insolventei abordate, mai întâi, se prezinta, sintetic si sistematizat, principiile consacrate de dispozitiile legale.

Apoi, sub denumirea "Doctrina", se mentioneaza lucrarile de specialitate relevante aferente. În continuare, sub denumirea "Jurisprudenta", se înfatiseaza, uneori extensiv, decizii ale instantelor judecatoresti date în aplicarea dispozitiilor legale.

Acolo unde este cazul, sub denumirea "Control constitutional", se prezinta decizii ale Curtii Constitutionale, date în solutionarea exceptiilor de neconstitutionalitate. Analiza problemelor abordate se încheie, în foarte multe cazuri, cu propuneri de lege ferenda.

De remarcat ca autoarea nu s-a multumit cu simpla înfatisare a reglementarii legale, a opiniilor doctrinare si a deciziilor jurisprudentiale, ci le-a supus pe acestea unei exigente analize critice, sub aspect teoretic si al utilitatii practice.

În legatura cu unele aspecte, autoarea a formulat puncte de vedere proprii, originale, menite sa contribuie la perfectionarea reglementarii legale si la aplicarea corecta a acesteia în practica instantelor judecatoresti.

O dovada în acest sens, o constituie cele 43 de propuneri de lege ferenda din lista care încheie lucrarea. De subliniat ca aceste propuneri nu sunt simple opinii, care ar trebui avute în vedere în actiunea de modificare si completare a reglementarii legale, ci sunt propuneri de texte concrete, folositoare în perspectiva elaborarii unui cod al insolventei.

În fundamentarea analizelor si solutiilor date, autoarea a folosit o bogata bibliografie de specialitate si un vast material de practica judiciara.

Lucrarea realizata de autoare constituie o cercetare stiintifica valoroasa si prin publicarea ei contribuie eficient la îmbogatirea cercetarii stiintifice privind tratamentul juridic aplicat comerciantilor aflati în dificultati financiare.

Prin cercetarea cuprinzatoare si aprofundata a problemelor abordate, solutiile date si bogatia informatiei doctrinare si jurisprudentiale pe care o ofera, lucrarea va reprezenta un deosebit de util instrument de lucru pentru juristi, precum si pentru toti cei interesati de cunoasterea si aplicarea în practica a procedurii insolventei."


Autor: Nicoleta Tandareanu

Ce parere ai despre cartea "Insolventa in reglementarea Legii nr. 85 pe 2006. Comentarii, doctrina, jurisprudenta" ?

Cine a cumparat Insolventa in reglementarea Legii nr. 85 pe 2006. Comentarii, doctrina, jurisprudenta, a mai cumparat si:
Cunoasterea mediului. Caietul elevului clasa a-II-a , partea 2
Cleopatra Mihailescu, Tudora Pitila
Viata ca extaz
Alan Watts
Femeia si problemele ei. Perspectiva psihiatrului ortodox
Dmitri Avdeev, Ioana Besedina
Seria Cavalerii. Pachet volumele 1-4
Ioan Dan
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE