Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Adulter

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
ultimele aparitii
in librarie
TOP VANZARI
Fiction, NonFiction
carti pentru copii
IUBIRI SI DESTINE
cele mai frumoase
printese ale Europei
YOUNG FICTION
povesti de iubire,
aventura si suspans
SF & FANTASY
ultima frontiera
in literatura
Aboneaza-te la newsletter
Termeni si Conditii
ANPC
Iliada
-10
Iliada
Editura: Paideia
Anul de aparitie: 2009
Numar de pagini: -
Autor(i): Homer
Editura: Paideia
Disponibilitate: In stoc

Iliada este o epopee atribuita lui Homer, un poet legendar din Ionia, din a doua jumatate a secolului VIII î.Hr., si care a preluat în epopeele sale, Iliada si Odiseea, traditii, fragmente si motive din mituri vechi si cântece populare. 

In cele 24 de cânturi, însumând circa 15 000 de versuri, ...

Pret: 65,00 lei
Pret: 58,50 lei
buc.
CARTI » Fictiune » Iliada

Iliada

Iliada este o epopee atribuita lui Homer, un poet legendar din Ionia, din a doua jumatate a secolului VIII î.Hr., si care a preluat în epopeele sale, Iliada si Odiseea, traditii, fragmente si motive din mituri vechi si cântece populare. 

In cele 24 de cânturi, însumând circa 15 000 de versuri, Iliada relateaza fapte de vitejie exceptionala facute de eroi neînfricati, dintre care se detaseaza Ahile. Acesta nu cunoaste teama si prefera o moarte glorioasa unei vieti tihnite, însa este neîndurator, refuzând familiei dusmanului sau pâna si consolarea de a-i preda corpul acestuia. Îl umanizeaza însa prietenia pentru Patrocle.

Ahile întruchipeaza virtutile eroului razboinic. Spre deosebire de el, Hector detesta razboiul si nu lupta pentru glorie, ci pentru a-si apara cetatea; este iubitor de pace si de ratiune. Figurile celor doi eroi reies si din cuvintele pe care si le adreseaza înainte de lupta - procedeu des folosit de Homer pentru caracterizarea personajelor, cuvintele lui Ahile sunt mânioase si jignitoare, în timp ce Hector vorbeste calm si masurat. Poetul îsi caracterizeaza eroii si din câte un epitet frecvent legat de numele personajului respectiv, de exemplu "soimanul Ahile".

Personajele sunt prezentate în miscare, dinamismul fiind amplificat de imagini auditive referitoare la zgomotul bataliei sau la zornaitul înfricosator al armelor unui erou, ca în cazul lui Diomede, din fragmentul de mai sus. La prezentarea sugestiva a unei situatii contribuie si comparatia, care la Homer este dezvoltata pe mai multe versuri.

Alaturi de eroi intervin si zeii, conferind operei un caracter miraculos. Astfel, Atena îl apara pe Ahile de sulita lui Hector, iar Apolo îl ascunde pe fiul lui Priam într-o ceata deasa spre a-l feri de mânia Peleianului.

(sursa articol Wikipedia)

Traducerea radical noua, în hexametru dactilic, a vestitei epopei, datorata prof. Dan Slusanschi, de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din Bucuresti, este o exceptionala realizare stiintifica, stilistica si literara, care devine noua referinta în domeniul studiilor umaniste. Lucrarea se recomanda de la sine prin locul pe care îl ocupa în cultura universala si îi intereseaza pe toti intelectualii, datorita minunatei calitati a traducerii si a interpretarii.

Ce parere ai despre cartea "Iliada" ?

Cine a cumparat Iliada, a mai cumparat si:
Bhagavad Gita
Bhagavad Gita
Ingerul alb
Constantin Chirita
Ultima cursa spre Woodstock
Collin Dexter
Regele Scamator, Stefan Iordache
Ludmila Patlanjoglu, Stefan Iordache
Libraria Univers
Banner cadou
Noutati
Editura Academiei
Cartea zilei
| Despre noi | Index Autori | Index Edituri | Index Titluri | Cautari | Reguli confidentialitate |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE