Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Noi nu suntem urmasii Romei

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
ultimele aparitii
in librarie
TOP VANZARI
Fiction, NonFiction
carti pentru copii
ROMANIA TRADATA
Cartea Neagra
a Istoriei Romanilor
OFERTE SPECIALE
Pachete de carti,
Serii de autor
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Iliada
-20
Iliada
Editura: Paideia
Anul de aparitie: 2009
Numar de pagini: -
Autor(i): Homer
Editura: Paideia
Disponibilitate: In stoc

Iliada este o epopee atribuita lui Homer, un poet legendar din Ionia, din a doua jumatate a secolului VIII ī.Hr., si care a preluat īn epopeele sale, Iliada si Odiseea, traditii, fragmente si motive din mituri vechi si cāntece populare. 

In cele 24 de cānturi, īnsumānd circa 15 000 de versuri, ...

Pret: 65,00 lei
Pret: 52,00 lei
buc.
CARTI » Literatura » Iliada

Iliada

Iliada este o epopee atribuita lui Homer, un poet legendar din Ionia, din a doua jumatate a secolului VIII ī.Hr., si care a preluat īn epopeele sale, Iliada si Odiseea, traditii, fragmente si motive din mituri vechi si cāntece populare. 

In cele 24 de cānturi, īnsumānd circa 15 000 de versuri, Iliada relateaza fapte de vitejie exceptionala facute de eroi neīnfricati, dintre care se detaseaza Ahile. Acesta nu cunoaste teama si prefera o moarte glorioasa unei vieti tihnite, īnsa este neīndurator, refuzānd familiei dusmanului sau pāna si consolarea de a-i preda corpul acestuia. Īl umanizeaza īnsa prietenia pentru Patrocle.

Ahile īntruchipeaza virtutile eroului razboinic. Spre deosebire de el, Hector detesta razboiul si nu lupta pentru glorie, ci pentru a-si apara cetatea; este iubitor de pace si de ratiune. Figurile celor doi eroi reies si din cuvintele pe care si le adreseaza īnainte de lupta - procedeu des folosit de Homer pentru caracterizarea personajelor, cuvintele lui Ahile sunt mānioase si jignitoare, īn timp ce Hector vorbeste calm si masurat. Poetul īsi caracterizeaza eroii si din cāte un epitet frecvent legat de numele personajului respectiv, de exemplu "soimanul Ahile".

Personajele sunt prezentate īn miscare, dinamismul fiind amplificat de imagini auditive referitoare la zgomotul bataliei sau la zornaitul īnfricosator al armelor unui erou, ca īn cazul lui Diomede, din fragmentul de mai sus. La prezentarea sugestiva a unei situatii contribuie si comparatia, care la Homer este dezvoltata pe mai multe versuri.

Alaturi de eroi intervin si zeii, conferind operei un caracter miraculos. Astfel, Atena īl apara pe Ahile de sulita lui Hector, iar Apolo īl ascunde pe fiul lui Priam īntr-o ceata deasa spre a-l feri de mānia Peleianului.

(sursa articol Wikipedia)

Traducerea radical noua, īn hexametru dactilic, a vestitei epopei, datorata prof. Dan Slusanschi, de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din Bucuresti, este o exceptionala realizare stiintifica, stilistica si literara, care devine noua referinta īn domeniul studiilor umaniste. Lucrarea se recomanda de la sine prin locul pe care īl ocupa īn cultura universala si īi intereseaza pe toti intelectualii, datorita minunatei calitati a traducerii si a interpretarii.

Ce parere ai despre cartea "Iliada" ?

Cine a cumparat Iliada, a mai cumparat si:
Ouale fatale. Diavoliada
Mihail Bulgakov
Crima la timpul trecut
Adina Speteanu
Al treilea secret
Steve Berry
Prizonierul din Guantanamo
mollahul Abdul Salam Zaeef
Libraria Bucuresti Online
Libraria Univers
Andrei Plesu
Povesti de dragoste
Petre Turlea
Academia Romana
Editii de lu
| Despre noi | Index Autori | Index Edituri | Index Titluri | Cautari | Reguli confidentialitate |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE