Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Himalaya. De la Ayurveda la medicina moderna
Himalaya. De la Ayurveda la medicina moderna
Editura: Dharana
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 320
Autor(i): Ovidiu Bojor
Editura: Dharana
Disponibilitate: In stoc

"Ayurveda sau medicina traditionala indiana este cea mai veche medicina din lume, practicata neîntrerupt de mai bine de 5.000 de ani.

În sanscrita, "ayurveda" înseamna "stiinta vietii" (ayur= viata, veda= stiinta). Ca sistem holistic de diagnostic si tratament, ayurveda considera ca starea de sanatate poate fi asigurata doar pastrând un ...
Pret: 30,00 lei
buc.
CARTI » Medicina si Farmacie » Himalaya. De la Ayurveda la medicina moderna

Himalaya. De la Ayurveda la medicina moderna

"Ayurveda sau medicina traditionala indiana este cea mai veche medicina din lume, practicata neîntrerupt de mai bine de 5.000 de ani.

În sanscrita, "ayurveda" înseamna "stiinta vietii" (ayur= viata, veda= stiinta). Ca sistem holistic de diagnostic si tratament, ayurveda considera ca starea de sanatate poate fi asigurata doar pastrând un echilibru între corp, minte si suflet si traind în armonie cu natura.

Ayurveda pune accent pe prevenirea îmbolnavirii si apreciaza ca alimentatia si stilul de viata sunt esentiale pentru mentinerea echilibrului fizic si emotional.

Conform conceptiei ayurvedice, fiecare fiinta este unica, astfel ca nu se poate vorbi de rutina si de reguli universal valabile pentru toti oamenii. Recomandarile medicale si cele legate de stilul de viata trebuie personalizate, în functie de caracteristicile fiecaruia.

În filosofia ayurvedica, tot ceea ce exista în univers (macrocosmos) exista si în corpul uman (microcosmos), iar interiorul si exteriorul nostru sunt guvernate de cele trei energii fundamentale numite doshe: Vata, Pitta si Kapha. Aceste forte subtile, inteligente sunt responsabile de toate procesele fiziologice, mentale si emotionale din organismul uman, iar dezechilibrul lor determina aparitia bolilor.

Doshele deriva din combinarea specifica a celor 5 elemente de baza care exista în orice fiinta sau lucru din univers: apa, aer, foc, pamânt, eter (sau spatiu). Fiecare element are anumite proprietati si o anumita pondere în interiorul si exteriorul nostru, în functie de rolul pe care îl îndeplineste. Pamântul confera stabilitate si este inclus în toate structurile solide, apa determina coeziunea si toate fluidele din organism deriva din acest element, focul aduce caldura si este legat de procesele metabolice, aerul raceste si este corelat cu mobilitatea (contractia musculara, miscarile intestinale, miscarile respiratorii), eterul (sau spatiul) este asociat cu vibratia, sunetul si cavitatile din organism (gura, plamâni, torace, abdomen).

Doshele iau nastere din combinarea în perechi a acestor cinci elemente. Vata apare din asocierea aerului cu eterul, Pitta rezulta din interactiunea focului cu apa, iar Kapha ia nastere din combinarea apei cu pamântul.

În corpul nostru, Vata este energia care controleaza miscarea, inclusiv respiratia, circulatia, bataile inimii, Pitta este responsabila de procesele metabolice si digestive si de reglarea temperaturii corporale, iar Kapha este asociata cu cresterea si cu fluidele care unesc structurile organismului.

Când sunt în starea naturala de echilibru, doshele confera forta, armonie, sanatate, vitalitate individului.

Când doshele sunt dezechilibrate, cum se întâmpla în conditii de stres, alimentatie necorespunzatoare, acumulare de toxine etc. se instaleaza starea de boala."

Ce parere ai despre cartea "Himalaya. De la Ayurveda la medicina moderna" ?

Cine a cumparat Himalaya. De la Ayurveda la medicina moderna, a mai cumparat si:
Cel mai sanatos om din lume
A. J. Jacobs
Kinetoterapie. Metodologia pozitionarii si mobilizarii pacientului
Adriana Albu, Constantin Albu
Tao pentru sanatate, sex si longevitate
Daniel Reid
Puterea vindecatoare a postului
Jason Fung
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE