Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ISTORIA SERVICIILOR
SECRETE ROMANESTI
COLECTIA HARVARD
BUSINESS REVIEW
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Ganduri pentru fiecare zi 2015
Ganduri pentru fiecare zi 2015
Editura: Prosveta
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 392
Autor(i): Omraam Mikhael Aivanhov
Editura: Prosveta
Colectia: Colectia Izvor

Ganduri pentru fiecare zi 2015, Omraam Mikhael Aivanhov

24 IANUARIE

O mâna nu se limiteaza la latura sa fizica. O mâna se prelungeste în planurile subtile unde poate nu numai capta niste curenti de forte, dar si sa îi proiecteze. O veti simti daca va obisnuiti sa practicati anumite exercitii. Iata unul ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Ganduri pentru fiecare zi 2015

Ganduri pentru fiecare zi 2015

Ganduri pentru fiecare zi 2015, Omraam Mikhael Aivanhov

24 IANUARIE

O mâna nu se limiteaza la latura sa fizica. O mâna se prelungeste în planurile subtile unde poate nu numai capta niste curenti de forte, dar si sa îi proiecteze. O veti simti daca va obisnuiti sa practicati anumite exercitii. Iata unul foarte simplu ce îl puteti face când sunteti singuri, de preferinta înainte de prânz. Întindeti-va mâna dreapta si, cu ajutorul gândului, prelungiti-o cât mai departe posibil, fiind constienti ca degetele voastre sunt ca niste antene care capteaza de energii. Daca va puneti apoi mâna pe plexul solar, îl veti simti umplându-se de o caldura binefacatoare.

Adevarul este ca, toate exercitiile ce le puteti face cu mâinile vor fi eficace numai daca ati învatat sa lucrati ca sa le faceti vii. Iar o mâna devine vie atunci când o consacram unor fapte dezinteresate, când învatam sa atingem fiintele si obiectele în mod constient pentru a introduce în ele puritatea, iubirea, lumina.

16 FEBRUARIE

Învatati sa va considerati greutatile ca o materie neprelucrata asupra careia aveti de lucrat. Din clipa în care ati adoptat acest punct de vedere, un întreg proces se declanseaza în voi, niste aparate pornesc si încep sa macine aceasta materie bruta pentru a o transforma. Desigur, este dificil. Încercati, însa, cel putin din curiozitate: experimentati numai o saptamâna. Spuneti-va: „Acest mod de a vedea lucrurile este atât de nou pentru mine încât nu stiu cum sa ma comport; totusi, eu voi încerca.”

La fiecare suparare, la fiecare dificultate ce apare, în loc sa bombaniti, sa va plângeti, sa stingheriti cerul si pamântul, înfaptuiti o lucrare cu ajutorul gândului. Iar ca sa aveti toate sansele de reusita de partea voastra, încercati, cel putin, sa fiti vigilenti: în clipa în care constientizati ca riscati sa fiti coplesiti de o proasta dispozitie, de descuarjare sau exasperare... reactionati! Pentru ca, de îndata ce v-ati lasat coplesiti, este mai greu sa va întoarceti în urma. Asadar, cultivati aceasta vigilenta ce nu va lasa sa fiti surprinsi si treceti la lucru.

2 MARTIE

Nu este lipsit de importanta nici unul din gesturile voastre: prin fiecare dintre activitatile voastre, ele va arata caracterul, inteligenta, simtul vostru estetic, educatia. Cineva va spune: „Oh, dar eu nu fac altceva decât sa matur si sa spal pe jos!” ?i atunci? Nici aceasta activitate nu este nesemnificativa; si în acest caz trebuie sa judecam si sa fim vigilenti. Pur si simplu dupa felul în care va purtati, va aratati anumite calitati. Pentru a matura corect exista niste reguli de respectat, anumite masuri de prevedere de luat, ca sa nu ridicati niste nori de praf în jur. Veti spune ca folositi un aspirator. Desigur, dar si aici trebuie sa fiti vigilenti pentru a nu trece de mai multe ori prin acelasi loc, neglijându-le pe altele, sa nu loviti mobilele, sa nu agatati scaunele cu firul etc.

Cel care lucreaza neglijent si în mod inconstient nu are nici o scuza. Oricare ar fi activitatea, fizica sau mentala, trebuie sa ne gândim mai întâi cum sa o executam. Aceasta înseamna a avea o metoda buna de lucru. Asadar, observati-va si, oricare v-ar fi sarcina, judecati la felul în care o pregatiti si o duceti la bun sfârsit.

16 APRILIE

Un gând nu are nici o consistenta materiala, si totusi el nu este o abstractie, ci o entitate reala, vie. De aceea trebuie sa fiti constienti si sa va supravegheati gândurile, altfel ele va vor conduce pe niste cai fara iesire.

Anumite gânduri sunt ca niste copii care trebuie hraniti, spalati, educati. Fara sa stiti, ele se agata uneori de voi, va lasa fara forte si va epuizeaza...Se întâmpla si ca acesti copii sa va scape si sa fuga prin lume, iar în calea lor ei jefuiesc, ei ravasesc. Or, în lumea invizibila, ca si pe pamânt, exista o politie, si ea va gaseste pentru a va face sa întelegeti ca sunteti raspunzatori de pagubele produse de copiii vostri. Sunteti dusi astfel la tribunal si condamnati sa platiti niste daune si interese; aceste plati sunt necazurile, tristetile, descurajarile, amaraciunile. Asadar, fiti atenti la gândurile voastre: nu fiti neglijenti, lucrati sa formati niste copii angelici, divini, care va vor înconjura si va vor aduce numai cadouri de lumina.

4 MAI

De ce spiritualitatea este o stiinta? Fiindca ea are la baza legile ce guverneaza viata psihica. Oamenii de stiinta trebuie sa îi recunoasca legitimitatea: deorece viata spirituala se bazeaza pe niste legi, exista neaparat o stiinta a vietii spirituale. Asadar, eu îi invit sa-si largeasca domeniul lor de investigatie: ei vor întelege, încet-încet, ca descoperirile lor subliniaza veridicitatea învatamântului Initiatilor. Atât timp cât ei vor opune lumea fizica lumii spirituale, atât timp cât le vor separa, oricare ar fi progresele stiintei, aceste progrese îi vor lasa nesatisfacuti pe oameni fiindca ele le ramân exterioare. Desigur, ele le procura mijloacele de a actiona asupra materiei, dar putem dispune de toate mijloacele de a actiona asupra materiei si sa ne simtim în vid: descoperirile stiintifice si tehnice sunt incapabile sa hraneasca sufletul si spiritul.

Lucrarea spirituala este cu siguranta una de mari proportii ale carei rezultate apar lent. Cel care se avânta însa în aceasta lucrare se leaga zilnic la lumea vie a principiilor, el descopera un sens, iar acest sens îi ofera împlinirea.

20 IUNIE

Deoarece în trecut Initierea era rezervata unei elite, unei elite morale, multi oameni îsi închipuie ca aici se desfasurau unele ceremonii misterioase, în cursul carora se revelau mari secrete. Nu,Initierea era rezervata câtorva fiinte, dar nu atât de mult pentru ca li se faceau niste revelatii pe care celelalte urechi nu trebuiau sa le auda. Atunci, de ce?...Fiindca cei carora li se revelau niste adevaruri spirituale posedau toate calitatile necesare sa le fructifice în ei.

Adevarurile spirituale îl îmbogatesc numai pe cel care are o inteligenta sa înteleaga cum sa le foloseasca, o inima sa le iubeasca si sa doreasca sa le însufleteasca în el, si mai ales o vointa, o tenacitate sapersevereze în aceasta lucrare. Altora nu le aduc nimic; ele sunt chiar periculoase pentru ei. Este ca si cum le-am da unor copii niste cutii de chibrituri. Cel mai important lucru într-o ?coala Initiatica nu sunt adevarurile ce vi se revela, ci numai ce faceti voi cu aceste adevaruri.

12 IULIE

Maestrul Peter Deunov spunea: „Pune bunatatea ca baza a vietii tale, dreptatea ca masura, întelepciunea ca limita, iubirea ca încântare si adevarul ca lumina”. Bunatatea, dreptatea, iubirea, întelepciunea si adevarul...Practicând aceste cinci virtuti, ne vom dezvolta armonios în planul moral si spiritual.

Trebuie sa cunoastem deopotriva si legaturile ce exista între aceste virtuti si corpul nostru fizic, dar si cu corpurile psihice. Bunatatea este legata de picioare, dreptatea, de mâini, iubirea, de gura, întelepciunea, de urechi, adevarul, de ochi. Iar adevarul apartine spiritului, iubirea tine de suflet, întelepciunea este legata de intelect, bunatatea, de inima, dreptatea, de vointa.

13 AUGUST

Este spus în cartea Pildele lui Solomon ca înainte de a crea lumea, Dumnezeu a început prin a trasa un cerc ca sa îi fixeze limitele. Tot ce exista nu face decât sa confirme cât de necesare, de indispensabile sunt ele creatiei si conservarii lucrurilor si a fiintelor. Celula este înconjurata de o membrana, creierul este închis în cutia craniana etc. Care este functia pielii? Ea foloseste drept limita. Observati lucrurile în jurul vostru, peste tot veti gasi repetarea acelui cerc pe care Dumnezeu l-a trasat ca limita a creatiei sale. Daca nu închidem un parfum într-o sticluta, el se evapora. Când construim o casa, trebuie sa o delimitam mai întâi prin niste pereti. Cum ar fi o casa fara pereti?

La fel se întâmpla si în planul spiritual. ?i acolo limitele sunt necesare. Magul se înconjoara de un cerc înainte de a invoca spiritele luminoase care sa participe la lucrarea sa; el fixeaza frontierele teritoriului în interiorul caruia va opera. Cât despre discipol, el trebuie deopotriva sa învete cum, cu ajutorulgândului, sa traseze zilnic în jurul sau un cerc de lumina. Lipsite de acest cerc, energiile sale spirituale se împrastie si el nu se mai afla la adapost.

19 SEPTEMBRIE

Ca entitate constienta, fiinta umana este situata la granita dintre lumea inferioara si lumea superioara. Daca ea nu este vigilenta, niste forte obscure o atrag spre ele pentru a o strivi si a o înghiti; de îndata ce a fost sfâsiata în bucati, ea este aruncata, nu mai ramân decât niste resturi din ea. În timp ce, daca se lasa atrasa, absorbita de fortele lumii superioare, totul se lumineaza în ea, si ea devine un focar de curenti luminosi, puternici, benefici.

La fel cum trebuie sa se straduiasca sa scape de atractia lumii inferioare, fiinta umana nu trebuie nici sa abandoneze complet atractia lumii superioare. Ea are ca misiune sa lucreze pe pamânt cu mijloacele Cerului, cautând cum sa mentina echilibrul între pamânt si Cer, între materie si spirit. Din moment ce se afla pe pamânt, ea nu-si poate neglija îndatoririle pamântene. Daca rupe acest echilibru, ea va trai poate în imensitate, în lumina, dar nu-si va îndeplini misiunea.

6 OCTOMBRIE

„Dati Cezarului cele ale Cezarului, iar lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu” a raspuns Iisus fariseilor care îl întrebau daca trebuiau sa plateasca impozit Cezarului, adica ocupantului roman. Cezar reprezinta aici puterile pamântene ce se opun Domnului, Regele Cerului. Îl putem interpreta însa pe Cezar cauna dintre formele naturii noastre inferioare, natura noastra pur umana ce ne cere resursele, exact cum Cezar strângea impozitul. Avem cu toti în noi un Cezar care cere, iar problema consta în a sti cât trebuie sa îi dam.

Raspunsul ne este dat de cele patru elemente. Faceti un foc din lemne: vedeti o cantitate de flacari care tâsnesc; apoi niste gaz într-o mai mica cantitate; apoi vapori de apa, si mai putini; iar la sfârsit, pe pamânt mai ramâne un pumn de cenusa...Focul, gazul, vaporii de apa s-au urcat la cer; numai cenusa, pamântul, a ramas. Iata, aceasta indica cât trebuie sa dam naturii inferioare: ceea ce corespunde elementului pamânt; sa spunem, pentru a figenerosi, o patrime. Iar celelalte trei parti trebuie sa le dam naturii noastre divine.

27 NOIEMBRIE

Cosmosul asculta de legea ritmului. Totul este ritm în univers, iar fiinta umana însasi apartine acestui mare ritm cosmic. Într-o maniera evidenta sau imperceptibila, fiecare dintre functiile sale biologice, ca si cele psihice, este guvernata de legile ritmului. Iar în functie de modul ei de viata, de gândurile, sentimentele, faptele sale, ea intra mai mult sau mai putin în armonie cu ritmul universal.

De la începuturile vremurilor, muzica, dansul sunt niste tentative facute de oameni de a regasi acest ritm universal si a se mentine în el. De aceea, la un anumit moment al istoriei lor, toate culturile au atribuit muzicii si dansului o origine divina.

12 DECEMBRIE

Initierea este o lucrare asupra memoriei. Activitatea unui discipol al unei ?coli Initiatice are sens numai daca el începe prin a-si aminti de lumea luminii de unde a coborât si spre care trebuie sa se întoarca într-o zi. Datorita adevarurilor si a bunelor influente ce le primeste, si cu ajutorul unor entitati din lumea invizibila, el reuseste sa regaseasca în sine urmele acelui Paradis pierdut si traieste aceasta amintire ca omare binecuvântare.

El îsi aminteste si de suferintele îndurate, cât si de greselile comise, de datoriile facute, fiindca va trebui sa reîntâlneasca într-o zi toate fiintele pe care le-a jignit, pentru a se împaca cu ele si a îndrepta daunele produse, lichidându-si astfel karma. Aceasta sarcina o asteapta discipolul, aceasta sarcina o asteapta toti oamenii. Numai cel care a reusit sa-si îndrepte greselile si sa repare raul facut este admis definitiv în adunarea fiilor Domnului.
Carti scrise de acelasi autor:
Omraam Mikhael Aivanhov - Viata psihica. Elemente si structuri (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Secretele cartii naturii (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Armonie si sanatate (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Yoga si nutritie (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Reguli de aur pentru fiecare zi (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - O educatie care incepe inainte de nastere (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Lumina spirit viu (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - O filosofie a universalului (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - In duh si adevar (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Reguli de aur pentru fiecare zi (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Un nou inteles al evangheliilor (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Misterele lui Iesod (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Galvanoplastia spirituala (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ganduri pentru fiecare zi 2015 (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Adevarata invatatura a lui Hristos (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Rasul inteleptului (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - La izvorul cristalin al bucuriei (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Credinta care muta muntii (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Craciunul si Pastele in traditia initiatica (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Calea tacerii (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Cartea magiei divine (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Pomul cunoasterii binelui si raului (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ganduri pentru fiecare zi 2016 (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Adevarul, rod al intelepciunii si al iubirii (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ganduri pentru fiecare zi 2015 (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Alchimia spirituala. Cautarea perfectiunii (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Forta sexuala sau balaurul inaripat (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Noul pamant (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - A doua nastere (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Iubirea mai mare decat credinta (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Spre o civilizatie solara (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Limbajul figurilor geometrice (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ce este un fiu al domnului (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Un viitor pentru tineret (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ganduri pentru fiecare zi 2016 (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Natura umana si natura divina (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Puterile gandului (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - In pragul cetatii sfinte. Comentarii ale Apocalipsei (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Incursiune in invizibil (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Creatie artistica si creatie spirituala (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Destainuirile focului si ale apei (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - De la om la Dumnezeu (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ganduri pentru fiecare zi 2015 (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ganduri pentru fiecare zi 2016 (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ganduri pentru fiecare zi 2017 (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Pasiti cat aveti lumina (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ce este un maestru spiritual (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Pentru a deveni o carte vie
Omraam Mikhael Aivanhov - Legile moralei cosmice

Ce parere ai despre cartea "Ganduri pentru fiecare zi 2015" ?

Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE