Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Misterul din Bucegi, pachet 7 volume

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SERIA NEAGRĂ de
ROMANE POLIȚISTE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Femei inteligente, relatii sanatoase
Femei inteligente, relatii sanatoase
Editura: For You
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 210
Autor(i): Augusto Cury
Editura: For You
Colectia: Academia Inteligentei
Disponibilitate: In stoc

Femei inteligente si relatii sanatoase

Augusto Cury prezinta in cartea Femei inteligente, relatii sanatoase o analiza fantastica a femeii, a emotiilor ei, a relatiilor, temerilor, nazuintelor si dorintelor ei.

Autorul identifica paisprezece tipuri de femei, între care: tipul analitic, contemplativ, impulsiv, dependent, autoritar, analizând latura pozitiva si latura negativa a fiecarui comportament.

Cury ...
Pret: 25,00 lei
buc.
CARTI » Dezvoltare Personala » Femei inteligente, relatii sanatoase

Femei inteligente, relatii sanatoase

Femei inteligente si relatii sanatoase

Augusto Cury prezinta in cartea Femei inteligente, relatii sanatoase o analiza fantastica a femeii, a emotiilor ei, a relatiilor, temerilor, nazuintelor si dorintelor ei.

Autorul identifica paisprezece tipuri de femei, între care: tipul analitic, contemplativ, impulsiv, dependent, autoritar, analizând latura pozitiva si latura negativa a fiecarui comportament.

Cury afirma ca fiecare femeie se poate transforma, printr-o autodefinire si o reflectie echilibrata, lasând deoparte sentimentul de vinovatie si auto-pedepsirea si recuperându-si stima de sine si sanatatea emotionala.

Cartea abordeaza si alte teme foarte prezente în universul feminin, precum gelozia, teama de a pierde, excesul de munca si tiparele tiranice de frumusete.

Femeile vor cunoaste legile fundamentale ale relatiilor sanatoase si greselile capitale ale unei relatii nesanatoase si vor învata sa-si transforme atitudinile, prin autocontrolul gândurilor si al emotiilor.

La sfârsitul fiecarui capitol, Cury le ofera barbatilor câteva fraze-sfaturi, care îi vor face sa reflecteze asupra femeilor din viata lor (iubite, sotii, fiice, mame, prietene… ) pentru ca, împreuna, sa construiasca o poveste de dragoste, curata si inteligenta.

Augusto Cury, medic psihiatru, psihoterapeut, om de stiinta, cercetator si scriitor. Este unul dintre autorii cei mai publicati din lume. Considerat autorul cel mai citit al decadei 2001 – 2010 în Brazilia (Folha de São Paulo).

Cele 27 de carti ale sale au depasit, numai în Brazilia, 13 milioane de exemplare.

Este autorul Teoriei inteligentei multifocale, care studiaza formarea Eului, rolurile memoriei, procesul de construire a gândurilor si formarea de gânditori.

Teoria sa, utilizata în diferite universitati, constituie obiect de cursuri post-universitare, inclusiv de masterat international.

Fragment din carte: Femei inteligente, relatii sanatoase, Augusto Cury

O lume fascinanta si de necontrolat

Observati cum interfereaza ferestrele în comportamentul nostru.

De câte ori, dupa ce am suferit pierderi sau frustrari, consideram ca trebuia sa fi spus sau sa fi facut cutare sau cutare lucru?

Deschiderea ferestrelor depinde foarte mult de starea emotionala. Teama, presiunea, crizele, tensiunea închid ferestrele. Sunt oameni care se încurca atunci când vorbesc în public, cu toate ca, de felul lor, sunt elocventi.

E posibil ca unii elevi sa se descurce foarte prost la teste daca sunt agitati. Unii intelectuali pot reactiona ca niste copii fragili daca sunt contrariati.

Teoria ferestrelor memoriei ne ajuta sa întelegem greselile capitale ale relatiilor nesanatoase si legile fundamentale ale relatiilor sanatoase.

De ce femeile impulsive actioneaza fara sa gândeasca?

Pentru ca, atunci când sunt stresate, ferestrele devin punctiforme, restrânse. Dictatura impulsivitatii provoaca multe accidente.

De ce îsi pierd controlul femeile geloase? Pentru ca în timpul crizelor de gelozie, Eul nu are acces la ferestrele care le-ar putea alimenta încrederea si stima de sine. De ce sunt femei inteligente care se auto-pedepsesc?

Una dintre cauze este dificultatea de a accesa, în momentele de tensiune, ferestrele care le-ar face sa se relaxeze si sa depaseasca nevoia de a fi perfecte.

Stiti ziua aceea în care ne simtim extrem de fericiti si nu stim motivele unei bucurii atât de mari?

Sau în care suntem atât de calmi si toleranti, încât nimic nu ne supara?

Sau ziua în care suntem atât de irascibili ca nici noi însine nu ne suportam?

Dar plictiseala de duminica dupa-amiaza?

Toata aceasta fluctuatie emotionala are loc din cauza deplasarilor din teritoriul de citire a ferestrelor.
Exista persoane depresive care dau o pauza suferintei lor si simt licariri de bucurie.

Au iesit din zona de ferestre care alimenteaza lipsa de motivatie, pesimismul, starea depresiva si au intrat în cartiere cu ferestre light, care au alimentat aceasta veselie temporara.

Ceea ce reprezinta un semn bun, deoarece e un indiciu ca memoria lor nu e în întregime un desert! Ea poate si trebuie sa extinda frontierele acestor arii nobile.

Stiti acele persoane timide care, atunci când beau, devin vorbarete?

Ele au rupt barierele ferestrelor nesanatoase, care alimenteaza nesiguranta, si au intrat în alt grup de ferestre, care le-au alimentat sociabilitatea.

Dar, e clar ca folosirea alcoolului pentru a deveni sociabili nu e sanatoasa, caci poate pregati terenul pentru o viitoare dependenta.

Exista trei grupe de baza de ferestre ale memoriei: cele neutre, care contin milioane de informatii numerice, adrese, date; ferestrele light, care alimenteaza placerea, bucuria, linistea, seninatatea, luciditatea; si ferestrele killer, care stau la baza dispozitiei triste, a anxietatii, a agresivitatii, a irationalitatii, a fobiilor.

Unele ferestre din acest ultim grup sunt atât de puternice, ca eu le numesc ferestre killerpower. Ele sunt citite si recitite si ne distrug cu usurinta linistea interioara, stima de sine, bucuria de a trai.

Cuprins: Femei inteligente, relatii sanatoase, Augusto Cury

Prefata

CAPITOLUL 1
Minti complexe: Teoria ferestrelor memoriei

CAPITOLUL 2
Orasul memoriei: lumea de nestapânit a mintii noastre

CAPITOLUL 3
Tipuri de femei: minti frumoase si complicate (1)

CAPITOLUL 4
Tipuri de femei: minti frumoase si complicate (2)

CAPITOLUL 5
Greselile capitale ale unei relatii nesanatoase (1)

CAPITOLUL 6
Greselile capitale ale unei relatii nesanatoase (2)

CAPITOLUL 7
Greselile capitale ale unei relatii nesanatoase (3)

CAPITOLUL 8
O femeie deosebit de inteligenta

CAPITOLUL 9
Legile fundamentale ale unei relatii sanatoase (1)

CAPITOLUL 10
Legile fundamentale ale unei relatii sanatoase (2)

CAPITOLUL 11
Legile fundamentale ale unei relatii sanatoase (3)

CAPITOLUL 12
Femei inteligente, înalta stima de sine

Autor: Augusto Cury

Ce parere ai despre cartea "Femei inteligente, relatii sanatoase" ?

Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE