Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Frica. Trump la Casa Alba

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
ILLUMINATI
SOCIETATEA SECRETA
BEST BOOKS
CARTILE ANULUI 2018
Aboneaza-te la newsletter
Fantasmele in viata cotidiana
-10
Fantasmele in viata cotidiana
Editura: Trei
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 368
Autor(i): Julia Segal
Editura: Trei
Colectia: Psihologia pentru toti
Disponibilitate: In stoc

Fantasmele in viata cotidiana. O abordare psihanalitica pentru intelegerea propriei persoane

De-a lungul vietii, iubim si muncim, aducem pe lume copii si îi crestem, evitam unii oameni si ne apropiem de altii.

Pe fundalul vietii noastre interioare ruleaza permanent fantasme inconstiente, care ne influenteaza perceptiile si modul în care gândim, simtim si ...
Pret: 39,00 lei
Pret: 35,10 lei
buc.
CARTI » Psihologie si Psihoterapie » Fantasmele in viata cotidiana

Fantasmele in viata cotidiana

Fantasmele in viata cotidiana. O abordare psihanalitica pentru intelegerea propriei persoane

De-a lungul vietii, iubim si muncim, aducem pe lume copii si îi crestem, evitam unii oameni si ne apropiem de altii.

Pe fundalul vietii noastre interioare ruleaza permanent fantasme inconstiente, care ne influenteaza perceptiile si modul în care gândim, simtim si actionam.

În volumul de fata, Julia Segal aduce în prim-plan diferite fantasme care dau forma experientei vietii cotidiene, colorându-ne într-un anumit fel relatiile cu partenerul de cuplu, cu parintii, copiii, colegii si cu sefii si modelându-ne atitudinea fata de evenimentele importante ale vietii – nasterea, îmbatrânirea, moartea, dezvaluindu-ne diferitele „povesti" în care suntem profund implicati, în care credem si care se desfasoara independent de constiinta sau intentiile noastre.

Scrisa accesibil, bogata în exemple si ilustrari, cartea se adreseaza tuturor celor care sunt interesati de profunzimile vietii psihice.

Julia Segal este psiholog, membra a Asociatiei Britanice pentru Consiliere si Psihoterapie. A predat psihanaliza la Universitatea din Manchester.

Uneori, oamenii folosesc mâncarea pentru a „umple" sinele, în parte pentru ai proteja pe ceilalti de propriile solicitari emotionale, resimtite ca fiind la fel de lacome ca solicitarile fizice.

Apararea esueaza adesea, din moment ce este probabil sa fie nerealista: nevoile adevarate sunt negate odata cu lacomia; apararea poate fi si o ascundere a dorintei intense de a pedepsi chiar oamenii care sunt protejati. Aceasta pedeapsa poate aparea în rastimpuri, la fel cum autopedepsirea prin respectarea disperata a unei diete apare în rastimpuri.

Hrana este folosita pentru a nega nevoia de a depinde de altii si, astfel, mentine fantasma ca o astfel de dependenta ar fi periculoasa pentru ambele tabere.

Julia Segal

Si cladirile au o semnificatie profunda în fantasma.

Fascinatia copiilor mici fata de interiorul si exteriorul corpurilor oamenilor din jurul lor poate ajunge la fascinatie pentru componentele masinariilor sau interiorul cartilor, pentru biologie sau fizica, pentru astronomie sau arheologie (distanta în timp si distanta înspatiu sunt adesea identice în lumea noastra fantasmatica) si, poate întotdeauna, aceasta fascinatie poate ajunge preocupare fata de cladirile în care oamenii traiesc sau muncesc.

Julia Segal
Carti scrise de acelasi autor:
Julia Segal - Fantasmele in viata cotidiana

Ce parere ai despre cartea "Fantasmele in viata cotidiana" ?

Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE