Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Evanghelia pe scurt

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Evaluarea Nationala 2018 la finalul clasei a VI-a. Limba si comunicare
Evaluarea Nationala 2018 la finalul clasei a VI-a. Limba si comunicare
Editura: Paralela 45
Data aparitiei: 2017
Numar de pagini: 192
Autor(i): Mina Maria Rosu, Geanina Cotoi
Editura: Paralela 45
Colectia: Evaluarea Nationala 2018

Evaluarea Nationala 2018 la finalul clasei a VI-a. Limba si comunicare - Geanina CotoiIn acest moment, transdisciplinaritatea se prefigureaza ca o solutie inspirata si corecta de întelegere a lumii, compatibila cu noul model social impus de cunoastere. Prin urmare, în procesul de învatare, tratarea mono dis ciplinara a devenit anacronica ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Evaluarea Nationala 2018 la finalul clasei a VI-a. Limba si comunicare

Evaluarea Nationala 2018 la finalul clasei a VI-a. Limba si comunicare

Evaluarea Nationala 2018 la finalul clasei a VI-a. Limba si comunicare - Geanina CotoiIn acest moment, transdisciplinaritatea se prefigureaza ca o solutie inspirata si corecta de întelegere a lumii, compatibila cu noul model social impus de cunoastere. Prin urmare, în procesul de învatare, tratarea mono dis ciplinara a devenit anacronica si neproductiva.

Pe acest fond de conflict între mecanismele de învatare traditionale, centrate pe acumularea de cunostinte, si cele moderne, având ca finalitate formarea de competente, transdisciplinaritatea propune valorificarea exploziei informationale, asigurând fundamentele unei cunoasteri profunde din perspectiva unei noi stiinte, denumite generic stiinta complexitatii.

Favorizat de acest context, profilul elevului modern s-a modificat esential, acesta având un tip de inteli genta „digitala”, element de noutate în relatia profesor–elev. Gestionarea defectuoasa a acestei realitati poate declansa conflicte soldate cu o criza a cunoasterii care sa marcheze negativ evolutia elevului.

Acest fenomen in fluen teaza negativ, în primul rând, cunoasterea de sine, apoi constientizarea locului indivi dului în confi gura rea societatii contemporane si, implicit, cunoasterea, în general.

Având acces la volumul urias de informatii, coplesitor si, deseori, descurajant, elevul se afla într-o situatie dilematica, ce îl poate deturna de la cunoasterea temeinica, oferindu-i un surogat bazat pe superficialitate si pe tratarea secventiala a domeniilor. Scoala, ca spatiu al educatiei, a trebuit sa gaseasca solutii.

Asadar, abordarea trans disciplinara a continuturilor învatarii si evaluarea competentelor dobândite, la intervale de timp relevante pentru traseul scolar al elevului, sunt ele mente care pot asigura o abordare complexa a cunoasterii.

Din aceasta perspectiva, evaluarea nu mai fragmenteaza palierele cunoasterii, ci le unifica, prin crearea unui model corect si eficient al orizontului de cultura generala prin operationalizarea cunostintelor cu deschidere catre aspectul pragmatic, utilitar...
Carti scrise de acelasi autor:
Mina Maria Rosu, Geanina Cotoi - Evaluarea Nationala 2018 la finalul clasei a VI-a. Limba si comunicare (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Evaluarea Nationala 2018 la finalul clasei a VI-a. Limba si comunicare" ?

Cine a cumparat Evaluarea Nationala 2018 la finalul clasei a VI-a. Limba si comunicare, a mai cumparat si:
Cele patru legaminte, pachet de carduri
Don Miguel Ruiz
Frumusete la minut. 1000 de solutii rapide
Rona Berg
Pensii si alte drepturi de asigurari sociale
Gilca Costel
Pasarile din Bangkok
Manuel Vazquez Montalban
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE