Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ISTORIA SERVICIILOR
SECRETE ROMANESTI
COLECTIA HARVARD
BUSINESS REVIEW
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Ereticii
-20
Ereticii
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 536
Autor(i): G.K. Chesterton
Editura: Humanitas
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Pentru Chesterton ereticul nu este cel care alege o doctrina religioasa originala, ci gânditorul care îsi idolatrizeaza cugetarea, preschimbând-o într-o dogma infailibila.

Cu întelepciune, verva satirica si cu rafinat spirit critic, „excentricul print al paradoxului“ rastoarna prejudecati, demonteaza stereotipuri si combate locuri comune încetatenite în literatura, filozofie si religie, ironizând relativismul ...
Pret: 37,00 lei
Pret: 29,60 lei
buc.

Ereticii

Pentru Chesterton ereticul nu este cel care alege o doctrina religioasa originala, ci gânditorul care îsi idolatrizeaza cugetarea, preschimbând-o într-o dogma infailibila.

Cu întelepciune, verva satirica si cu rafinat spirit critic, „excentricul print al paradoxului“ rastoarna prejudecati, demonteaza stereotipuri si combate locuri comune încetatenite în literatura, filozofie si religie, ironizând relativismul modern, caruia îi opune, fara pic de fanatism, adevarurile eterne ale Evangheliei.

În aceste eseuri mai mult decât actuale, Chesterton polemizeaza amical cu mari eretici ai umanitatii, ca Ibsen, G.B. Shaw, H.G. Wells, Kipling, Oscar Wilde si Nietzsche pe diverse teme sensibile: familia, nationalismul, arta si morala, crestinismul si pagânismul, stiinta, conditia umana, crestinul în lumea moderna etc.

„Adevarurile se preschimba în dogme de îndata ce sunt contestate… Totul va fi tagaduit. Totul va deveni crez. Este foarte rezonabil sa contesti pietrele de pe drum. A le afirma va deveni o dogma religioasa.

A crede ca toti suntem într-un vis este o pozitie rationala. A spune ca suntem cu totii treji va deveni o judecata mistica. Ruguri se vor aprinde pentru a arata ca doi plus doi fac patru.

Ne vom lupta pentru minuni vizibile ca si când ar fi invizibile. Vom privi imposibila iarba si cerul cu un curaj straniu. Vom fi dintre aceia care au vazut, si totusi au crezut.“

(G. K. CHESTERTON)
Carti scrise de acelasi autor:
G.K. Chesterton - Ereticii

Ce parere ai despre cartea "Ereticii" ?

Cine a cumparat Ereticii, a mai cumparat si:
Lucrarea
Cornel Constantin Ciomazga
Esenta doctrinei budiste
Gonsar Rinpoche
Apocalipsa lui Pavel. Visio Sancti Pavli Apostoli
Noul Testament, Cristian Badilita
Patericul sau Apoftegmele Parintilor din pustiu
Noul Testament, Cristian Badilita
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE