Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
12 reguli de viata Jordan Peterson

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 20
VANZARI
STAPANII INDUSTRIEI
CARE DISTRUGE PLANETA
FAMILIA BORGIA
SANGE SI SPLENDOARE
Aboneaza-te la newsletter
Dreptul comertului international. In contextul noului Cod civil, al noului Cod de procedura civila
Dreptul comertului international. In contextul noului Cod civil, al noului Cod de procedura civila
Editura: Universul Juridic
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 550
Autor(i): Oliviu Puie
Editura: Universul Juridic
Disponibilitate: In stoc

Monografia intitulata Dreptul comertului international in contextul noului Cod civil, al noului Cod de procedura civila si al actelor europene in materie se remarca printr-o alta modalitate de abordare a multiplelor si complexelor probleme ce se ivesc in practica comertului international, care, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, au impus ...
Pret: 60,00 lei
buc.
CARTI » Drept » Dreptul comertului international. In contextul noului Cod civil, al noului Cod de procedura civila

Dreptul comertului international. In contextul noului Cod civil, al noului Cod de procedura civila

Monografia intitulata Dreptul comertului international in contextul noului Cod civil, al noului Cod de procedura civila si al actelor europene in materie se remarca printr-o alta modalitate de abordare a multiplelor si complexelor probleme ce se ivesc in practica comertului international, care, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, au impus cu pregnanta asigurarea compatibilitatii dreptului intern cu normele conventionale si comunitare in materie.

Pornind de la acest deziderat, lucrarea este structurata in doua titluri, respectiv: Titlul I, cuprinzand partea generala, si Titlul II, consacrat partii speciale, care cuprinde contractele de comert international si tipuri de contracte comerciale internationale.

In acest context, lucrarea analizeaza intr-o maniera interdisciplinara, prin raportarea normelor de drept intern la normele conventionale si comunitare, precum si prin raportare la dispozitiile legale speciale instituite printr-o multitudine de ramuri de drept (drept civil, drept procesual civil, drept comunitar, drept fiscal, drept constitutional, drept bancar, dreptul concurentei), problemele complexe ridicate in practica comertului international.

Astfel, sunt analizate interdisciplinar si exhaustiv aspectele privitoare la: actele si faptele de comert international in contextul conceptiei moniste consacrate de noul Cod civil; subiectii raporturilor de drept ale comertului international; regimul juridic al investitiilor straine in Romania dupa intrarea Romaniei in UE; regimul juridic al dobandirii terenurilor de catre cetatenii straini, apatrizii si persoanele juridice straine; concurenta internationala; insolventa internationala, care este reglementata intr-o maniera exhaustiva si interdisciplinara, prin raportarea noului cadru normativ intern in materie la normele comunitare; arbitrajul comercial international, printr-o analiza comparativa a arbitrajului intern cu arbitrajul international; procesul civil international si procedura de recunoastere si executare a hotararilor straine in Romania.

Partea speciala a lucrarii este consacrata unei analize detaliate a contractelor de comert international si a unor tipuri de contracte comerciale internationale, precum contractul de vanzare-cumparare; contractul de leasing international; contractul de factoring.

Ce parere ai despre cartea "Dreptul comertului international. In contextul noului Cod civil, al noului Cod de procedura civila" ?

Cine a cumparat Dreptul comertului international. In contextul noului Cod civil, al noului Cod de procedura civila, a mai cumparat si:
Buletinul jurisprudentei. Culegere de decizii pe anul 2009
Inalta Curte de Casatie si Justitie
Tratat de procedura penala 2015. Partea speciala. In lumina noului Cod de procedura penala
Ion Neagu, Mircea Damaschin
Regimuri matrimoniale
Florian Emese
Drept procesual civil. Procedura necontencioasa. Arbitrajul. Executarea silita. Proceduri speciale
Maria Fodor
Abonare
Relatii clienti
Termeni si Conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE