Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Curajul de a nu fi pe placul celorlalti

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP VANZĂRI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPER CĂRȚI
LA PREȚ DE KILIPIR
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Drept administrativ. Editia 2
Drept administrativ. Editia 2
Editura: C.H. Beck
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 576
Autor(i): Emilia-Lucia Catana
Editura: C.H. Beck
Colectia: Drept Administrativ
Disponibilitate: In stoc

În acest curs universitar am considerat că este necesar să valorificăm, în primul rând, rezultatele cercetării întreprinse în materia dreptului administrativ de profesorii școlilor de drept de prestigiu din țară, între care evidențiez cu mândrie școala de drept bucureșteană, în cadrul căreia am avut onoarea să mă formez cu studiile ...
Pret: 85,00 lei
buc.
CARTI » Drept » Drept administrativ. Editia 2

Drept administrativ. Editia 2

În acest curs universitar am considerat că este necesar să valorificăm, în primul rând, rezultatele cercetării întreprinse în materia dreptului administrativ de profesorii școlilor de drept de prestigiu din țară, între care evidențiez cu mândrie școala de drept bucureșteană, în cadrul căreia am avut onoarea să mă formez cu studiile doctorale la două prestigioase instituții de învățământ superior, Universitatea din București și Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Lucrarea se raportează atât la rezultatele anterioare ale subsemnatei, cât și la experiența acumulată ca practician al dreptului administrativ, anterior și în paralel carierei didactice.

Apreciem astfel că pregătirea viitorilor juriști presupune o solidă fundamentare teoretică, necesar a fi corelată cu scopul formării acestora ca viitori practicieni.

În egală măsură, am avut în vedere și modul de reflectare și aplicare a legislației în practica instanțelor judecătorești, cu predilecție în deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție pronunțate pe cale recursului în interesul legii și în dezlegarea unor chestiuni de drept.

În acest sens, după cum se exprimă doctrina franceză, citată deseori pe parcursul lucrării, „jurisprudența a ocupat întotdeauna un loc important în clarificarea regimului actelor administrative”, actul administrativ fiind, după cum este unanim recunoscut, forma juridică principală de realizare a activității administrației publice și o instituție fundamentală a dreptului administrativ.

Având în vedere desele modificări legislative în materia obiectului de studiu al dreptului administrativ, ne-am raportat la legislația în vigoare până la data predării lucrării la tipar, dar și la legislația și doctrina de drept european (U.E. și drept comparat), aspecte pe care ne propunem să le dezvoltăm, ca și lucrarea în ansamblul său, în edițiile viitoare.

Despre Ediția 2

Ediția 2 a avut în vedere ultimele modificările legislative și intrarea în vigoare a Codului administrativ. De altfel, au fost adăugate explicații clare pentru studenți, practicieni, dar și pentru justițiabili.

Din cuprins

Autoritățile administrației publice;

Personalul administrației publice;

Actul administrativ;

Contenciosul administrativ;

Domeniul public;

Serviciile publice;

Răspunderea în dreptul administrativ.

Puncte forte
prezentarea dreptului administrativ în relația cu alte discipline, atât cu dreptul constituțional și știința administrației (abordarea clasică), dar și în relație cu alte ramuri ale dreptului (financiar, civil, penal);

corelații cu legea procesual civilă;

prezintă legislația și doctrina de drept european;

include principalele decizii ale Curții Constituționale pronunțate în această materie;

se fundamentează, în principal, pe dispozițiile Constituției și ale Codului administrativ;

ample referințe bibliografice.

Despre autor
Emilia-Lucia Cătană este prof. univ. dr. Facultatea de Drept, Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș (2006-prezent); membru în Colegiul de redacție al publicației Revista de Drept Public (2012-prezent); avocat în Baroul Mureș (2013-prezent); arbitru comercial al Curţii de Arbitraj Comercial Intern şi Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Mureş (2012-prezent).

A publicat 11 lucrări în calitate de unic autor, 4 în calitate de coordonator, o lucrare în calitate de prim autor, 31 de articole/studii publicate în reviste ştiinţifice de prestigiu în domeniul ştiinţelor juridice, 45 de studii publicate în volumele unor manifestări științifice naționale și internaționale recunoscute, din țară și străinătate.

Ce parere ai despre cartea "Drept administrativ. Editia 2" ?

Cine a cumparat Drept administrativ. Editia 2, a mai cumparat si:
Spalarea banilor. Teorie si practica judiciara. Editia 4
Dan Drosu Saguna, Remus Jurj-Tudoran
Spalarea banilor. Teorie si practica judiciara. Editia 2
Remus Jurj-Tudoran, Dan Drosu Saguna
Medicina legala. Editia 3
Valentin Iftenie, Dan Dermengiu
Contractul de transport
Aurelia Cotutiu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE