Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Gena. O istorie fascinanta

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
100 NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 50
BESTSELLER
YOGA, PILATES,
STRETCHING SI ALERGARE
SECRETUL BOLILOR
MISTERIOASE
Aboneaza-te la newsletter
Drept administrativ. Activitatea administratiei publice. Domeniul public
Drept administrativ. Activitatea administratiei publice. Domeniul public
Editura: Universul Juridic
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 380
Autor(i): Alexandru-Sorin Ciobanu
Editura: Universul Juridic
Colectia: Cursuri universitare
Disponibilitate: In stoc

Ne-am incumetat sa lansam in spatiul juridic un curs universitar (chiar daca nu exhaustiv), in speranta ca acest demers va fi in sprijinul studentilor nostri, dar va ajuta si juristii ce incearca, in mediul haotic ce ne inconjoara, sa (re)inteleaga normele dreptului administrativ. Cursul de fata a fost conceput pentru ...
Pret: 45,00 lei
buc.
CARTI » Drept » Drept administrativ. Activitatea administratiei publice. Domeniul public

Drept administrativ. Activitatea administratiei publice. Domeniul public

Ne-am incumetat sa lansam in spatiul juridic un curs universitar (chiar daca nu exhaustiv), in speranta ca acest demers va fi in sprijinul studentilor nostri, dar va ajuta si juristii ce incearca, in mediul haotic ce ne inconjoara, sa (re)inteleaga normele dreptului administrativ. Cursul de fata a fost conceput pentru a acoperi doua mari teme care se predau la Facultatea de Drept, sub „umbrela” mai larga a „Dreptului administrativ”: activitatea (sau „actele”) administratiei publice, respectiv regimul domeniului public al acesteia.

In primul rand, intelegerea corecta a formelor prin care autoritatile administrative se „exteriorizeaza” in raporturile cu tertele persoane (sau chiar cu alte autoritati) este esentiala, intrucat orice viitor practician al dreptului, fie ca vrea, fie ca nu vrea, se va „lovi”, inevitabil, de ele.

Ca atare, am considerat necesar sa explicam, intr-o abordare sintetica, aspectele de baza in ceea ce priveste: relatia dintre „administrare” si „guvernare” (cu o privire speciala asupra semnificatiei „actului de guvernamant”), speciile de acte juridice emise sau incheiate de administratie, delimitarea actelor juridice fata de simplele fapte materiale sau operatiuni administrative, regulile speciale aplicabile contractului administrativ, regimul juridic al actului administrativ (inclusiv raportul „legalitate”– „oportunitate”, conditiile de validitate, etapele emiterii sale, procedura de suspendare si de revocare ori spinoasa teorie a nulitatilor), categoriile de acte administrative (cu precizarea elementelor specifice fiecareia).

In ceea ce priveste problematica „domeniului public”, referintele la dreptul francez, unde s-a cristalizat aceasta institutie a dreptului administrativ, era inevitabila.

Cititorul va regasi in cuprinsul cursului toate elementele care care stau la baza regimului sau, atat in dreptul roman, cat si in cel din Franta: o parte de istoric si de evolutie legislativa, prezentarea detaliata a criteriilor de domenialitate publica, principiile exorbitante care il caracterizeaza, modul de constituire si „atestare” prin acte oficiale, modalitatile de protejare fata de actiunile tertilor, instrumentele juridice (inclusiv cele contractuale) de punere in valoare.

Ce parere ai despre cartea "Drept administrativ. Activitatea administratiei publice. Domeniul public" ?

Cine a cumparat Drept administrativ. Activitatea administratiei publice. Domeniul public, a mai cumparat si:
Institutii de drept civil. Curs selectiv pentru licenta
Bogdan Dumitrache, Camelia Toader, Marian Nicolae, Romeo Popescu
Tratat de procedura civila, 3 volume. Editie revazuta, completata si actualizata. Noul Cod de procedura civila
Ion Deleanu, Valentin Mitea, Sergiu Deleanu
Tehnica de redactare a minutei in procesul civil
Dicu Maria
Codul insolventei. Legea nr. 85 pe 2014. Comentariu pe articole. Editia 5
Ion Turcu
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE