Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Ultima romantica

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
ILLUMINATI
SOCIETATEA SECRETA
BEST BOOKS
CARTILE ANULUI 2018
Aboneaza-te la newsletter
Divortul prin procedura notariala. Studii teoretice si practice
Divortul prin procedura notariala. Studii teoretice si practice
Editura: Universul Juridic
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 390
Autor(i): Daniela Negrila
Editura: Universul Juridic
Colectia:

Procedura notariala constituie, alaturi de cea data in competenta ofiterului de stare civila, o alternativa la solutionarea divortului pe cale judecatoreasca. Instituirea unei asemenea proceduri a avut ca scop degrevarea instantelor judecatoresti de solutionarea unor litigii a caror rezolvare se poate realiza si fara interventia justitiei, prin simpla intelegere a ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Divortul prin procedura notariala. Studii teoretice si practice

Divortul prin procedura notariala. Studii teoretice si practice

Procedura notariala constituie, alaturi de cea data in competenta ofiterului de stare civila, o alternativa la solutionarea divortului pe cale judecatoreasca. Instituirea unei asemenea proceduri a avut ca scop degrevarea instantelor judecatoresti de solutionarea unor litigii a caror rezolvare se poate realiza si fara interventia justitiei, prin simpla intelegere a sotilor.

Posibilitatea infaptuirii divortului pe cale notariala a fost reglementata inca din anul 2010, insa noul Cod civil i-a adus unele elemente noi, cel mai important dintre acestea privind susceptibilitatea acestei proceduri de a fi folosita si in cazul in care exista copii minori rezultati din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati.

Procedura divortului pe cale notariala prezinta numeroase avantaje – celeritate, cheltuieli reduse, confidentialitate –, care fac usor previzibila utilizarea ei pe scara larga in viitor.

In acest context, prezenta lucrare isi propune realizarea unei prezentari a procedurii divortului pe cale notariala din trei unghiuri: al legii aplicabile, al doctrinei si al practicii judiciare in materie.

Prin faptul ca analizeaza problemele pe care le implica utilizarea procedurii in cele mai mici amanunte si ca ofera un raspuns la numeroase situatii dificile ce se pot ivi in activitatea notariala, lucrarea este de o incontestabila utilitate practica.

Desi reprezinta o sursa de informare in primul rand pentru notari, cartea este destinata si folosirii de catre avocatii care ofera asistenta juridica partilor pe parcursul acestei proceduri. Prin maniera accesibila in care sunt prezentate aspectele normative, teoretice si practice si prin includerea in cuprinsul ei a unor modele, lucrarea este utila tuturor, pentru ca oricine, fara a avea cunostinte in domeniul juridic, se poate documenta cu privire la avantajele folosirii procedurii in cauza si la etapele pe care le presupune parcurgerea acesteia.
Carti scrise de acelasi autor:
Daniela Negrila - Divortul prin procedura notariala. Studii teoretice si practice (apare in curand - solicita acest produs)
Daniela Negrila - Testamentul in noul Cod civil. Studii teoretice si practice (apare in curand - solicita acest produs)
Daniela Negrila - Mostenirea in noul Cod civil (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Divortul prin procedura notariala. Studii teoretice si practice" ?

Cine a cumparat Divortul prin procedura notariala. Studii teoretice si practice, a mai cumparat si:
Pe urmele zeilor
Stefan Erdmann
Miracolul
Danielle Steel
Cartea Revolutiei
Grigore Cartianu
Managementul serviciilor
Militaru Gheorghe
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE