Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Fantanile tacerii

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
BOOKilipir
ULTIMELE EXEMPLARE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Dictionar de drept al muncii
Dictionar de drept al muncii
Editura: C.H. Beck
Data aparitiei: 2009
Numar de pagini: 896
Autor(i): Radescu Dumitru, Radescu Elena, Stoican Georgeta
Editura: Universul Juridic
Disponibilitate: In stoc

Au trecut aproape doua decenii de la aparitia primului Dictionar de drept al muncii ? lucrare stiintifica inedita la vremea respectiva.

In rastimpul care s-a scurs, s-au produs modificari substantiale in legislatia (dreptul) muncii. Explicatiile de fond ale acestor modificari rezida in adoptarea Codului muncii (Legea nr. 53/2003) si in ...
Pret: 45,00 lei
buc.
CARTI » Drept » Dictionar de drept al muncii

Dictionar de drept al muncii

Au trecut aproape doua decenii de la aparitia primului Dictionar de drept al muncii ? lucrare stiintifica inedita la vremea respectiva.

In rastimpul care s-a scurs, s-au produs modificari substantiale in legislatia (dreptul) muncii. Explicatiile de fond ale acestor modificari rezida in adoptarea Codului muncii (Legea nr. 53/2003) si in apartenenta Romaniei, din anul 2007, la Uniunea Europeana.

Asadar, pe de o parte ? depasindu-se etapa de tranzitie ? institutiile dreptului muncii sunt azi, aliniate cerintelor unei economii de piata si, pe de alta parte, ele au devenit consonante cu legislatia europeana. Intr-un asemenea context, elaborarea unui nou Dictionar de drept al muncii se impunea ca deplin justificata.

Astfel, Dictionarul a fost conceput, reprezentand un instrument de lucru extrem de util pentru cei care sunt chemati sa cunoasca si sa aplice normele legale cu privire la raporturile de munca, intemeiate pe contractul individual de munca (salariati, angajatori, organizatii sindicale si organizatii patronale).

Explicatiile referitoare la conceptele cuprinse in Dictionar se adreseaza si studentilor, masteranzilor si doctoranzilor in drept sau in stiinte limitrofe.

Lucrarea Dictionar de drept al muncii nu cuprinde numai termenii care sunt definiti expres de legislatia muncii, fiind descifrati, in pofida dificultatilor, si termenii care nu pot fi decat dedusi din cuprinsul reglementarilor legale.

Orice dictionar este, de regula, numai explicativ, in timp ce Dictionarul de fata are si un caracter aplicativ. Deliberat, componenta sa teoretica este completata cu aspecte concrete, necesare si utile, spre a se putea folosi in activitatea practica.

La sfarsitul lucrarii Dictionar de drept al muncii sunt alaturate, cronologic, lista principalelor acte normative in vigoare din domeniul legislatiei muncii si, partial, al legislatiei securitatii sociale. La fel, se regasesc, lista conventiilor O.I.M. ratificate de Romania, regulamente si directive in materie de munca ale U.E., alte instrumente internationale (ratificate sau la care tara noastra a aderat).

Ce parere ai despre cartea "Dictionar de drept al muncii" ?

Cine a cumparat Dictionar de drept al muncii, a mai cumparat si:
Cartea de cereri si actiuni. Modele. Comentarii. Explicatii. Editia 4
Coordonator Octavia Spineanu-Matei
Tratat De Drept Procesual Civil Vol.2. Caile De Atac. Procedurile Speciale. Executarea Silita
Ioan Les
Drept financiar-fiscal. Legislatia Uniunii Europene
Dan Drosu Saguna, Daniela Iuliana Radu, Marius Eugen Radu
Fise de procedura civila
Gabriel Boroi, Mirela Stancu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE