Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
12 reguli de viata Jordan Peterson

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 20
VANZARI
STAPANII INDUSTRIEI
CARE DISTRUGE PLANETA
FAMILIA BORGIA
SANGE SI SPLENDOARE
Aboneaza-te la newsletter
Despre noi si despre altii
Despre noi si despre altii
Editura: Curtea Veche
Data aparitiei: 2009
Numar de pagini: 128
Autor(i): Valeriu Anania, Aurel Sasu
Editura: Curtea Veche
Colectia:

— Au pierdut postmodernii distinctia suferintei? Sau explica aceasta pierdere sfârsitul la întâmplare? La ce e buna, în definitiv, „nevoia de suferinta“?

— Exista o suferinta care degradeaza si o suferinta care purifica. Exista o suferinta nascuta din pacat (a lui Adam) si o suferinta nascuta din iubire (a lui Iisus). ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Despre noi si despre altii

Despre noi si despre altii

— Au pierdut postmodernii distinctia suferintei? Sau explica aceasta pierdere sfârsitul la întâmplare? La ce e buna, în definitiv, „nevoia de suferinta“?

— Exista o suferinta care degradeaza si o suferinta care purifica. Exista o suferinta nascuta din pacat (a lui Adam) si o suferinta nascuta din iubire (a lui Iisus). Una e suferinta betivului care s'a ranit într'o încaierare si alta e suferinta din spital a pompierului care a salvat un copil din flacari.

Construita ca un dialog viu, incitant si tulburator, cartea reliefeaza doua inteligente diferite, dar în egala masura provocatoare. Aurel Sasu si Valeriu Anania – doi „oamenidialogali”, cum ar fi spus Vasile Tonoiu – se pun reciproc în valoare, se stimuleaza, îsi orchestreaza suita de interogatii si raspunsuri prin strategii care valorizeaza, aproape întotdeauna, si preopinentul, nu doar pe si ne.

Figura de prim-plan care se detaseaza din carte ramâne, totusi, cea a lui Valeriu Anania, înaltul prelat dovedindu-se, ca si în paginile memorialistice, un scriitor cu har, dublat de un fin psiholog, un erudit de cea mai buna calitate, dublat de un om de reflectie profunda.

Raspunsurile sale contin, cel mai adesea, referinte autobiografice semnificative, amintiri si impresii despre oameni cunoscuti în cele mai variate împrejurari, note de lectura hermeneutica (îi citeaza, între altii, pe Ecclesiast si pe Sfântul Grigorie de Nyssa, pe Sfântul Augustin si pe Simon Cireneul, pe Arghezi si pe Rilke, pe Nichifor Crainic si pe Mircea Eliade), reflectii asupra istoriei si destinului colectivitatii, pe de o parte, asupra individualitatii, eterne dar si contemporane, pe de alta parte.

(Emanuela Ilie, Institute for Transdisciplinary Studies in Science, Spirituality, Society)

Carti scrise de acelasi autor:
Valeriu Anania, Aurel Sasu - Despre noi si despre altii (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Despre noi si despre altii" ?

Abonare
Relatii clienti
Termeni si Conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE