Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Vrabia Rosie

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
EDITII DE
COLECTIE
LOVE IS FUN
PUTEREA RELATIILOR
EXPERT IN VIN
IN VINO VERITAS
Aboneaza-te la newsletter
Despre minciuna
-20
Despre minciuna
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 192
Autor(i): Sfantul Augustin
Editura: Humanitas
Colectia: Humanitas Surse clasice

De-a lungul vietii si operei sale impresionante, Augustin a dedicat nu una, ci doua lucrari unei teme ce pare sa-l fi preocupat neîncetat: minciuna.

In prima, De mendacio (Despre minciuna), alcatuita în jurul anului 395, cu putin înainte de a fi ales episcop de Hippo, analizeaza metodic toate tipurile de minciuni ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Despre minciuna

Despre minciuna

De-a lungul vietii si operei sale impresionante, Augustin a dedicat nu una, ci doua lucrari unei teme ce pare sa-l fi preocupat neîncetat: minciuna.

In prima, De mendacio (Despre minciuna), alcatuita în jurul anului 395, cu putin înainte de a fi ales episcop de Hippo, analizeaza metodic toate tipurile de minciuni pe care le întâlnim curent în viata.

Socotind-o o scriere neizbutita si mult prea complicata, autorul n-a publicat-o niciodata, ba mai mult, a vrut chiar s-o distruga. Pe cea de-a doua, Contra mendacium (împotriva minciunii), a redactat-o aproape 25 de ani mai târziu, în chip de raspuns la problemele ridicate în Hispania de secta priscillianista.

Desi diferite atât la nivelul intentiilor, cât si la cel al structurii si al continutului, cele doua mici tratate reprezinta o investigatie unitara si complexa a carei concluzie e ferma: de vreme ce în Decalog e interzisa imperativ si categoric, pe minciuna nu se poate zidi nimic; adevarul ramâne primordial, el nefiind doar o abstractie, ci si o realitate ce trebuie asimilata si traita, un bun pe care trebuie sa-l iubim.

Citind Despre minciuna ca pe o framântata meditatie a unui mare teolog si filozof crestin si totodata ca pe un îndemn la reflectie, putem ajunge sa constientizam mai bine raspunderea pe care-o purtam ori de câte ori mânuim cuvântul rostit sau scris - oglinda fidela ori deformata a ceea ce simtim sau gândim.

Ce parere ai despre cartea "Despre minciuna" ?

Cine a cumparat Despre minciuna, a mai cumparat si:
Psihologia educatiei
Marcel Crahay
Evanghelia dupa Ioan
Rudolf Steiner
Devdas, o iubire indiana
Saratchandra Chattopadhyay
Tratat de comunicare si negociere in afaceri
Stefan Prutianu
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE