Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Jack Reacher

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
INVATA SINGUR
ARTA DE A TRAI FERICIT
NATIONAL
GEOGRAPHIC
Aboneaza-te la newsletter
Despre minciuna
-15
Despre minciuna
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 192
Autor(i): Sfantul Augustin
Editura: Humanitas
Colectia: Humanitas Surse clasice

De-a lungul vietii si operei sale impresionante, Augustin a dedicat nu una, ci doua lucrari unei teme ce pare sa-l fi preocupat neîncetat: minciuna.

In prima, De mendacio (Despre minciuna), alcatuita în jurul anului 395, cu putin înainte de a fi ales episcop de Hippo, analizeaza metodic toate tipurile de minciuni ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Despre minciuna

Despre minciuna

De-a lungul vietii si operei sale impresionante, Augustin a dedicat nu una, ci doua lucrari unei teme ce pare sa-l fi preocupat neîncetat: minciuna.

In prima, De mendacio (Despre minciuna), alcatuita în jurul anului 395, cu putin înainte de a fi ales episcop de Hippo, analizeaza metodic toate tipurile de minciuni pe care le întâlnim curent în viata.

Socotind-o o scriere neizbutita si mult prea complicata, autorul n-a publicat-o niciodata, ba mai mult, a vrut chiar s-o distruga. Pe cea de-a doua, Contra mendacium (împotriva minciunii), a redactat-o aproape 25 de ani mai târziu, în chip de raspuns la problemele ridicate în Hispania de secta priscillianista.

Desi diferite atât la nivelul intentiilor, cât si la cel al structurii si al continutului, cele doua mici tratate reprezinta o investigatie unitara si complexa a carei concluzie e ferma: de vreme ce în Decalog e interzisa imperativ si categoric, pe minciuna nu se poate zidi nimic; adevarul ramâne primordial, el nefiind doar o abstractie, ci si o realitate ce trebuie asimilata si traita, un bun pe care trebuie sa-l iubim.

Citind Despre minciuna ca pe o framântata meditatie a unui mare teolog si filozof crestin si totodata ca pe un îndemn la reflectie, putem ajunge sa constientizam mai bine raspunderea pe care-o purtam ori de câte ori mânuim cuvântul rostit sau scris - oglinda fidela ori deformata a ceea ce simtim sau gândim.
Carti scrise de acelasi autor:
Sfantul Augustin - Confesiuni, editie bilingva (apare in curand - solicita acest produs)
Sfantul Augustin - Despre geneza in sens literar (apare in curand - solicita acest produs)
Sfantul Augustin - Predici catre popor la ziua nasterii Domnului nostru Iisus Hristos (apare in curand - solicita acest produs)
Sfantul Augustin - Confesiuni
Sfantul Augustin - Despre minciuna (apare in curand - solicita acest produs)
Sfantul Augustin - Confesiuni

Ce parere ai despre cartea "Despre minciuna" ?

Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE