Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Geniul pasarilor

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20
POVESTI DE PAPADIE
PAGINA DE PSIHOLOGIE
REGELE, COMUNISTII
SI COROANA
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Termeni si Conditii
Departe de trunchi
-20
Departe de trunchi
Editura: Humanitas
Anul de aparitie: 2015
Numar de pagini: 892
Autor(i): Andrew Solomon
Editura: Humanitas
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Douasprezece feluri de dragoste. Parinti, copii si cautarea identitatii.

Dupa bestesellerul Demonul amiezii, Andrew Solomon revine pe scena publicistica americana cu o carte dedicata familiei si problemelor sale.

Potrivit autorului, esenta conditiei noastre rezida în caracterul de exceptie al fiintei umane, în ceea ce ne diferentiaza pe unii de ceilalti, unindu-ne în ...
Pret: 93,00 lei
Pret: 74,40 lei
buc.

Departe de trunchi

Douasprezece feluri de dragoste. Parinti, copii si cautarea identitatii.

Dupa bestesellerul Demonul amiezii, Andrew Solomon revine pe scena publicistica americana cu o carte dedicata familiei si problemelor sale.


Potrivit autorului, esenta conditiei noastre rezida în caracterul de exceptie al fiintei umane, în ceea ce ne diferentiaza pe unii de ceilalti, unindu-ne în acelasi timp.

Familiile despre care scrie psihiatrul american se confrunta cu probleme precum surditatea, nanismul, sindromul Down, autismul, schizofrenia, cu problema copiilor afectati de dizabilitati de tot soiul, a celor superdotati, nascuti în urma unui viol sau delincventi, a celor care aleg sa-si schimbe genul.

Toate acestea pot duce la izolarea oamenilor, când nu de-a dreptul la excluderea lor din societate. Investigând însa un mare numar de familii afectate de asemenea probleme, si neocolind nici o clipa caracterul dramatic al situatiilor cu care se confrunta, Solomon arata ca de foarte multe ori dragostea înfrânge prejudecatile, ducând la întarirea legaturilor în cadrul familiei si al comunitatilor create prin miscari de solidaritate orizontala.

„Timp de multi ani, identitatea mea principala a fost cea de istoric al tristetii. Imaginile disperarii sunt admirate de cei mai multi, iar pustiirea sufleteasca completa este în general considerata o rasfrângere a integritatii autorului. Dar când am încercat sa scriu despre fericire, am avut revelatia inversa, respectiv ca nu poti scrie despre ea fara sa pari superfcial.

Scriitorul realist William Dean Howells i-a scris la un moment dat lui Edith Wharton ca «publicul american îsi doreste tot timpul o tragedie cu final fericit».

Implicatia acestei observatii era ca nu putem digera imaginea regelui Lear, umblând nebun pe dealuri, fara posibilitatea izbavirii la orizont. Eu as vrea sa ofer o interpretare diferita.

As zice ca ne sta din ce în ce mai mult în fire sa cautam transformarea. Oamenii afecteaza adesea o fericire pe care n-o simt; oamenii a caror nevroza s-a transformat în nefericire nu sunt doar nefericiti, ci si convinsi ca au esuat. Partea vitala a acestei înclinatii spre lumina este însa convingerea de nezdruncinat ca dezastrele îsi gasesc pâna la urma rezolvarea, ca tragediile sunt adesea doar o faza, nu si sfârsitul jocului.

Cartea de fata cauta sa scoata la lumina nobletea ascunsa sub ponegrirea lui Howells.

Se bazeaza pe o idee si mai optimista chiar, respectiv ca finalurile fericite ale tragediilor au o demnitate mai presus de cea a finalurilor fericite ale comediilor, ca nu numai transcend sentimentalismul la care face Howells aluzie, ci chiar ofera o satisfactie mai pretioasa decât una necalita prin suferinta.

Asa cum crestele zimtate ale Alpilor sunt sublime pentru romantic, la fel este si bucuria aceasta neobisnuita pentru caracterul acestor familii: aproape imposibila, teribila si teribil de frumoasa.“ (Andrew SOLOMON)

Ce parere ai despre cartea "Departe de trunchi" ?

Cine a cumparat Departe de trunchi, a mai cumparat si:
Profesorul si menajera
Yoko Ogawa
Ai toata viata inainte
Romain Gary
O minciuna nevinovata
K.A.Tucker
Caleidoscopul unei jumatati de veac in Bucuresti
Constantin Beldie
Relatii clienti
Abonare
Putere si sange. O aventura indiana
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE