Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Totul despre suplimentele alimentare

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
De la simptom la diagnostic in practica medicului de familie
De la simptom la diagnostic in practica medicului de familie
Editura: Amaltea
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 288
Autor(i): Dumitru Matei
Editura: Amaltea
Colectia: Proiectul Spital Comunitate

Cartea de semiologie elaborata de Prof. Dr. Dumitru Matei, ?mpreuna cu colectivul catedrei de medicina familiei de la Universitatea ?Carol Davila? din Bucuresti, ne atrage atentia ca, chiar daca unele boli pot avea o lunga perioada de evolutie asimptomatica, pentru bolnav, boala ?ncepe cu adevarat odata cu aparitia primelor semne ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » De la simptom la diagnostic in practica medicului de familie

De la simptom la diagnostic in practica medicului de familie

Cartea de semiologie elaborata de Prof. Dr. Dumitru Matei, ?mpreuna cu colectivul catedrei de medicina familiei de la Universitatea ?Carol Davila? din Bucuresti, ne atrage atentia ca, chiar daca unele boli pot avea o lunga perioada de evolutie asimptomatica, pentru bolnav, boala ?ncepe cu adevarat odata cu aparitia primelor semne si simptome clinice.

Iar viitorul bolnavului respectiv va depinde de modul ?n care medicul de familie, care este medicul de prim contact, va sesiza si va interpreta semnele si simptomele respective.

Medicul de familie este cel care trebuie sa rezolve toate problemele patologice si existentiale ale bolnavului cu ajutorul metodelor clinice.

Desi, ?n aparenta, observatia, anamneza si examenul fizic al bolnavului au ramas aceleasi, datorita marilor progrese ale medicinei moderne, medicul de familie priveste astazi altfel semnele si simptomele.pe care le acuza bolnavul. ?n calitatea lui de clinician, medicul de familie trebuie sa fie un bun semiolog.

Primul lucru cu care vine el ?n contact, ?n calitatea lui de medic de prim contact, sunt semnele si simptomele bolnavului. ?i, plec?nd de la semnele si simptomele respective, medicul de familie va trebui sa ia ?n cele din urma cea mai buna decizie de diagnostic si tratament.

Asadar, o mare parte din activitatea medicului de familie este consacrata cautarii si interpretarii semnelor si simptomelor pe care le acuza bolnavul.

De aceea, cartea de semiologie pentru medicul de familie atrage atentia asupra faptului ca medicina de familie este o specialitate predominant clinica si medicul de familie este ? sau ar trebui sa fi e ? un mare clinician, de fapt, singurul mare clinician din sistemele de sanatate moderne.

Ce parere ai despre cartea "De la simptom la diagnostic in practica medicului de familie" ?

Cine a cumparat De la simptom la diagnostic in practica medicului de familie, a mai cumparat si:
Pe cind eram doar niste pusti
Patti Smith
Codul Onoarei, 2 vol.
Jack Whyte
Eficienta in relatiile publice
Ralf Leinemann, Elena Baikalteva
A fost un om
Jeffrey Archer
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE