Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Toate panzele sus

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Dacia preistorica, editie de colectie
Dacia preistorica, editie de colectie
Editura: Saeculum
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 1152
Autor(i): Nicolae Densusianu
Editura: Semne Artemis

Aceasta editie este o reproducere in facsimil a lucrarii Dacia Preistorica de Nicolae Densusianu aparuta prima data in Bucuresti la "Institutul de Arte Grafice Carol Gobl" - anul 1913.

O lucrare absolut impresionanta, de peste o mie de pagini, o sinteza care, înca de la aparitia ei, a stârnit si continua ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Dacia preistorica, editie de colectie

Dacia preistorica, editie de colectie

Aceasta editie este o reproducere in facsimil a lucrarii Dacia Preistorica de Nicolae Densusianu aparuta prima data in Bucuresti la "Institutul de Arte Grafice Carol Gobl" - anul 1913.

O lucrare absolut impresionanta, de peste o mie de pagini, o sinteza care, înca de la aparitia ei, a stârnit si continua sa stârneasca enorme pasiuni, pozitive si negative. Oricum am considera-o, un lucru ramâne sigur, aceasta istorie nu poate fi ignorata.(Alexandru Nemoianu)

In cele circa 1.200 de pagini autorul dezvolta teoria unei civilizatii preistorice avansate, pe care Densusianu o numeste civilizatia pelasga, cu leaganul în spatiul României de astazi si care ar fi dat nastere (în viziunea autorului) întregii civilizatii europene
(Wikipedia)

Citat:Aici la Dunarea de jos si in special in terile Daciei - faptul este cert - s-a format si s-a inchegat centrul cel mare si puternic al populatiunii neolitice in Europa; centrul unei rase noi de oameni, de o statura inalta si viguroasa, cu o veche organizare patriarhala, cu idei severe religioase si cu o pasiune adusa probabil din Asia, de a sculpta in stinca vie statuele enorme ale divinitatilor sale.
Nicolae Densusianu

Din partea editurii:
- Este absolut firesc ca peisajul interior al acestei culturi sa nu fie alcatuit numai din lumini, pentru ca in felul acesta cu greu i se mai pot ghici adancimile.

Dacia preistorica este in sine o carte contradictorie. In ea sunt deschideri spre orizonturi mitologice nebanuite pana la Nicolae Densusianu, in ea a fost acumulat un material documentar imens.

Este pentru prima data cand se discuta in literatura noastra de specialitate sensul mitologic al coloanei cerului si identificarea acestui simbol pe o arie geografica vasta, necesitand o imensa munca de investigatie

Erorile comise de Nicolae Densusianu sunt in cea mai mare parte datorate epocii; nu a fost singurul care sa fi exaltat istoria pelasgilor; etimologiile, asa cum le-a facut el, se inscriu intr-un sistem care isi are inceputul in antichitate si care nu va fi parasit decat in vremea lui Nicolae Densusianu.

Aceasta editie este o reproducere a editiei originale a operei Dacia preistorica de Nicolae Densusianu, aparuta în anul 1913, la Institutul de Arte Grafice „Carol Göbl“, Bucuresti.
Carti scrise de acelasi autor:
Nicolae Densusianu - Dacia preistorica, editie de colectie (apare in curand - solicita acest produs)
Nicolae Densusianu - Revolutiunea lui Horia in Transilvania si Ungaria 1784-1785 (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Dacia preistorica, editie de colectie" ?

Cine a cumparat Dacia preistorica, editie de colectie, a mai cumparat si:
De ce se imbolnavesc oamenii
Darian Leader, David Corfield
Imperiul otoman. Epoca clasica
Halil Inalcik
101 greseli in psihoterapie
Richard C. Robertiello, Gerald Schoenewolf
Ciociara
Alberto Moravia
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE