Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Misterul din Bucegi, pachet 7 volume

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SERIA NEAGRĂ de
ROMANE POLIȚISTE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Curiozitati romane
-10
Curiozitati romane
Editura: All
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 304
Autor(i): J.C. McKeown
Editura: Alfa All
Colectia: Curiozitatile Istoriei
Disponibilitate: In stoc

Povesti stranii si fapte surprinzatoare din istoria celui mai mare imperiu

După lucrarea dedicată ciudățeniilor Greciei Antice, J.C. McKeown, unul dintre cei mai reputați specialiști actuali în istoria Antichității revine cu un volum la fel de savuros închinat celui mai mare imperiu al lumii.

Bazându-ne pe lecțiile de istorie sau pe lecturile ...
Pret: 44,00 lei
Pret: 39,60 lei
buc.
CARTI » Noutati, Istorie » Curiozitati romane

Curiozitati romane

Povesti stranii si fapte surprinzatoare din istoria celui mai mare imperiu

După lucrarea dedicată ciudățeniilor Greciei Antice, J.C. McKeown, unul dintre cei mai reputați specialiști actuali în istoria Antichității revine cu un volum la fel de savuros închinat celui mai mare imperiu al lumii.

Bazându-ne pe lecțiile de istorie sau pe lecturile adiacente, le-am rezervat romanilor un loc fix și confortabil în memoria colectivă.

Aveau o armată eficientă care le permitea să împingă din ce în ce mai departe granițele imperiului pe care l-au construit, vorbeau latina, izvorul înțelepciunii și al eleganței livrești, au reușit să creeze un sistem juridic exemplar, dar și o infrastructură impresionantă pentru acele vremuri.

Să fie acesta un tablou fidel al civilizației care ne fascinează și astăzi, la mai bine de două milenii distanță?

Cartea lui McKeown reunește o serie de ciudățenii, credințe stranii, fapte inedite, opinii scandaloase și alte picanterii din Roma Antică, organizate pe teme: armata, religia, femeile, medicina, sclavii, spectacolele, viața de familie, împărații Romei etc.

Profund inspirat și bine echipat cu simțul umorului, istoricul reușește să contureze un tablou al civilizației romane mai aproape de realitatea vieții de zi cu zi, cu superstițiile, superficialitatea și rutina ei adeseori lipsită de logică sau de pragmatism.

Știai că, în Roma Antică...

...apeductele furnizau aproape 1 200 litri per persoană în fiecare zi, adică de cinci sau șase ori cantitatea furnizată în multe orașe moderne?

…partea stângă era considerată de romani nenorocoasă sau chiar prevestitoare de rău? Termenul latin pentru „pe stânga“ este sinister, care a dat în limbile moderne „sinistru“.

…când cânta Nero, nimeni nu avea voie să părăsească teatrul nici măcar în caz de urgență? Unele femei au născut chiar în timpul spectacolelor sale, iar mulți oameni, obosiți să asculte și să aplaude, au sărit pe furiș zidul amfiteatrului sau s-au prefăcut morți și au fost scoși afară pentru a fi îngropați.

…oțetul era ținut în urcioare mari, pentru a fi folosit la stingerea incendiilor?

…toaletele publice aveau o funcție socială total străină pentru oamenii moderni? Marțial ironizează o cunoștință pentru că aceasta stătea toată ziua prin toalete, în speranța că va primi o invitație la cină.

…Tiberius l-a numit pe Lucius Piso în funcția de administrator al Romei deoarce acesta era capabil să bea alături de el două zile și două nopți?

…bolnavii de epilepsie credeau că cel mai eficient remediu pentru boala lor era să absoarbă sângele cald al unei ființe umane cât timp aceasta încă respiră și să tragă din ea suflul vieții?

…traficul de animale sălbatice pentru amfiteatre a dus la reducerea numărului multor specii din interiorul și din afara Imperiului Roman, sau chiar exterminarea lor?

„O lectură cu adevărat incitantă.” – Sunday Times

Ce parere ai despre cartea "Curiozitati romane" ?

Cine a cumparat Curiozitati romane, a mai cumparat si:
Razboiul climatic
Jerry E. Smith
Copilul invizibil. Editie Aniversara
Gaspar Gyorgy
Politia Memoriei
Yoko Ogawa
Ghici cine urmeaza
M.J. Arlidge
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE