Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP VANZĂRI
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
EDIȚII DE COLECȚIE
CELE MAI FRUMOASE CĂRȚI
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Cum sa vorbesti pe limba banilor
-20
Cum sa vorbesti pe limba banilor
Editura: Act si Politon
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 300
Autor(i): John Lanchester
Editura: Act si Politon
Disponibilitate: In stoc

Cum sa vorbesti pe limba banilor - Ce spun finantistii si ce vor sa spuna in realitate!

De la autorul uneia dintre cele mai explicite carti despre criza financiara si efectele ei!

Cum sa vorbesti pe limba banilor este un instrument util pentru oricine doreste sa înteleaga si sa îsi formeze o ...
Pret: 50,00 lei
Pret: 40,00 lei
buc.
CARTI » Business, economie, finante » Cum sa vorbesti pe limba banilor

Cum sa vorbesti pe limba banilor

Cum sa vorbesti pe limba banilor - Ce spun finantistii si ce vor sa spuna in realitate!

De la autorul uneia dintre cele mai explicite carti despre criza financiara si efectele ei!

Cum sa vorbesti pe limba banilor este un instrument util pentru oricine doreste sa înteleaga si sa îsi formeze o opinie obiectiva despre mediul economic în care traieste. În cazul în care deja te-am „convins” ca avem de-a face cu o lectura foarte plictisitoare, ei bine, afla ca, de fapt, lucrurile nu stau deloc asa.

Cartea este scrisa într-un stil foarte relaxat si amuzant (contine chiar si bancuri), de aceea îti va aduce un beneficiu dublu: pe de o parte, îti va lamuri niste notiuni din sfera economica frecvent vehiculate, dar de cele mai multe ori, întelese doar partial, iar pe de alta parte, te va destinde cu stilul si umorul ei inteligent.

Cum sa vorbesti pe limba banilor este structurata în doua parti: Limba banilor si Un dictionar al banilor, în prima parte autorul oferind câteva consideratii generale despre limbajul finantistilor si necesitatea pregatirii individuale pentru a-l întelege, iar în cea de-a doua parte, descoperim un dictionar foarte util si foarte explicit al celor mai întâlniti termeni specifici… „stiintei mohorâte”, asa cum boteza Thomas Carlyle domeniul stiintelor economice.

„Daca limba banilor este atât de utila, atât de eficienta în comunicarea economica a ideilor, cum se face ca pare atât de descurajant de dificila, atât de închisa si de exclusivista? Cum se face ca nu o învatam automat în timp ce crestem, asa cum învatam limba pe care o vorbim? ”

Autorul povesteste ca a început sa îsi educe limbajul financiar într-o perioada în care a trebuit sa scrie niste articole despre banci pentru London Review of Books, perioada în care, era nevoit sa caute mereu explicatiile termenilor economici pe care nu îi întelegea, exemplificând totodata cum a reusit sa descifreze treptat acest puzzle complicat care este limba banilor.

Lanchester povesteste cum economia a devenit din ce în ce mai palpitanta pe masura ce a început sa o înteleaga mai bine, si cum, la un moment dat, si-a dat seama ca poate juca rolul de intermediar între publicul larg si experti.

El explica totodata ca, dat fiind faptul ca majoritatea termenilor economici nu pot fi întelesi partial sau dedusi din context, pregatirea individuala în acest domeniu e absolut necesara. Iar cartea de fata ne ofera un sprijin tocmai în acest scop: de a întelege exact ceea ce ni se spune si de a nu ne lasa indusi în eroare de inversificare.

Inversificarea este definita ca transformarea unui vechi cuvânt dintr-un domeniu oarecare, într-un termen complet nou apartinând domeniului economic, care poate echivala mai mult sau mai putin cu opusul sau.

Înca din acest capitol introductiv, autorul ne familiarizeaza cu istoricul si semnificatia unor concepte din domeniul economic dar si cu denumirile unor instrumente financiare exotice care ne duc cu gândul la cu totul altceva, precum: zidul chinezesc, fondurile speculative de investitii, securitizarea, titlurile de valoare, obligatiunea Bowie, bailout, credit, inflatie, sinergie, mergând pâna la identificarea istoriei si originii banilor si la cautarea celei mai potrivite definitii pentru economie si legile ei.

Autorul va clarifica tot aici si alte concepte precum: economia neoliberala, teoria pietei eficiente, bulele speculative, s.a.

Ajungând la concluzia ca economia se refera la instrumente si considerând limbajul ca fiind cel mai important instrument dintre toate, cel fara de care celelalte nu functioneaza, autorul ne furnizeaza un „dictionar al banilor” în care vei regasi explicatii accesibile, dar si foarte amuzante uneori, ale unor notiuni economice, dar si exemple foarte interesante care te vor ajuta sa constientizezi multe realitati economice ale zilelor noastre, care altfel, foarte probabil, ar fi fost trecute cu vederea.

John Lanchester reuseste astfel sa ne ofere într-o forma foarte atractiva si amuzanta un dictionar economic care, în mod normal, nu ar fi putut fi altfel decât, foarte plictisitor.

Printre termenii explicati regasim notiuni utilizate frecvent, care ne suna foarte familiar desi nu suntem siguri daca le întelegem perfect sau nu, precum: active, pasive, capital; actiuni si participatiuni; agentii de rating; amortizare; asigurare; Banca Mondiala; banca de investitii; cerere, oferta, CPI (indicele preturilor de consum), credit ipotecar, etc, dar si notiuni si expresii mai rar întâlnite precum: Capitolul 11, carabusi de aur, ciclul Kondratiev, City of London, cleptocratie, coeficientul Gini, contractul de zero ore, curba Laffer, dobânda compusa, eviscerare, hazard moral, haircut, etc.

Ce parere ai despre cartea "Cum sa vorbesti pe limba banilor" ?

Cine a cumparat Cum sa vorbesti pe limba banilor, a mai cumparat si:
Capcana Sfaturilor
Michael Bungay Stanier
Cei 9 titani tech
Amy Webb
Cea mai mare afacere din toate timpurile
Gregory Zuckerman
Metodologii manageriale
Eugen Burdus, Ion Popa
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Calea vindecarii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE