Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Forta caracterului si viata care dainuie
-20
Forta caracterului si viata care dainuie
Editura: Trei
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 320
Autor(i): James Hillman
Editura: Trei
Colectia: Misterele Inconstientului Colectiv
Disponibilitate: In stoc

Forta caracterului îsi propune sa reevalueze ideile comune despre batrânete, oferind o perspectiva noua asupra ei, centrata pe notiunea de caracter.

Gândit ca o continuare la Codul sufletului, care analizeaza rolul esential al caracterului în viata noastra emotionala si intelectuala, volumul de fata este structurat în trei parti ce corespund etapelor ...
Pret: 39,00 lei
Pret: 31,20 lei
buc.
CARTI » Psihologie si Psihoterapie » Forta caracterului si viata care dainuie

Forta caracterului si viata care dainuie

Forta caracterului îsi propune sa reevalueze ideile comune despre batrânete, oferind o perspectiva noua asupra ei, centrata pe notiunea de caracter.

Gândit ca o continuare la Codul sufletului, care analizeaza rolul esential al caracterului în viata noastra emotionala si intelectuala, volumul de fata este structurat în trei parti ce corespund etapelor batrânetii identificate de autor.

Prima este dainuirea, etapa de desavârsirea a caracterului prin înaintarea în vârsta, cea de-a doua este plecarea, adica pregatirea pentru moarte, iar în cea de-a treia, etapa de dupa plecare, caracterul celui disparut îi influenteaza pe cei ramasi în viata.

Trecând în revista miturile si arhetipurile care ne guverneaza viata în ultimii ani, Hillman exploreaza sensurile si virtutile ascunse ale schimbarilor fizice si emotionale specifice batrânetii, precum pierderile de memorie, modificarea tiparelor de somn sau misteriosul reviriment al imaginatiei erotice.

Îmbinând psihologia, filozofia, poezia si textele sacre cu experienta de viata a autorului, Forta caracterului este menite sa schimbe felul în care ne gândim la batrânete.

James Hillman (1926–2011), psiholog, analist, profesor si conferentiar american, fost director de studii la Institutului C.G. Jung din Zürich.

A fondat curentul psihologiei arhetipale, desprins din psihologia analitica, si a scris peste douazeci de carti de specialitate, printre care The Myth of Analysis si Re-Visioning Psychology, nominalizata în 1975 la Premiul Pulitzer.

Veacuri de-a rândul, anii târzii ai vietii au fost asociati nu cu apropierea mortii, ci cu vitalitatea si caracterul.

În general, batrânii nu erau vazuti ca schiopatând anevoie spre usa mortii, ci priviti ca tezaure trainice de obiceiuri si legende, paznici ai valorilor locale, experti în mestesuguri si deprinderi, voci pretuite în sfatul obstii.

Ce conta era forta caracterului, dovedita de numarul anilor de viata.

James Hillman

Ce parere ai despre cartea "Forta caracterului si viata care dainuie" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE