Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Geniul pasarilor

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 20
BESTSELLER
POVESTI DE PAPADIE
PAGINI DE PSIHOLOGIE
LECTII DE VIATA
CARTE + CD
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Termeni si Conditii
Corectitudinea politica. Religia marxista a Noii Ordini Mondiale
Corectitudinea politica. Religia marxista a Noii Ordini Mondiale
Editura: ROST
Anul de aparitie: 2015
Numar de pagini: 314
Autor(i): William Lind
Editura: ROST
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Asa cum promite din titlu, aceasta carte va spune ce este corectitudinea politica, de ce si cum trebuie sa o combatem. Corectitudinea politica este o ideologie: marxism cultural. Si e mai primejdioasa decit marxismul economic, pentru ca vizeaza schimbarea mentalitatilor si a comportamentelor, deci a vietii noastre, in profunzime ...
Pret: 25,00 lei
buc.
CARTI » Istorie, Politica si Administratie » Corectitudinea politica. Religia marxista a Noii Ordini Mondiale

Corectitudinea politica. Religia marxista a Noii Ordini Mondiale

Asa cum promite din titlu, aceasta carte va spune ce este corectitudinea politica, de ce si cum trebuie sa o combatem. Corectitudinea politica este o ideologie: marxism cultural. Si e mai primejdioasa decit marxismul economic, pentru ca vizeaza schimbarea mentalitatilor si a comportamentelor, deci a vietii noastre, in profunzime si in mod ireversibil.

Marxismul cultural si-a propus sa darime „lumea veche”, intemeiata pe traditie – inteleasca ca mostenirea sociala referentiala, cu a sa axa imuabila: raportarea la divinitate. Intr-un cuvint, vrea sa distruga normalitatea. In loc, va instaura o Noua Ordine Mondiala, bazata pe teroare, nivelare culturala si sociala, ateism si viciu. Aceasta „lume noua” ar fi expresia unui totalitarism crunt, impus cu forta de catre stat si mentinut prin controlul permanent asupra persoanei, exercitat de acelasi stat (eventual, unul global). Nimeni nu va putea gindi, vorbi si actiona decit in limitele trasate de corectitudinea politica. Libertatea va fi anulata, dar propaganda va sustine ca numai fara libertate sintem liberi cu adevarat.

Normalitatea va fi redefinita, dupa calapodul corectitudini politice, asa cum se intimpla deja in unele tari din Occident. Proces care incepe prin schimbarea aparenta a realitatii cu ajutorul unei noi limbi. Unele cuvinte vor fi interzise, ca de pilda, „mama”, „tata”, „doamna”, „domnisoara”, „sot”, „sotie” si oricare altele ce amintesc de rolurile diferite ale barbatului si femeii in familie si in societate, dar nu numai acestea. Alte cuvinte vor deveni norma, ca „gen” in loc de „sex”, „partener(a)” in loc de „sot(ie)”, „persoana cu nevoi speciale” in loc de „invalid” sau „handicapat”, „persoana de culoare”, in loc de „negru”, „contraceptie post-conceptionala” in loc de „avort“, „persoana cu dimensiuni” in loc de „gras” sau „obez” s.a.m.d. Rolul lor este de a minti asupra realitatii, sub pretextul ca astfel inlatura discriminarea. O ipocrizie pura, menita sa justifice politia gindirii.

Prin manipularea limbajului, homosexualitatea, de exemplu, va deveni doar o optiune sexuala intre altele, deci normala, si nu o perversiune. Iar cine va avea curajul sa demaste aceasta minciuna va fi pedepsit.

Nu aduc intimplator vorba despre sexualitate, caci aceasta este esentiala in ideologia marxismului cultural. Prin schimbarea perspectivei asupra sexualitatii, marxistii culturali transforma anormalul in normal, dicteaza noi reguli de moralitate publica si dinamiteaza buna parte din temeliile „lumii vechi”.

Toate eforturile corectitudinii politice tintesc crearea unui „om nou” (fara de care nu ar fi posibila o „lume noua”, nu-i asa?), printr-un proces de spalare pe creier. Prin urmare, idealurile marxistilor au ramas fundamental aceleasi, doar mijloacele au fost schimbate. Deoarece neomarxistii au inteles ca razboiul pentru o Noua Ordine Mondiala este in primul rind unul cultural.

Miscarea de prefacere a marxismului economic in marxism cultural a inceput in anii ‘20 ai secolului trecut, cu ceea ce a ramas in istorie sub numele de Scoala de la Frankfurt – in fapt Institutul de Studii Sociale, fondat de un grup de marxisti. Membrii Scolii de la Frankfurt, care erau evrei, au emigrat in Statele Unite ale Americii, in anii ‘30, cind Germania a intrat in epoca nazista. In mediul academic de peste Ocean influenta lor a crescut treptat, pina astazi, cind a devenit covirsitoare la nivelul intregii societati. Generatii in sir au fost formate in tiparele corectitudinii politice, ceea a provocat modificari sociale importante.

Din S.U.A., corectitudinea politica a fost exportata, pe filiera academica, dar si cu ajutorul mass media, si in Europa, unde are o inriurire semnificativa asupra politicilor publice. Si in Romania se simte tot mai puternic suflul corectitudinii politice, alimentat de Facultatile de Filosofie, Stiinte Politice si Comunicare, in care scrierile corifeilor Scolii de la Frankfurt sint canonice. Putini sint profesorii care au indrazneala de a spune adevarul: corectitudinea politica este o utopie, iar utopiile ucid.

Noua utopie are, ca si marxismul clasic (vechea utopie), ambitia de a deveni „religia” Noii Ordini. O ideologie in care trebuie sa crezi, dincolo de ratiune, careia trebuie sa i te inchini fara murmur, pe care trebuie sa o slujesti pina la ultimele consecinte. Iata de ce este necesar sa o respinga ferm oricine vrea sa-si pastreze libertatea (de gindire, expresie si actiune), adica umanitatea. Cit mai e posibil. Deocamdata este.

Cartea pe care o tineti in mina nu e un raspuns ideologic, de pe pozitii conservatoare, la „propunerea pentru paradis” neomarxista, ci un semnal de alarma: umanitatea este in pericol de moarte! Si, in egala masura, un ghid de supravietuire.

De aceea, Corectitudinea politica: „religia” marxista a Noii OrdiniMondiale se adreseaza, in primul rind, celor care pot trezi constiinta publica: profesori, scriitori, clerici, lideri de opinie. Ei sint cei dintii chemati sa combata corectitudinea politica, prin dezvaluirea adevaratei ei naturi, prin a numi lucrurile cu numele lor autentic, prin a indemna oamenii la rezistenta in fata acestei noi utopii totalitare, care ameninta sa ne fie fatala. Speram sa admita argumentele din volumul acesta si sa-si inteleaga misiunea.

(Claudiu Tarziu)

Ce parere ai despre cartea "Corectitudinea politica. Religia marxista a Noii Ordini Mondiale" ?

Cine a cumparat Corectitudinea politica. Religia marxista a Noii Ordini Mondiale, a mai cumparat si:
Varsovia. Insurectia din 1944
Norman Davies
Marele declin. Cum decad institutiile si mor economiile
Niall Ferguson
Tortionarele lui Hitler
Wendy Lower
Regele care a refuzat sa moara
Zecharia Sitchin
Relatii clienti
Abonare
Putere si sange. O aventura indiana
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE