Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Copilaria la români, editie ilustrata
-15
Copilaria la români, editie ilustrata
Editura: Corint
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 448
Autor(i): Adrian Majuru
Editura: Corint
Colectia: Istorii urbane
Disponibilitate: In stoc

Volumul prezintă universul copilăriei la români, cu problemele sale specifice de la o perioadă istorică la alta, de la 1850 până în prezent și cu o prognoză pentru următoarele trei decenii.

Adrian Majuru, cunoscut istoric specializat în istoria Bucureștiului, dar și antropograf și publicist, sondează în acest volum tema copilăriei, puțin ...
Pret: 104,00 lei
Pret: 88,40 lei
buc.
CARTI » Beletristica, Istorie » Copilaria la români, editie ilustrata

Copilaria la români, editie ilustrata

Volumul prezintă universul copilăriei la români, cu problemele sale specifice de la o perioadă istorică la alta, de la 1850 până în prezent și cu o prognoză pentru următoarele trei decenii.

Adrian Majuru, cunoscut istoric specializat în istoria Bucureștiului, dar și antropograf și publicist, sondează în acest volum tema copilăriei, puțin studiată în spațiul românesc.

Cu ajutorul unei varietăți uimitoare de surse – documente de arhivă, manuscrise inedite, articole de presă, lucrări de specialitate, interviuri etc. –, autorul reușește să descrie universul copiilor din țara noastră începând de la 1850 până în prezent și chiar să propună o prognoză pentru următoarele trei decenii.

Sunt analizate principalele probleme legate de educație, școlarizare, legislație privitoare la copii, jocuri și jucării, igienă școlară, mobilier în școli, vârsta ideală a școlarizării, manuale și materii, pedepse aplicate elevilor. Alte capitole sunt dedicate situației grădinițelor de copii, a școlilor gimnaziale, a colegiilor și liceelor, a școlilor particulare.

Teme importante abordate sunt, de asemenea, paternitatea și legitimitatea, dreptul la familie, emanciparea, protecția mamei și a copilului, dreptul la educație, logodna și căsătoria, delincvența juvenilă, violența împotriva copiilor și a tinerilor, familia și societatea, opțiunile de carieră ale tinerilor sub presiunea societății.

Cu ajutorul a două studii de caz, autorul prezintă problemele caracteristice vârstei copilăriei în medii precum familia domnitoare (educația și formarea intelectuală a tânărului principe Carol, viitorul rege Carol al II-lea) și într-o familie din clasa de mijloc (relația dintre profesorul Francisc Iosif Rainer și fiica lui, Sofia, o tânără plecată la studii în Anglia și ruptura dintre aceasta și părinți în momentul căsătoriei fără acordul lor, împotriva tradiției acelei epoci).

Un capitol aparte descrie aspecte pedagogice din timpul regimului comunist și problemele specifice ale sistemului de învățământ și ale societății de după 1989.

Autorul analizează și destinul generației viitoare, al copiilor de acum ajunși la maturitate în preajma anului 2050 – generațiile X și Z –, cu provocările societății viitorului.

Volumul are o bogată iconografie (230 de ilustrații, dintre care majoritatea sunt inedite, provenite din arhiva Muzeului Municipiului București, a Institutului de Antropologie „Francisc Iosif Rainer” și din colecții și arhive personale), o addenda care se bazează pe un chestionar elaborat de Maria Theodora Majuru, fiica autorului, care studiază sociologia și antropologia, cu întrebări trimise unor studenți născuți între anii 1996 și 2000 cu scopul de a descoperi valorile după care se ghidează generația tânără și o bibliografie vastă.

Ce parere ai despre cartea "Copilaria la români, editie ilustrata" ?

Cine a cumparat Copilaria la români, editie ilustrata, a mai cumparat si:
Idila hipnotizatoarei
Liane Moriarty
Morti suspecte
Dr. Richard Shepherd
Zbor in trecut
Kate Quinn
Omul care a rezolvat piața
Gregory Zuckerman
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE